De ultieme feestmake-up!

02:05 - 01:15
luistertijd 02:05 - leestijd 01:15

MUA Ali Nordahl maakt kunstwerkjes van oogmake-up

Op de redactie van BeautyJournaal zijn we volledig in de feestdagenstemming. Geholpen natuurlijk door allerlei fijne en hebberig makende limited editions van de mooiste beauty producten (heb jij de Christmas Wishlist van het testteam al gezien?) en door tutorials van onze favoriete make-up artists (bekijk hier de Kerstlook van Danielle Grisel).

Sneeuwlandschap op je ogen

Maar er zijn mensen die het kerstgevoel naar een nog hoger niveau tillen. Zoals Ali Nordahl, een Canadese make-up artist. Zij maakt kunstwerkjes van oogmake-up, inclusief een dromerig sneeuwlandschap onder een heldere sterrenhemel, rendieren, een kerstboom met cadeautjes . En dat allemaal op de paar vierkante centimeter van haar ooglid.

Ali plaatste deze look, waar ze overigens ruim vier uur mee bezig is geweest, eind november op Twitter en sindsdien is hij 40.000 keer geretweet, met meer dan 100.000 likes.

Oefening baart kunst

Ieder ieniemienie detail van deze ooglook is tot in perfectie uitgevoerd, wat ons natuurlijk de vraag doet stellen: hoe heeft ze dit in hemelsnaam voor elkaar gekregen? Gelukkig geeft Ali Nordahl ons op social media een kijkje achter de spreekwoordelijke schermen door te tweeten dat ze onder meer een naald in haar eyeliner heeft gedoopt om de kleinste details aan te brengen. Plus een hoop geduld en tijd, zonder enige twijfel.

Voor de nachtblauwe lucht mengde Ali grijze, blauwe en zwarte oogschaduw uit een paletje van het merk Morphe. Andere details bracht ze aan met in totaal negen verschillende kleuren eyeliners.

En nu komt nog wel het meest verrassende element van dit Kerstverhaal… Ali Nordahl is nog maar 17 jaar oud. Op die leeftijd waren de meeste van ons waarschijnlijk nog druk aan het oefenen om überhaupt een mooie rechte en strakke eyeliner aan te brengen. Laat staan het schilderen van een romantisch miniatuur winter wonderland. En Ali beperkt haar kunsten niet alleen tot Kerstlandschappen. We delen hieronder de mooiste looks met je.

Lees ook