Voor de ultieme feestlook!

05:14 - 03:08
luistertijd 05:14 - leestijd 03:08

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Kerst make-up tips van MUA Danielle

Wat gaat de tijd toch snel… het jaar is voorbij gevlogen. Ik ben gek op de maand december. Een hoop gezelligheid, waarvoor de allermooiste make-up producten uit de kast gehaald mogen worden. De kerstcollecties in de winkels waarvan je het liefst alles wilt hebben. Ik heb speciaal voor BeautyJournaal enkele make-up producten uit de verschillende kerstcollecties geselecteerd om een feestelijke kerstlook te maken. En natuurlijk geef ik in dit artikel tips hoe de producten te gebruiken.

Primer en foundation

Voor de basis gebruik ik een hydraterende Primer van Estee Lauder Genuine Glow en Max Factor Miracle Match Foundation. De primer is op waterbasis en verdeelt daardoor heel fijn over de huid. Hij haalt oneffenheden weg en de huid voelt meteen super zacht aan. Ik ben enorm blij met deze primer; eind van de dag straalt mijn huid nog zonder glanzende vlekken. Nadat de primer even is ingetrokken, breng ik mijn foundation aan. Ik ben geen fan van foundation die je ziet zitten. Omdat ik best veel roodheid in mijn gezicht heb, zoek ik toch naar een foundation die goed dekt, maar die je eigenlijk niet ziet.

Gelukkig heeft Max Factor deze foundation. Het is een super lichte formule, die perfect matcht bij je huidskleur en toch een vlekkeloze egale huid biedt. Hij voelt enorm licht en zacht op de huid. De combi met de primer van Estee Lauder is super fijn.

Poeder en blush

Givenchy Prisme Libre: Love it! Ik bedoel… alleen voor de verpakking wil je dit product al hebben. Hij hoort zeker thuis in mijn kerstlook. Ik gebruik deze poeder voor over mijn basis. Het is een vierkleurige poeder. De kleuren samen zorgen voor transparante nude tinten. Door deze aan te brengen, krijg je een mooie feestelijke glans die je huid laat stralen. Er zit een mooi microvezel poederdonsje bij, maar zelf heb ik hem aangebracht met een grote poederkwast.

MAC blush Harmony Matte: Dit is een absolute must-have in mijn make-uplook voor de feestdagen. De Harmony blush is een donker blush die toch een natuurlijk effect geeft. Super fijn om mee te contouren.

Ogen

Sothys Eye Quartet Palette: Voor mijn ogen gebruik ik een pallet met vier kleuren van het salonmerk Sothys. Voor mij is het de eerste keer dat ik dit merk gebruik. Maar de kleuren spreken mij meteen aan en ik vind deze zeer geschikt voor mijn kerst make-uplook. Feestelijk, maar toch niet te. Ik heb de matte kleur aangebracht over heel mijn ooglid en vervolgens geblend; ook heb ik deze kleur aangebracht onder mijn oog.

De oogschaduw

Je moet best wat oogschaduw aanbrengen om goed de kleur te krijgen. In het midden van mijn ooglid heb ik de bruine kleur met glitters aangebracht. Glitters kunnen tenslotte niet ontbreken tijdens kerst. In mijn hoekjes heb ik de gouden/bronze kleur aangebracht. En vervolgens ben ik met de onderste kleur licht om heel mijn oog gegaan, zodat er een mooie overloop in zit. De oogschaduw blijft nadat je hem rijkelijk aangebracht hebt wel erg goed zitten.

Eyeliner

Catrice Glam & Doll Eyeliner: Voor wat extra glam breng ik nog een eyeliner aan. Hiervoor gebruik ik de Glam & Doll Eyeliner van Catrice. Deze heeft een enorm flexibele, vilten tulpvormige punt waardoor je heel gemakkelijk een dunne, maar ook een mooie dikke eyeliner kunt maken. Voor deze look ga ik er qua dikte tussenin zitten. Ondanks mijn wimperextensions brengt hij super fijn aan. Catrice geeft aan dat hij super zwart is en dat is hij ook echt. En blijven zitten doet hij ook goed, dat is dan voor mij net weer een nadeel met mijn wimperextensions. Misschien moet ik hem dan maar voor allebei de kerstdagen laten zitten, haha.

BE Creative Lash Supreme Volume Mascara: Als laatste voor mijn ogen breng ik nog wat mascara aan op mijn onderwimpers (alleen onder vanwege mijn wimperextensions). Hiervoor heb ik de volume mascara van BE Creative gebruikt.

Op deze mascara kom ik later nog uitgebried terug in een volgende review over mascara’s.

Last but not least: lippen

Voor deze kerstlook heb ervoor gekozen de lippen iets meer aan te zetten en gebruik daarom, in ieder geval voor overdag, een nude tint. Ik heb hiervoor een matte nude tint van Make-up Studio gebruikt. Het gaat om de Nude Silhouette. Hij voelt heel licht en comfortabel aan. Mijn lippen zijn alleen een beetje droog; hij trekt hierdoor iets in mijn lijntjes. Hiervoor doe ik er dan toch even een glosje van Jane Iredale overheen met wat gouden glitters. Extra Feestelijk. Zowel de lippenstift als de glos brengen makkelijk aan, handig voor het bijwerken tussen al het lekkere eten door.

En zo is mijn kerstlook compleet. Laat de kerst maar komen!

Lees ook