Geïnspireerd op het jaarlijkse Franse kunstfestival in de winter

03:06 - 01:51
luistertijd 03:06 - leestijd 01:51

Homepage Yves Saint Laurent Black Opium

Getest Yves Saint Laurent Black Opium Nuit Blanche parfum

Claims:

Na het succesvolle Black Opium is er nu Yves Saint Laurent Black Opium Nuit Blanche. Het is de feestelijke nieuwe editie die alleen al qua uiterlijk prachtig onder de kerstboom zou schitteren. De donkere flacon is voor deze editie bezaait met zilveren glitters, en het eau de parfum is net wat rozer dan het origineel, wat mooi afsteekt tegen zwart met zilver.

Shop hier online

Lange Franse nachten

Black Opium Nuit Blache is geïnspireerd op het jaarlijkse Franse kunstfestival in de winter, dat ’s nachts plaatsvind en waar je dan de hele nacht kunt genieten van allerlei culturele voorstellingen, installaties en exposities. Dat is best een beetje chique. Geen gewoon avondje doorzakken voor de echte Françaises en daarom is Nuit Blanche dan ook zeker geen ordinair parfum. Dit eau de parfum is een kruidige vanillegeur, die vooral opvalt door de combinatie van winterse specerijen en een koffienoot. De specerijen om je warm te houden, en de koffie houdt je wakker.

Anijsmelk

Het eau de parfum opent meteen lekker pittig, met rijst, Bourbon peper en anijs. Dat klinkt meteen als een heerlijk slaapmutsje, ontspannend en cozy. Dat is Nuit Blanche dan ook meteen vanaf het begin. De lange nacht opent smooth…

Daarna komt er bloemetjes bij: sensuele oranjebloesem en lieflijke pioenroos. Daarbij blijft het kruidige en pittige karakter aanhouden door de toevoeging van koffie en koriander. De koffie ruikt daarom heerlijk kruidig en is zeker niet overheersend. Nuit Blanche blijft een geur met pit maar heeft ook het chique bloemige effect dat een volwassen geur nodig heeft.

Shop hier online

Zoet en romig

In de basis spelen vanille, karamel en melk de hoofdrol. Dat is een behoorlijk eetbaar stel bij elkaar, en daarom zijn daar sandelhout en witte musk aan toegevoegd. Zij weerhouden Nuit Blanche van oppervlakkigheid en zoetigheid. Nuit Blanche is uiteindelijk wel wat zoeter, maar tegelijkertijd ook romiger. De geur komt dan ook wat minder heftig over, maar is nog steeds lekker lang waarneembaar.

Deze nieuwste flanker van Black Opium is warmer, knuffelbaarder maar heeft nog steeds de klasse en het aangename karakter van haar voorganger. Een zeer geslaagd parfum om je op kille winteravonden te verwarmen. Ook als je besluit gewoon lekker thuis te blijven…

nd.34503Pluspunten:

Minpunten:

Shop hier online

Lees ook