Uit Korea! Pure ingekapselde vitamine C om te mixen met je skincare

06:03 - 03:38
luistertijd 06:03 - leestijd 03:38

We weten allemaal hoe moeilijk het is om vitamine C te verwerken in huidverzorgingsproducten omdat het nu eenmaal ontzettend instabiel is. Zodra het aan licht- en lucht wordt blootgesteld, of aan vocht of warmte, oxideert het en kan het zijn interessante eigenschappen als anti-oxidant en teint egalisator niet meer goed uitvoeren. Natuurlijk, de stof moet uiteindelijk oxideren, want dat is hoe het vrije radicalen wegvangt, maar dat moet niet al gebeuren voordat dit proces überhaupt kan starten.

De kracht van vitamine C voor de huid is: bescherming tegen uv-schade, stimulatie van collageen en vermindering van pigmentoverproductie. Lees ook dit artikel nog eens.

Vitamine C komt van nature in de huid voor, maar wordt voor groot deel en al heel snel opgeslorpt door blootstelling aan uv-straling: zeker 80% gaat daardoor verloren – vooral in de zomermaanden. Lees dit artikel er nog maar eens over. Via voeding bereikt slechts 7% de huid, via het aanbrengen op de huid kan dit 20x verhoogd worden. Smeren met vitamine C heeft dus absoluut meer zin, het wordt onmiddellijk geabsorbeerd, mits de opneembaarheid natuurlijk goed is;-)

De werking is afhankelijk van de juiste stabilisatie

Stabiliseren is dus belangrijk, maar wel tot op de juiste hoogte, want een te stabiele C doet ook niets, zoals aangegeven: hij moet uiteindelijk wel oxideren. Stabiliseren kan het beste door de C in te kapselen, maar welke methode is daarin dan weer het beste? Vaak wordt het in water opgelost en bij een bepaalde pH-waarde stabiel gehouden. Die pH waarde kan een issue zijn, want hoe lager die is, hoe irriterender, ofwel peelender de stof is.

Een nieuwe aflevertechniek….uit Korea

Laten we eens kijken naar de nieuwe techniek van het Koreaanse Vitabrid. Men heeft de vitamine C : L-ascorbine acid, omgeven door minerale dragers. De vitamine C is eerst gekoppeld aan een gehydrateerd zink-oxide en die zijn samen ingekapseld in silicium. Een geheel nieuwe methode, hoewel Vitabrid niet de eerste is, wij kennen deze methodiek ook van het vooruitstrevende Franse merk Novexpert, maar die brengt het in een ready-made serumproduct.

Deze mineralen gaan een ionen-reactie aan met huid, in detail: met het vocht uit de zweetklieren, met afvalstoffen op de huid, en met zuurstof uit de lucht. De poreuze schaal rond de vitamine C neemt het vocht, de vetten en zouten en andere afvalstoffen op, waarna in ruil daarvoor vitamine C uit haar jasje wordt vrijgemaakt en afgeleverd in de porien, verspreid over een periode van 12 uur. Wat een ingenieuze methode. Hieronder tref je het inci-;ijstje aan:

De ingekapselde C is nano-klein en mede daarom ook in staat om in de huidbarrière af te dalen. De mineralen zijn huidvriendelijk en daarmee non-irritant.

En dan de test!

Spannend, wat ik heb jaren geleden eens met het poeder van Dermalogica gewerkt, en ik weet nog dat onze toenmalig chemisch expert, wijlen professor Johan Wiechers onder de indruk was van de technologie. Hij vond het slim: vita C in poedervorm.

Je moet wel van kokkerellen houden. Je moet het poeder namelijk zelf bij wat lotion, serum of creme doen en met elkaar vermengen. Het maakt inderdaad niet uit welke substantie je kiest. Persoonlijk vind ik een serum het lekkerst omdat het dun en toch lobbig is waardoor er een goed klein papje in je handpalm te maken valt.

Je neemt een lepeltje van het poeder, nadat je het poeder eerst geschud hebt in de flacon, en dat strooi je in het kuiltje in je handpalm waar je al een paar druppels serum in hebt zitten. Met je vinger vermeng je het  vervolgens, je ziet het ook oplossen en je brengt het dan direct aan op je schone huid. Creme eroverheen en make-up en voilà. Hoewel Vitabrid adviseert om het dag- en nacht te gebruiken, weet ik dat je huid het vooral overdag nodig heeft als anti-oxidant schild.

Wat merk je ervan?

Dat het soms wat prikte maar dat kan heel goed aan de pH waarde liggen van het poeder, maar verder vond ik het effect subtiel maar onderhoudend. Een rustige teint, schone poriën en door de combi met het serum een uitstekend huidgevoel verder.

Het is ook dat ik weet dat je huid absoluut extra vitamine C nodig heeft, dus gebruik ik het preventief, zonder op zoek te gaan naar fouten in mijn huid die rechtgetrokken moeten worden. Het feit dat dit een mooi stabiel product is, stelt mij gerust dat het ook wat betekent voor mijn huid, als anti-oxidatieve kracht.

Bovendien is het prettig dat je het poeder kunt vermengen met je eigen skincare regime. De verpakking is fraai, van een zware kunststof kwaliteit, de kleine opening zorgt voor een goede applicatie. In het poeder zitten ook eco-vriendelijke keramische bolletjes die ervoor zorgen dat het poeder niet verkleeft en dus zich goed uit de flacon laat verspreiden.

Ik heb het gemengd met de Misture Enhancing Fluid met hyaluronzuur en vitamine B5 van SkinCeuticals.

Ik vind het poeder zuinig in gebruik, en het blijft een vast onderdeel in mijn stash als preventief middel. Is jouw huid momenteel dof van teint, vertoont het grove porien en mist het vitaliteit? Dan raad ik je zeker aan om dit VitaBrid C poeder aan te schaffen.

SHOP! De prijs is zeer aantrekkelijk…

Je shopt Vitabrid C hier online. Er is naast een gezichtspoeder ook een interessante tonic voor de hoofdhuid. De prijs is echt super, want goedkoper dan de Vitamine C poeders die andere merken op de markt brengen. Dus doe je voordeel hiermee!

 

Lees ook