Dé Amerikaanse hype nu ook in Nederland!

05:41 - 03:24
luistertijd 05:41 - leestijd 03:24

Getest EOS Hand & Body Lotion

Het Amerikaanse merk EOS is al aardig op weg om ook in Nederland terrein te winnen, want… wie kent ze nog niet? Die leuke bolletjes lipbalm van Evolution of Smooth (of kortweg EOS) in al die leuke kleurtjes. Onlangs mocht ik al de nieuwste aanwinst in de lipbalm collectie van EOS voor jullie testen: de Pomegranate Raspberry. Lees mijn review hier.

De EOS hype zet zich voort

Naast de bovengenoemde lipbalm komt het merk nu met een uitbreiding van het assortiment in de vorm van een Hand Lotion en een Body Lotion, die ik in deze review voor jullie ga testen.

Maar eerst nog even over EOS, dat zoals gezegd staat voor ‘evolution of smooth’. En een (r)evolutie is het zeker. Dit populaire hippe merk staat bekend om de adorable verpakkingen, natuurlijke ingrediënten en is dierproefvrij. Sterren als Kim Kardashian, Katy Perry en Paris Hilton zijn al fan en dat draagt natuurlijk bij aan de naamsbekendheid van EOS, die sinds kort verder gaat dan de landsgrenzen van Amerika.

EOS Hand Lotion VerpakkingEOS Hand Lotion

De Hand Lotion zit opnieuw in een echt fantastische verpakking! Hier wil en moet je mee gezien worden. De hand lotion is verkrijgbaar in drie frisse geuren: Berry Blossom, Cucumber en Fresh Flowers. De lotions verzorgen je handen, zijn 90% natuurlijk en vrij van parabenen en gluten. Ik test de Berry Blossom en Cucumber voor je.

Heerlijke geuren

De verpakking lijkt op een lieve grote platte kiezelsteen en ligt fijn in je hand. Door het platte ontwerp is hij makkelijk mee te nemen, zelfs in het kleinste tasje. Deze lotion voelt zacht aan. Bij het aanbrengen komt de geur je tegemoet, maar zonder heel erg aanwezig te zijn. De geur blijf je overigens best wel even ruiken. De Cucumber is heerlijk fris. Houd je van bloemig? Dan is Berry Blossom een goede keuze.

Trekt lekker snel in, geen vettige handen

De lotion trekt snel in en ik kan vrij snel alweer achter mijn laptop zonder dat ik van die vettige kleverige handen heb. Direct na het aanbrengen zorgt de Aloe Vera in de lotion voor een hydraterend en kalmerend effect en dat zie je. Mijn handen zien er gezond uit en voelen na het aanbrengen gladder en zachter aan. Dit is te danken aan de Shea Butter en de vitamine C en E in de lotion. Deze lotion is overigens ook goed te gebruiken wanneer je droge en geïrriteerde handen hebt. Haverextract in het product zorgt namelijk voor de gevoelige huid op je handen.

Simone Behandeling 1

Als schoonheidsspecialiste zit ik vaak met mijn handen in het water.

24h gehydrateerde handen?

Ondanks alle lof voor deze handlotion is een kanttekening wel op zijn plaats. De lotion claimt 24h te zorgen voor gehydrateerde handen en daar heb ik nog wel een beetje moeite mee. Ik zelf zit door mijn werk als schoonheidsspecialiste gedurende de dag nogal eens met mijn handen in het water. Maar normaliter was je je handen toch ook al ongemerkt zeker een tiental keer per dag. Het komt op mij over alsof EOS claimt dat één keer aanbrengen per dag voldoende is voor een hele dag gehydrateerde handen. Ieders huidconditie en levensritme is anders, maar ik breng de lotion toch zeker 3-4 keer per dag aan.

Daarom is de 40 ml. voor mij als grootverbruiker een vrij kleine verpakking. Maar dit nadeel heeft ook zeker voordelen. De verpakking neemt makkelijk mee in je tas en wanneer hij op is kun je snel weer lekker een andere geur uitproberen. Daarnaast is het natuurlijk een leuk item om cadeau te doen aan je beste vriendin of die lieve buurvrouw.

Verzamel ze allemaal want de handlotion kosten slechts €4,99 per stuk voor 40 ml. Shop hier online.

EOS Body Lotion: ook deze verpakking is echt TE leuk!

EOS Body Lotion VerpakkingIk blijf het zeggen… EOS is een ster in verpakkingen. Ook de nieuwe bodylotion van EOS wil je alleen al hebben vanwege de verpakking. Deze rondbuikige fles is echt te leuk! Ik test de lichtpaarse fles genaamd ‘Delicate Petals’ voor je, maar er is ook nog een ‘Berry Blossom’ in een lichtroze flacon. Dat is leuk voor als je je body lotion wilt matchen met je hand lotion.

Volgens EOS zijn de body lotions een verwenning voor het lichaam en geest. En dat klopt zeker wanneer je je omhult in deze zachte bloemblaadjes geur. De lotion zelf voelt ook heel zacht en licht aan tijdens het aanbrengen. Ook ditmaal doet het product zijn naam – Evolution of Smooth – eer aan.

Snel in de kleren

De body lotion smeert goed uit en trekt snel in, waardoor je snel weer in je kleren schiet. Shea butter, avocado-olie en vitamine E zorgen ervoor dat mijn huid zacht aanvoelt.

Het enige minpuntje is misschien dat de dop soms niet helemaal doet wat ik wil; het openen en sluiten gaat soms wat ‘houterig’. Maar ondanks dat krijg ik het product prima uit de fles en het irriteert mij niet. Zeker gelet op de prijs/kwaliteit verhouding neem ik dat graag voor lief.

Verkrijgbaar in 200ml voor €7,99 en 350 ml voor €12,99. Shop hier online.

 

Lees ook