Ja, het kan dus zonder die gemene pijn!

04:48 - 02:53
luistertijd 04:48 - leestijd 02:53

Monster, nee ik kom er niet dagelijks, zelfs niet wekelijks, sterker nog, ik kwam er deze week voor het eerst! Omdat daar een fantastisch concept is neergezet door apotheker Joost Roth: Apotheek en Beauty, een ultramoderne zaak waarin alle componenten van gezondheid en beauty samen komen: waar je je medicijnen kunt halen, maar ook je beautyproducten, waar je huidbehandelingen kan krijgen en zelfs injectables. Alles onder een dak. Waar de apotheker, zijn assistenten, schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten werken, en voor injectables de cosmetisch arts op bezoek komt.

https://www.instagram.com/p/BMO5TJIAu1-/

Ik moet het een keer gezien hebben, ook al ligt het heel ver uit de slinger voor mij als Amsterdamse, en oh wat een fijne vrouwen werken daar. Vriendelijk en behulpzaam, rustig en geconcentreerd, geen gehypte en gejaagde toestanden zoals ‘in de grote stad’.

De pijn van strip-waxen went nooit….

Op de menukaart staat sugarwaxing en dat wilde ik dolgraag ondergaan. Sinds ik bij Delete in Amsterdam een soort van vagina ‘facial’ kreeg, ging ik overstag om voortaan mijn benen, vagina en oksels te laten waxen. Heerlijk gevoel, en nooit meer pielen met een scheermes of ontharingsapparatuur voor thuisgebruik waar ik geen geduld voor heb.  Zeven keer heb ik alles laten doen en helaas begon het me langzamerhand steeds meer tegen te staan. Het waxen met strips. Het is zo gruwelijk pijnlijk, ik kon er maar niet aan wennen. Zelfs niet met de liefste waxangel, de juiste ademhalingstechnieken, Ibuprofen erin – Emla crème stond nog op het lijstje – ik begon er echt tegenop te zien.

Schoonheidsspecialisten Sandy & Judith bij Apotheek & beauty in Monster

Schoonheidsspecialisten Sandy & Judith bij Apotheek & beauty in Monster

En nu heb mijn benen laten ‘sugareren’. Ooit een keer eerder laten zien, met mega zacht resultaat. Maar ik vond de salon zo vies, dat ik nooit meer ben teruggegaan. Nu wilde ik weer, ook omdat de schoonheidsspecialisten uit mijn team, en de vrouwen die ons volgen op BeautyJournaal keer op keer vertellen dat het top is.

Echt nul irritatie!

Op het moment van schrijven is het een paar uur na de behandeling en mijn huid voelt heerlijk zacht aan, ziet er totaal niet warm, rood en anderszins geprikkeld uit. Er plakt geen wax aan mijn kleren, mijn benen drijven niet van de olie. Alsof er gewoon helemaal niets gebeurd is…het kan niet waar zijn!

Zoveel minder pijnlijk

Maar het allerfijnste is dat de pijn zoveel minder is als met strip-waxen, en waar dat door komt? Er moet immers toch wax over die huid heen, in dit geval dan wel geen hete (want ook dat kan pijn doen vooral op zachte delen van de huid), en die haren moeten er toch uitgetrokken worden. Nee, het het heeft met de beweging te maken.

 

Strips en plakkaten worden er met een ruk afgetrokken en dat doet erg zeer. Suikerwas wordt over de huid uitgerold en weer langzaam afgepeld en zo wordt het haar meegenomen. Omdat het zo langzaam gaat kun je beter in de pijnprikkel afdalen en er aan wennen, je kan er beter doorheen komen, je schrikt niet. Het is echt zoveel minder pijnlijk, ik vond het gewoon een verademing. Ik ga nooooooooit meer gewoon waxen! Zelfs rond de knieën en de weke huid van het binnen-bovenbeen kon het goed hebben.

Kost meer tijd, is wat duurder, maar dan heb je wel wat!

Ik stond daarna ook eigenlijk heel ontspannen op. Geen mascara onder mijn ogen, geen door ellendige stress uitgewerkte deodorant.

Voor de behandelaarster is het wel tijdrovender. Sugarwaxing gaat langzamer, de prijs ervan ligt ook wat hoger dan gewoon waxen, maar ik heb het er voor over. Ik koop er niets voor als ik na verloop van tijd door angst voor de pijn niet mee ga.

Iedereen aan de suikerontharing

Ik hoop van harte dat veel meer schoonheidsspecialisten de sugarwaxing op de menukaart gaan zetten. Het is echt de fijnste methode!

Lees hier meer over deze behandeling bij Apotheek & Beauty in Monster

sugarwax bij apotheek en beauty in monsterKORTING OP JE BEHANDELING!

Natuurlijk heb ik meteen een fikse korting voor je geregeld op de suikerontharingsbehandeling bij Apotheek en Beauty in Zuid-Holland. Maak er gebruik van!

Je krijgt op de tweede behandeling maar liefst 50% korting, wat inhoud dat je op behandeling 1 en 2 dus 25% korting krijgt. Wow. Boek hier je behandeling.

Lees ook