Een haardos - verschillende structuren, hoe houd je dat in bedwang? Mark van Westerop geeft advies.

02:41 - 01:36
luistertijd 02:41 - leestijd 01:36

JolandaDe structuur van mijn grijze haar is lastiger te stylen.

Sinds ik grijs ben is mijn haarstructuur veranderd. Het is een stuk zachter en slapper. Alleen mijn bakkebaarden zijn echt een stuk harder van structuur. Eerst heeft mijn kapper mijn bakkebaarden heel kort geknipt toen mijn haar nog korter was. Daarna heeft hij het getracht te verzachten om het uit te dunnen.

Graag wilde ik deze lengte zoals van de foto, want ultrakort vind ik niet mooi, dat wordt te militaristisch. Toen hebben we besloten om de bakkebaarden te laten groeien om het haar achter mijn oren te plakken. Maar ja, een zuchtje wind en het wappert los. Ik blijf het achter mijn oor plakken. Wat kan ik doen?

Topkapper in het BeautyJournaal expertteam Mark van Westerop vertelt:

Grijs haar is eigenlijk wit haar. Doordat het witte haar zich vermengd met de oorspronkelijk kleur oogt het grijs. Wit haar is pigmentloos en kan ervaren worden als stug of juist futloos. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen.

Grijs worden gaat in etappes

Doordat je nooit in een keer “wit” wordt kan het dus zijn dat je haar verschillende structuren bevat. Je zou het dus eigenlijk qua verzorging en styling moeten benaderen alsof je meerdere hoofden hebt. Je kapper kan dit het best beoordelen laat je dus door hem of haar adviseren.

Structuur verbetert niet door vervenmark van westerop

Wit of grijs haar kan je ook kleuren maar persoonlijk vind ik dat de structuur daardoor niet verbetert. Door kleuren kan futloos haar wel steviger aanvoelen en als prettig ervaren worden, maar stug haar zal dan nog stugger aanvoelen. De structuur van je haar kan niet veranderen door kleuren.

Ik vind het goed dat je kapper samen met jou naar een oplossing zoekt om het juiste advies te kunnen geven. Mijn persoonlijke advies zou zijn om de zijkanten nog wat langer te laten groeien zodat het haar beter achter het oor blijft zitten. Föhn het met een borstel naar achteren en fixeer het met een stevig product (droge wax, haarspray) bijvoorbeeld Wella Professionals Grip Cream (shop hier online) of Stay Styled Finishing Spray (shop hier online).

wella grip cream en stay styled finishing spray

Heb jij vragen aan Mark over iets wat je bezig houdt aan (je) haar? Stuur ze ons door via dit contactformulier. Je krijgt altijd persoonlijk antwoord.

Wil je graag een afspraak maken bij salon Pro Solo van Mark van Westerop in Alkmaar? Ga dan hier naar de website van Pro Solo.

Lees ook