Je laatste stap: over je foundation heen….

03:10 - 01:54
luistertijd 03:10 - leestijd 01:54

Ik was vanochtend bij de presentatie van de najaarscollectie en Kerstcollectie van Bobbi Brown in Amsterdam.

Enlight1

Bobbi is natuurlijk al vele jaren een meesteres in het maken van een flawless teint. Haar gevleugelde uitspraak is dat als iemand zegt dat je een mooie foundation op hebt, je fout zit. Men moet je complimenteren met je mooie huid – hoeveel laagjes daar ook op zitten. Het mag niet zichtbaar zijn;-)

Bobbi Brown Retouching Wand it is….

En zoals zovelen nu geinspireerd door de make-upcreaties van meisjes op Instagram (je kunt je afvragen of je dat wel al leading moet nemen, wat al die make-upmaskers zijn natuurlijk verre van mooi, en als je je moet laten leiden door de massa komt er natuurlijk nog weinig van creatieve inspiratie terecht, alleen maar meer van hetzelfde….) heeft Bobbi een leuke twist gegeven aan al dat gemaskeer. Haar (ik wilde bijna zeggen Magic Wand, maar dat is wat anders hahahahaha) Retouching Wand is een dotterige pen met een mooie fluide teintverfraaier die je over je foundation heen aanbrengt. Om de laatste kleurverschillen te verdoezelen en de teint nog fraaier in het licht te laten uitkomen.

retouching wand

Op zich denk je: dat doet mijn foundation toch al, of mijn concealer eronder? Dit is een extra speelse toevoeging, of zoals Bobbi het noemt: je Instagram filter for real life.

IMG_9860

Het is inderdaad een perfecte finisher. Die nog meer egaliseert en flawless maakt. Ook pigmentvlekjes worden mooi minder zichtbaar. Let alleen wel op je neus: ik vind hem daar net iets te veel in de porien blijven liggen, maar voor de cheeks is het perfect, en het voorhoofd, een dip op de kin. Heb je nou echt grove porien, breng dan uberhaupt altijd eerst een pore-refiner onder je make-up aan, en over je dagcreme.

Shop Retouching Wand hier online. De kleur Light is voor de gemiddelde Hollandse vrouw met huidtype 2 is beste kleur.

Contouren met de Face Pencil

In dezelfde Retourching serie zitten ook potloden waarmee je kunt contouren. Op het model op de foto werd de Illuminator gebruikt om haar huid nog meer glow te geven, en dat werkte echt magisch, vind ik. Het is een heerlijk zacht potlood, dat zich goed laat verdelen met je vingers. Er wordt een puntenslijper bijgeleverd. Shop hier online. Hij komt in vele kleuren.

face pencil

FullSizeRender 2

En dan ook nog dit nieuwe serum! Het Extra Repair Serum. Heerlijk! Een milky hydrator met een licht olieachtige textuur. Ultrazacht op je huid, niet vettig, maar verrukkelijk als basis onder je make-up. Hebben! Voor de normale tot drogere huid, fijn als het kouder wordt. Er zit een combinatie van vitamine C en peptiden in voor huidversteviging en egalisering en voedende bestanddelen.

Je shopt hem hier online.

X-mas Indulgence

FullSizeRender 1

Ja, dit komt nog….maar we geven alvast een sneak preview van de kerstcollectie van mrs BB! In mooie chocolade bruine en donkerrode tinten.

FullSizeRender

 

Lees ook