Kleur en bescherming in één product

03:36 - 02:09
luistertijd 03:36 - leestijd 02:09

Getest Jane Iredale Pure Pressed Base foundation

Elke dag gebruik ik veel verschillende make-up producten, als make-up artist ben ik er dol op. Maar als ik echt moet kiezen en maar één product mag meenemen op reis, dan is dat mijn all time favorite Pure Pressed Base foundation van Jane Iredale. In deze review deel ik graag met jullie waarom dit mijn favoriete product allertijden is.

Minerale make-up van Jane Iredale

Jane Iredale is een mineraal make-up merk. Dit betekent dat er geen vulmiddelen in de producten zitten, zoals talk. Talk verstopt de huid, gaat in de poriën zitten en geeft bovendien een vale teint.

Leestip: Meer informatie over minerale foundations lees je in dit artikel.

Maar ook petroleum, synthetische kleur- en geurstoffen, of conserveringsmiddelen vind je ook niet terug in de producten van Jane Iredale.

Naast vitaminen, mineralen, algen en fruitextracten gebruikt Jane Iredale voornamelijk de ingrediënten titanium dioxide en zinkoxide. Dit zijn natuurlijke zonnefilters die voor SPF bescherming zorgen. Zinkoxide heeft daarnaast een zeer kalmerende, ontstekingwerende werking, dus heel fijn als aanvulling op jouw huidverzorging!

Jane Iredale Pure Pressed 24 Kleuren

Pure Pressed Base in maar liefst 24 (!!) kleuren

De Pure Pressed Base is verkrijgbaar in 24 kleuren en komt in een handige refill verpakking. Eenmalig schaf je het rosé gouden doosje aan en wanneer de foundation op is, hoef je alleen maar de refill aan te schaffen. Voordelig en bovendien beter voor het milieu! Met de zogenaamde ‘handi’ kwast van Jane Iredale breng je de foundation gemakkelijk aan op je gezicht.

Jane Iredale Pure Pressed Foundation en KwastIn de Pure Pressed Base is een zonnefactor 20 verwerkt. Ik hoef mij dus geen zorgen te maken, wanneer ik naar buiten ga, dat ik mijn gezicht moet insmeren met een zonnebrandcrème.

Tip van Inge: Met 24 verschillende kleuren is het selecteren van de juiste kleur echt maatwerk. Wanneer je (nog) niet weet welke kleur het beste bij jou past, bestel dan niet online, maar ga even langs bij een Jane Iredale specialist om je te laten adviseren. Klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

Kwast van geitenhaar

De ‘handi’ is een zachte, stevige kwast gemaakt van geitenhaar. De geitjes worden geborsteld en de haren worden opgevangen, waarna de kwast met de hand wordt gemaakt. Hierdoor zijn de haren op het uiteinde van de kwast niet bot en pakken zij de mineralen van de Pure Pressed Based goed.

Niet alleen ‘handi’ maar ook snel

De kwast werkt erg prettig. Hij brengt de Pure Pressed Base bovendien mooi egaal aan. Op de foto’s hieronder zie je links de foto voor, zonder de Pure Pressed Base, en rechts de foto na, waarbij ik de Pure Pressed Base op mijn gehele gezicht heb aangebracht.

Jane Iredale Pure Pressed Inge 2

Hier heb ik 30 seconden over gedaan. Super snel he?! Het ziet er meteen een stuk frisser en egaler uit! Ik voel de foundation niet zitten op mijn huid.

Wel vind ik het nu nog een beetje kaal. Ik ga zo een theetje drinken met een vriendin, dus ik heb even een beetje blush, bronzer, highlight , wenkbrauwpoeder en mascara opgebracht.

Jane Iredale Pure Pressed Inge 1

In totaal ben ik 3 minuten bezig geweest met deze look. Perfect voor ‘a lazy sunday’ of juist op een drukke dag.

inge monique en corine naBekijk hier ook nog de leuke One Minute Make-upsessies met jane iredale met Monique en Corine! In video.

 

Lees ook