Corine ontdekt een veelzijdig product

05:54 - 03:32
luistertijd 05:54 - leestijd 03:32

Getest Collistar Magic Dry Shampoo Ultra Volume

 Hoe herkenbaar is de volgende situatie?

Na een lange dag en veel te korte nacht druk je ‘s ochtends vroeg net iets te vaak op de snooze knop van je wekkerradio. Wanneer je eindelijk uit je bed stapt, is er nog net genoeg tijd om je kleren aan te trekken en zonder ontbijt het huis te verlaten op weg naar je eerste overleg op kantoor, functioneringsgesprek met je baas, of een andere belangrijke afspraak. En uiteraard – alsof het lot er mee speelt – vallen dit soort dagen altijd samen met een bad hair day, veroorzaakt door een ophoping van huidschilfers, vet, zweet en diverse minuscule deeltjes die je uit de lucht hebt opgepikt. Voor douchen, een uitgebreide shampoobeurt en evenzo uitgebreide föhnsessie ontbreekt het je aan tijd.

Profielfoto Corine Klein

Corine test of deze droogshampoo van Collistar een shampoobeurt kan uitstellen.

Geen nood… droogshampoo kan uitkomst bieden. Ik test ditmaal de nieuwe Ultra Volume Droogshampoo van Collistar

Iets over de ingrediënten en de werking

Een van de belangrijkste ingrediënten in deze droogshampoo is rijstzetmeel. Zetmeel is in staat vuil en vet te absorberen. Je kent vast wel de truc waarbij je een beetje bloem aanbrengt op een vetvlek in je kleding om de vlek uit je kleding te verwijderen doordat bloem de vlek ‘opzuigt’; dit is vergelijkbaar met de werking van een droogshampoo. Droogshampoo tast bovendien je gekleurde haar niet aan, zoals veel traditionele shampoos wel doen. Wist je trouwens dat onderzoek heeft aangetoond dat in Westerse landen 80% van de vrouwen hun haar elke dag wast? Dat terzijde.

Verder bevat de Collistar Magic Dry Shampoo Ultra Volume harsen van onder meer ginseng, brandnetel en moringa. Harsen bestaan uit grote moleculen, waardoor ze textuur en volume kunnen geven aan fijn haar. Je kunt de werking vergelijken met textuurproducten, die ik eerder al voor BeautyJournaal testte. Ook bevat de droogshampoo alcohol waardoor het voor mensen met een zeer gevoelige hoofdhuid een minder geschikt product is. Heb jij een gevoelige huid? Kies dan voor de ultramilde variant van Collistar.

Het gebruik

Je sprayt het product op je haar, vooral bij de haarwortels, daar waar het vet zich ophoopt. In het volgende filmpje zie je hoe je dit het handigst doet.

https://www.youtube.com/watch?v=W2OKt797vkc

De methode van pluk voor pluk insprayen doet me trouwens denken aan de manier waarop de kapper mijn uitgroei bijwerkt. Laat het product even inwerken, terwijl je ondertussen het product goed inmasseert met je vingertoppen. Na een minuut borstel of föhn je eventuele restjes droogshampoo uit je haar.

Aan de slag: mijn eerste indruk

De Collistar Magic Dry Shampoo Ultra Volume zit in een handzame spuitbus van 150 ml, waardoor hij ook zeer geschikt is om in je hand- of sporttas te stoppen. De droogshampoo heeft een heerlijke, luxe en poederige geur. Fijner dan de droogshampoos die je bij bijvoorbeeld de drogist op de hoek koopt; die zijn vaak fris of zelfs citroenig van geur.

Ook valt het me op dat deze droogshampoo van Collistar zeer licht en klein is van structuur; eerder een nevel dan een poeder. Hierdoor laat de droogshampoo minder witte restjes na in mijn haar. Na goed inmasseren met mijn vingertoppen is het niet eens nodig om de restanten van de droogshampoo uit te borstelen of uit te föhnen. Dat heb ik met andere merken wel eens anders mee gemaakt… mijn badkamer zag er na een droogshampoosessie uit als een vers besneeuwde skipiste.

De eerlijk gebiedt mij natuurlijk wel om te zeggen dat ik blond haar heb en eventuele restjes dan minder opvallen. Het kan zijn dat je met zwart of donkerbruin haar wel de behoefte voelt om nog even je haar goed door te kammen.

Collistar Ondersteboven BorstelenHet resultaat

Na gebruik van de droogshampoo is mijn haar minder vet en heeft het inderdaad veel volume gekregen. De tip uit het filmpje om na gebruik van de droogshampoo even je haar ondersteboven te kammen, werkt echt heel goed. Zoveel volume heb ik normaal gesproken alleen na een bezoekje aan de kapper! Het resultaat is zeer duurzaam en zakt niet gedurende de dag weer in. Ook de fijne geur blijft lang hangen.

Het eindoordeel

De Collistar Magic Dry Shampoo Ultra Volume is erg geschikt voor een dagje extra frisheid en volume; het is geen volwaardige vervanger van een traditionele shampoo, maar helpt wel om je wasbeurt even uit te stellen wanneer je geen tijd of zin hebt. De luxe geur en de fijne structuur van dit product, maken het voor mij een van de betere droogshampoos die ik tot op heden heb gebruikt.

Tot slot nog enkele droogshampoo tips

Droogshampoo is een veelzijdiger product dan de meeste mensen denken:

Lees ook