Heerlijke producten van Koh, Rodial, Clinique, Lancaster, Jane Iredale en meer

08:12 - 04:55
luistertijd 08:12 - leestijd 04:55

Homepage Maandfavoriet Augustus 2016

BeautyJournaal testpanel favorieten augustus 2016

Voor de testers van BeautyJournaal gaat het uitproberen van nieuwe producten uiteraard ook gewoon tijdens de zomervakantie door. Welke testpanel favorieten zijn deze maand het vermelden waard?

MF Koh RemoverEsther van Gent: Koh Purifying Polish Remover

In de zomermaanden draag ik graag open schoentjes en slippers, dus zorg ik dat mijn teennagels altijd voorzien zijn van een mooi kleurtje. Op mijn handen draag ik langhoudende gellak, maar ik wil op mijn tenen vaker van kleur wisselen, dus draag ik daar normale nagellak. Ik ben al langer fan van de nagellakjes van Koh, maar heb nu sinds een paar maanden ook de Purifying Polish Remover ontdekt.

Deze nagellakremover bevat geen aceton, dus droogt mijn nagels niet uit. Verdere ingrediënten zijn Castor-amandel olie en vitamine E die de veerkracht van de nagels verbetert. Maar bovenal verwijdert de remover heel goed de nagellak en laat geen gekleurde randjes of tenen na. Meteen klaar dus voor het volgende kleurtje!

Shop hier online

MF Jane Iredale PureBrowSimone: Jane Iredale Pure Brow Gel

Een must-have product voor de wenkbrauwen – en deze maand mijn absolute favoriet – is de Pure Brow Gel van Jane Iredale. Mooie wenkbrauwen in een handomdraai, voor wie nu eenmaal niet geboren is met de most perfect brows… zoals ik.

De gel fixeert niet alleen je wenkbrauwen, zodat ze de hele dag mooi in model blijven, maar maakt je haartjes ook zachter en gezonder. Door het borsteltje is de gel vrij makkelijk aan te brengen. De Brow Gel is verkrijgbaar in drie verschillende tinten en camoufleert bovendien grijze haartjes. Wil je weten welke kleur het beste bij jou past? Zoek dan hier een verkooppunt bij jou in de buurt en laat je adviseren.

MF Aqua die ParmaInge: Acqua di Parma Blu Mediterraneo Bergamotto di Calabria

Al een aantal jaar draag ik mijn favoriete parfum, not a perfume van Juliette has a gun. Toen ik deze weer opnieuw aan wilde schaffen, kreeg ik de tip om deze geur te combineren met een bodylotion, Bergamotto di Calabria van Acqua di Parma.

De verkoopster gaf mij een sample mee en na de eerste keer aanbrengen was ik verkocht, wat een heerlijk luxe gevoel en fijne geur heeft deze bodylotion!

De frisheid van de geur komt krachtig door aan de top, dankzij de sprankelende Calabrische citrusvruchten bergamot en citroen. De geur wordt geleidelijk aan zachter, florale en fruitige accenten van bergamot smelten samen met subtiele noten van cederhout en rode gember.

De basis, licht houtachtig en ondersteund met benzoë, zorgt ervoor dat de geur lang aanhoudt. Deze combinatie past perfect bij mijn parfum, maar ik draag de bodylotion ook graag zonder parfum voor een subtiele zomerse geur.

Shop deze heerlijke bodylotion hier online.

Gerti: Parfumerie Hoeben in Panningen

We denken vaak dat we voor een goed make up- of geuradvies naar Amsterdam moeten. Natuurlijk, in Amsterdam zitten een paar prachtige winkels, maar laten we de provincie niet onderschatten. In mijn geboortedorp Panningen zit Parfumerie Hoeben. Een paar jaar geleden hebben ze een mooie ‘facelift’ ondergaan en daarmee tevens hun make up- en parfumafdeling behoorlijk uitgebreid. Er lopen professionele visagisten rond voor advies. In hun adviezen ben ik nog nooit teleurgesteld. Ik heb zelfs al een paar keer mijn moeder van 87 meegenomen voor een make over.

MF Parfumerie PanningenEen paar weken geleden is ze weer helemaal in de watten gelegd door Femke. Aan jonge meiden valt misschien meer eer te behalen als consument, maar aan Femke merk je dat niet. Ze geeft mijn moeder alle aandacht, verwent haar met een zachte massage, brengt een mooie foundation en blush aan en een vrolijke lippenstift. Daarna nam Lincy het over voor een geuradvies. Hoewel ik in het begin even twijfelde, omdat Lincy nog erg jong was, werden die twijfels snel weggenomen. Lincy voelde goed aan wat mijn moeder zocht. Geen standaard bloemengeur voor mijn moeder. Ze liet ons mooie mild kruidige geuren ruiken. Mijn moeder ging blij naar huis met een mooie lipgloss van Chanel en het mooie eau de parfum Aura van Loewe.

MF Clinique Sun PowderSu Chen: Clinique Sun Powder

Door de wisselende temperaturen in de maand augustus merkte ik dat mijn huid een beetje van slag raakte. Bij hoge temperaturen buiten, airco of benauwde dagen, produceerde mijn huid meer talg dan normaal. Wat resulteerde in een glimmend gezicht aan het einde van de dag. Na wat afwegingen heb ik mijn make-up poeder veranderd naar Clinique Sun Powder.

Gelijk bij het aanbrengen matteert het poeder mijn huid en geeft het een egale kleur. Doordat ik een minimale hoeveelheid gebruik, ziet het er natuurlijk uit. Door de mineralen zorgt het poeder bovendien dat mijn talgproductie vermindert en geeft het een gematteerde look tot het einde van de dag, ondanks (wisselende) externe factoren. Wat ook nog een heel groot pluspunt is, is dat er een SPF 30 verwerkt zit in de poeder. Dus extra beschermd kan ik heerlijk genieten van de zonnige dagen (die er hopelijk nog gaan komen).

Shop hier online

MF Lancaster Instant Cooling MistCorine: Lancaster Instant Cooling Mist Repairing After Sun

Afgelopen maand testte ik voor BeautyJournaal twee hele fijne zonbeschermingsproducten van Lancaster; de Velvet Tanning Fluid Milk voor het lichaam en de Comfort Touch Cream voor het gezicht. Je leest mijn review hier. Door mijn goede ervaringen met deze producten van Lancaster was ik nieuwsgierig geworden naar andere zonproducten van dit merk (dat ik in het verleden zeer regelmatig heb gebruikt, maar de laatste tijd om de een of andere reden wat op de achtergrond was geraakt). Ik besloot de Instant Cooling Mist Repairing After Sun aan te schaffen, een after sun spray boordevol hydraterende en voedende ingrediënten bisabolol, panthenol, glycerine, vitamine C en Echinacea-extract.

De spray geeft een hele mooie fijne nevel die razendsnel door de huid wordt opgenomen. Ondanks dat het product vrij waterig is, voelt mijn huid toch lekker gevoed aan. Het gevoel dat je normaliter krijgt van de wat vollere, romiger producten. Een pluspunt – ten opzichte van ‘normale’ after suns – is dat je deze Instant Cooling Mist, zoals de naam al aangeeft, ook tijdens het zonnen kunt gebruiken voor een direct verkoelend effect. En ook mooi meegenomen: dit product bevat het zogenaamde Tan Activating Complex (TAC) dat de melanine aanmaak stimuleert, met een mooie en langhoudende bruine kleur tot gevolg.

Shop deze verkoelende spray hier online.

Monique: Rodial Super Acids X-treme Acid Rush Peel

Peelingmaskers kennen we te over, maar deze vind ik momenteel tot de interessante top behoren. Er zit een interessante mix van zuren in: azalaisch zuur, glycolzuur, melkzuur, gecombineerd met enzymen en met probiotica. De laatste voor extra hydraterende eigenschappen en bescherming van de huidbarriere. Hiermee wordt een balans aangebracht in de eventuele hardheid van de zuren zelf. Want zoals je weet: ze bijten.

MF Rodial Super Acids PeelingHet product zit in een fraaie verpakking, waarbij je de binnendeksel moet indrukken zodat het product heel gedoseerd en afgeschermd van licht en lucht naar buiten komt. Je gebruikt het als een masker, 10 tot 15 minuten op je gezicht. Lekker snel, handig voordat je wegmoet en je huid wilt opfrissen. Ik vind het een fijne extra stap na de reiniging en voor de nachtverzorging. Handig als je wilt afwisselen met een reinigingsborstel (want ook die peelt natuurlijk en geeft gloed en glans aan de huid, maar bevat verder geen huidactiverende stoffen). Hij is wel pittig aan de prijs, maar dat zal te maken hebben met het vernieuwende concept van zuren en enzymen met probiotica. Want dat is de innovatie; je leest er hier meer over.

Shop hier online

Lees ook