Een van de beste stoffen allertijden….

05:44 - 03:26
luistertijd 05:44 - leestijd 03:26

Paula’s Choice expert tips over boosters en niacinamide

Geef je huid een boost

Soms heb je behoefte aan iets extra’s. Je huid ook. Voor je huid zijn er tegenwoordig zogenaamde “boosters”. Voor meer resultaat op hardnekkige huidproblemen of gewoon omdat je een nog mooiere huid wil. Het is huidverzorging op maat, afgestemd op jouw wensen en behoeften. Je kan een booster gemakkelijk toevoegen aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine, of je gebruikt het alleen wanneer je dat nodig vindt. Je kunt een booster mengen met je serum of (nacht)crème, maar puur op de huid aanbrengen mag ook.

Shop hier alle boosters

 

In dit artikel geeft Fleur van Norden, productspecialist bij Paula’s Choice, tips over het gebruik van boosters en een specifiek ingrediënt: niacinamide.

Booster… Serum… What’s the difference?

Leuk, weer een nieuwe naam voor een serum…of toch niet?! Serums bevatten een grote variatie aan goede ingrediënten, zoals antioxidanten, die meerdere tekenen van huidveroudering tegengaan. Boosters bevatten daarentegen hogere concentraties van specifieke ingrediënten, bijvoorbeeld retinol of hyaluronzuur, en werken dus veel meer doelgericht. Iedere booster heeft een specifiek doel en helpt je het maximale uit je huidverzorging te halen.

TIP van Fleur: Maak je eigen “booster cocktail” door meerdere boosters met elkaar te mengen voor een superboost. Halleluja!

Shop hier alle boosters

 

Heb ik echt een booster nodig?

Je huid verandert in de loop van de tijd en de behoeften van jouw huid kunnen variëren van dag tot dag, van seizoen tot seizoen en van jaar tot jaar. ‘s Winters heb je bijvoorbeeld meer last van droge plekjes, terwijl je in de zomer wellicht vooral wilt werken aan hydratatie. Het mooie van een booster is dat je die eenvoudig kunt toevoegen aan je gezichtsverzorging zonder hiervoor je hele routine om te gooien. Je kunt het zien als een toefje slagroom op een stukje taart; op zich al lekker, maar met slagroom net iets lekkerder.

Shop hier alle boosters

 

Boost je huid met niacinamide

Het ingrediënt niacinamide is minder bekend dan retinol en vitamine C, maar hoort zonder twijfel thuis in het rijtje van ingrediënten die veel kunnen betekenen voor een optimale conditie van je huid.

Niacina… wat?

Niacinamide, beter bekend als vitamine B3. Onderzoek toont aan dat niacinamide helpt om huidproblemen aan te pakken zoals grove poriën, fijne lijntjes en huidverkleuringen. Het helpt ook om schade door vrije radicalen te verminderen en dat is broodnodig, want vrije radicalen zijn niet je beste vriend. Sterker nog, ze hebben een hekel aan je. Zonder dat je het door hebt, beschadigen ze je huidcellen als deze niet beschermd worden tegen UV straling, milieuvervuiling of irriterende stoffen, met huidveroudering tot gevolg.

Shop hier alle boosters

 

Waarom je niacinamide zou moeten toevoegen aan je huidverzorgingsroutine

Overweeg om niacinamide toe te voegen aan je dagelijkse routine als je te maken hebt met één (of meer) van de volgende vervelende huidproblemen;

  1. Vergrote poriën

Als poriën zichtbaar vergroot zijn (door zonneschade en verstopping door talg) zijn ze wat “uitgerekt”. Niacinamide helpt poriën als het ware weer “terug te veren” door de elasticiteit van de huid te verbeteren. Als je een gecombineerde tot vette huid hebt met overmatige talgproductie is het aan te raden om een combinatie te gebruiken van een product met niacinamide en een exfoliant met BHA (salicylzuur). Voor het mooiste resultaat kies je dan voor een concentratie van 2% BHA. Lees hier mijn artikel met tips over exfolianten.

  1. Post-inflammatoire hyperpigmentatie (rood-bruine verkleuring na puistjes)

Veel mensen hebben de ervaring dat plekjes na puistjes zeer hardnekkig kunnen zijn en vaak lang blijven zitten. Het goede nieuws is dat niacinamide in concentraties vanaf 2% zeer effectief is om die vlekjes sneller te laten vervagen. Uiteraard werkt dit alléén als je dagelijks je huid beschermt tegen UV straling. Lees hier mijn artikel met tips voor de beste zonbescherming.

  1. Vlekkerige, doffe huid en fijne lijntjes

Net zoals niacinamide kan helpen bij grove poriën door het verbeteren van de elasticiteit van de huid, helpt dit ook om de structuur van de huid in het algemeen de verbeteren (lees: fijne lijntjes minder zichtbaar en je huid ziet er gladder en stralender uit).

Niacinamide versterkt ook de barrièrefunctie van de huid doordat het de aanmaak van ceramiden in de huid stimuleert. Kortom, het is echt een multifunctioneel ingrediënt waar alle huidtypen hun vruchten van plukken.

Shop hier alle boosters

 

Lees ook