Een schone huid, en fijn om serum mee in te sluizen, of je peeling te activeren

05:01 - 03:00
luistertijd 05:01 - leestijd 03:00

Brigitte Kettner VisoVibe cleansing brush

De eerste stap naar een mooie en gezonde huid.

Je gezicht reinigen is de eerste stap van de dagelijkse huidverzorging. Ongeacht of je nou make-up draagt of niet. Je huid dagelijks schoonmaken is echt een must. Helaas wordt de eerste stap wel eens vergeten of helemaal niet gedaan. Juist door een goede reiniging krijg je het meeste resultaat met de producten wat je nadien aanbrengt. De werkzame stoffen worden veel beter opgenomen door een schone huid. Zou je make-up resten, vuildeeltjes, etc. niet verwijderen dan kan je huid gaan protesteren en een tegenovergesteld effect geven. Denk aan verstopte poriën, puistjes of roodheden.  Als schoonheidsspecialiste zie ik natuurlijk dagelijks wat er gebeurt met een huid.

Ontwikkeld door Brigitte Kettner

B.kettner is een van origine Oostduits merk en het is al meer dan 30 jaar succesvol met producten voor de professionele salon. De B staat voor Brigitte. Deze dame is bioloog van huis uit maar ook schoonheidsspecialiste. Ze heeft jaren geleden uit onvrede met het bestaande aanbod op de markt een verzorgingslijn ontwikkeld voor problematische huidtypen. De “Methode Brigitte Kettner”. Ook was ze ervan overtuigd dat cliënten naast salonbehandelingen ook goede ondersteuning voor thuis nodig hebben. Zo kwam de VisoVibe tot stand.

Siliconen borstel met trillingen

De Visovibe maakt zg. oscillerende bewegingen, micro-trillingen. De borstel is gemaakt van siliconen. Dit maakt hem antibacterieel en hypoallergeen. De zachte noppen aan beide zijden zorgen ervoor dat je huid intensief schoon wordt gemaakt. De ene kant met de fijnere noppen is voor de normale tot de gevoelige huid. De andere zijde met de grovere noppen is voor de gemengde tot onzuivere huid. De VisoVibe is waterbestendig en kan dus onder de douche gebruikt worden. Hij is draadloos en wordt met een adaptor opgeladen. Na drie minuten gebruik slaat hij automatisch af. Met een volle accu doe je ca. 3 weken. Zou je de VIsovibe intensief gebruiken (dagelijks) dan gaat hij ongeveer 5 jaar mee.

De borstel in deze uitvoering past in de trend van de Foreo, die onlangs door Simone is getest.

Eerste indruk

De Visovibe komt in een mooi doosje met de Creamy Cleansing Foam. Het wordt geleverd met een oplader. Erg makkelijk want het is draadloos. De Visovibe ligt lekker makkelijk in de hand. Je hebt 2 verschillende standen. Een snelle en een wat langzamere. Tijdens het gebruik maak het niet veel uit. Het is meer voor persoonlijke voorkeur. Persoonlijk vind ik de sneller stand prettiger. De noppen van de Visovibe voelen zacht aan.

Creamy Cleansing Foam wordt geleverd in een pompfles van 50 ml. Met het pompsysteem is het fijn doseren.

Wauw!

Je brengt eerst de Creamy Cleansing Foam aan op het gezicht. Ik maak mijn vingertoppen nat en zorg dat de Creamy Cleansing Foam licht schuimt. Je kan ook als je wilt de Creamy Cleansing Foam eerst in de hand schuimen en dan aanbrengen op het gezicht. De Creamy Cleansing heeft een heerlijke geur. Lekker fris. Omdat ik een gevoelige huid heb gebruik ik de kant met de fijne noppen.

De micro-trillingen voelen heerlijk aan op mijn huid. Ik ga rustig over mijn huid heen en maak roterende bewegingen. Na aantal keer (+/- 4 rondjes) heel mijn gezicht te hebben gehad verwijder ik het restant met lauwwarm water. Als ik net wat meer tijd had, maak ik de 3 minuten vol en slaat de Visovibe automatisch af. Mijn huid voelt lekker doorbloed, maar ziet er niet rood uit. Het voelt heerlijk schoon aan.

Tip: bij foundation raad ik aan om eerst de meeste hoeveelheid make-up te verwijderen met een milk.

Het resultaat: 

Na 2 weken dagelijks de Visovibe en Creamy Cleaning Foam gebruikt te hebben, in de ochtend alleen de Creamy Cleansing Foam en in de avond met Visovibe, voelt mijn huid zacht en fijn aan. De Visovibe zorgt ervoor dat mijn huid goed gereinigd wordt in de poriën. Voorheen merkte in na het nareinigen met een lotion dat er nog wel eens make-up resten op het watje zat en nu is dat niet meer. Daarnaast heeft het niet mijn rosacea gestimuleerd en is het zeker geschikt voor de gevoelige huid. Zeker voor de gevoelige huid is het fijn dat de dode huidcellen huidvriendelijk worden verwijderd.

FullSizeRender-19

Nog een dik pluspunt!

Je kunt de borstel ook inzetten bij het insluizen van een serum of het activeren van een peeling. Door de microtrillingen krijgt de huid een goede doorbloeding. Dit verhoogt zoals als eerder gezegd al de opnamecapaciteit van de huid, maar het verstevigt de huid. En wie wil dit niet…

Lees ook