Reinigen met houtskool... word je daar schoner van?

02:56 - 01:45
luistertijd 02:56 - leestijd 01:45

Getest Clinique City Block Purifying Charcoal Cleansing Gel

Profielfoto Esther van GentIk was weer gelukkig om een product van Clinique te mogen testen, daar ik al jaren groot Clinique fan ben. Dit keer de City Block Purifying Charcoal Cleansing Gel, een nieuwe reinigingsgel op basis van houtskool.

Houtskool!!

Een belangrijk ingrediënt van deze nieuwe cleansing gel is dus houtskool. Houtskoolpoeder wordt verkregen uit bamboe en werkt als het ware als een magneet op vetten en stof op de huid. Alle fijnstoffen die je huid dagelijks belasten worden daarmee verwijderd; denk hierbij aan uitlaatgassen, sigarettenrook en zure regen. Ook is er glycerine toegevoegd aan het product dat vocht uit de omgeving aan het oppervlak van de huid bindt, zodat je huid niet uitdroogt door de reiniging. Cafeïne zorgt voor een kalmerende en anti-irriterende werking tijdens het reinigen.

Clinique City Block Purifying Cleansing GelMijn eerste indruk

De Cleansing Gel zit verpakt in een zwarte tube met blauwe drukdop, wat handig is als je deze met natte handen open en dicht moet maken. Advies is om de gel met water aan te brengen en in te masseren, zonder de oogzone mee te nemen. Ikzelf vind een reiniging met water heel prettig, omdat mijn t-zone duidelijk vetter is, maar ik moet oppassen dat de huid op de wangen na reinigen met water niet trekkerig gaat aanvoelen.

De gel is zwart van kleur en heeft een aardse geur, waarschijnlijk is dit de geur van houtskool. Het is eeuwen geleden dat ik dit geroken heb. Clinique voegt nooit parfum toe aan haar producten, dus is de geur van de producten altijd afhankelijk van de ingrediënten. De gel schuimt voldoende en masseert prettig. Na het afspoelen met lauw water voelt mijn huid echt schoon aan en ziet er mooi mat uit en heeft geen trekkerig gevoel.

Cleansing Brush

Ik heb de gel met mijn vingers gemasseerd. Voor een nog diepere reiniging kan je de Clinique City Block Purifying Cleansing Brush gebruiken, een mooie borstelkop met houtskool gecoate borstelhaartjes voor een nog intensievere reiniging. Je gebruikt deze in combinatie met het Clinique Sonic Cleansing System. Dit is Cliniques variant op de ClariSonic.

Clinique City Block Purifying Cleansing Gel Textuur

Eindoordeel

Ik ben erg enthousiast over de City Block Purifying Charcoal Cleansing Gel. Ik vind het een prettig product in gebruik. Ook de geur vind ik erg lekker, maar dat is natuurlijk persoonlijk en mijn huid ziet er na de reiniging mat uit en voelt echt schoon. Het idee dat allerlei schadelijke omgevingsstoffen van mijn huid verwijderd zijn, is fijn. Ook merk ik dat ik na een paar weken gebruik van deze reiniger geen enkele verstopping meer heb op mijn t-zone, wat voorheen nog wel eens aan de orde was. Fijn!

Lees ook