Beschikbaar vanaf 2018!

01:49 - 01:05
luistertijd 01:49 - leestijd 01:05

Shiseido ontdekt nieuwe behandeling tegen kaalheid

Het Japanse haar- en cosmeticaconcern Shiseido claimt een behandeling te hebben ontdekt tegen kaalheid en is van plan om dit in 2018 op de commerciële markt de lanceren. Het bedrijf heeft zijn nieuwe RepliCel Hair-01 (RCH-01) technologie in geheel Azië laten patenteren. Een regio die ongeveer 2.1 miljard mensen omvat.

Jarenlang onderzoek

Het ontwikkelen van de RCH-01 technologie en bijbehorend wetenschappelijk onderzoek heeft meer dan 10 jaar in beslag genomen. Inmiddels is een veilige toepassing bij mensen ook gevalideerd met behulp van klinisch onderzoek.

Autologe cel transplantatie

De behandeling is gebaseerd op zogenaamde ‘autologe cel transplantatie’, waarbij specifieke cellen worden weggenomen uit de haarfollikels van de patiënt, op kweek worden gezet en daarna terug worden geplaatst (geïnjecteerd) in de kalende hoofdhuid van de patiënt, waar zij de groei van nieuw haar stimuleren. Bekijk ook het volgende filmpje:

Japan als grote speler in de regeneratieve geneeskunde

De behandeling is ontwikkeld door wetenschappers van het Kobe Biomedical Innovation Cluster, een biomedisch onderzoekscentrum in Port Island. Port Island is de thuisbasis van de Kansai Innovation International Strategic Comprehensive Special Zone, die door de Japanse regering in het leven is geroepen om (commerciële) ontwikkeling de geneeskunde te promoten en op dit gebied een koploper te zijn in de internationale markt. Het Kobe Biomedical Innovation Cluster omvat meer dan 270 biomedische bedrijven, academische, medische en overheidsorganisaties. Allemaal gericht op de toepassing van regeneratieve geneeskunde (de geneeskunde die zich bezighoudt met regeneratie van cellen, weefsels en zelfs organen, ook wel vervangingsgeneeskunde genoemd) en het ontwikkelen van nieuwe farmaceutische producten en medische apparatuur.

Bron

Lees ook