Get your glam glow. This is gorgeous!

05:09 - 03:05
luistertijd 05:09 - leestijd 03:05

I must admit: ik ben een newbie op het terrein van zelfbruiners. Jarenlang niet gebruikt, omdat a. eerst toch wel bruin werd, b. daarna geen zin meer had om bruin te worden, c. te druk was met andere dingen. Ja hoeveel smoezen kun je verzinnen om je niet aan zo’n product te wagen. Misschien was d. wel mijn grootste drijfveer: angst voor vlekken, teveel kleur, gedoe, onhandigheid, ongeduld. Hmm…die laatste had ik al benoemd.

Maar na mijn geweldige ervaringen met TanOrganic voor een mooie lichte kleur, durf ik de volgende stap aan: een echt Ibiza-tintje. Mediterraan, vet zongekust. Ja, ik ben gevorderd, ik durf!

Shop hier online met korting

 

Schermafbeelding 2016-07-12 om 22.21.09

 

Fake it, till you make it! Enorm assortiment

Fake Bake is beroemd in de hippe glam scene onder vrouwen en mannen die er graag lekker gebruind uitzien, of dat wellicht ook nodig hebben voor hun werk, als celebs. Het merk gaat er prat op het eerste selftan merk te zijn dat werd gelaunched, en wel in 1995. De collectie is huge inmiddels en bestaat naast allerlei soorten selftanners in verschillende sterkten, en in verschillende verpakkingen, ook uit body foundations voor een instant kleurtje dat je weer afwast, uit make-up – brozers en ook voor je lippen, en natuurlijk fantastische moisturizers om je huidje tegen droogte te beschermen. Want de werkzame stof DHA staat erom bekend dat hij ook je huid uitdroogt, en daarbij komt ook dat droge plekken minder mooi opdrogen met selftan.

Shop hier online met korting

 

FullSizeRender(1)Ik testte de Selftan Liquid in een spray, in de medium tint. Deze kleur is prima als je al wat teint hebt opgedaan, ik word er echt prachtig aardappeltjesbruin van, en dat vind ik heerlijk voor mijn benen, en mijn armen, en laat het uitwaaieren naar mijn buik en borst. Nee, over de rug heb ik het maar even niet, daar kan ik niet bij. Maar goed, het kleurverschil is niet dermate heftig, dat ik choco en vanille word.

Shop hier online met korting

 

Gebruik je glove

Bij de spray wordt een speciale glove geleverd en latex handschoentjes. Eigenlijk moet je die aandoen in de gloves, om absoluut zeker te zijn dat er geen kleur door de glove heen op je huid komt. Nu heb ik een eigen glove, die ik zo geweldig vind, dat ik dat toch als mijn trouwe vriendje beschouw en hem voor elk ander selftan merk ook gebruik.

Ik spray vijf keer op de glove en wrijf dan over mijn onderbenen heen, vijf keer voor de bovenbenen, en zo voort. Je ziet direct al een kleurtje op de huid, die heel mooi diep bruin is en toch transparant. Dit is handig, zo weet je wat je al bewerkt hebt.

Streeploos, maar wel in de olie zetten

Na zes tot acht uur is de kleur tot stand gekomen en hij is prachtig. Beloofd wordt een golden bronze en ja, dat is het ook. Let er wel op dat je richting voeten, ellebogen en handen zeer weinig gebruikt, of nog beter, ze eerst flink in de olie zet voordat de selftan erop gaat. Dit doe ik trouwens ook met mijn benen en armen, omdat ze droger zijn. Zo wordt het nog mooier vind ik, en blijft de huid zachter.

Shop hier online met korting

 

De volgende dag scrub ik mijn huid met mijn heerlijke Collistar seasalt scrub, en na twee dagen ga ik weer in de selftan. Zo blijf ik scrubben, tannen en moisturizen met elkaar afwisselen. Voor een prachtig resultaat. Glowing skin….i love it.

Note: selftan biedt geen bescherming tegen de zon. Gebruik dus altijd een zonbeschermingscreme buiten. En doe er een anti oxidant serum/olie onder, omdat de selftan stof DHA een lichte vrije radicaal reactie vrijmaakt in de huid.

Shop hier online met korting

 

Lees ook