Roodheid neemt duidelijk af en totaal huidaspect verbetert

06:30 - 03:54
luistertijd 06:30 - leestijd 03:54

IMG_4349Vorig jaar publiceerden we al over een nieuw fenomeen in de cosmetisch medische hoek: Broad Band Light therapie. Een methode waarbij je met een dubbel IPL voorziening de conditie van de huid tot een wel tien jaar jongere status kan terug brengen. Hiervoor zijn uitgebreide klinische tests gedaan, die een looptijd van ruim negen jaar hebben gehad.

In deze film laten we je zien hoe BBL werkt. Hiervoor stonden de 65-jarige Ida model die een rode gezichtshuid heeft- vaat-en pigmentvlekproblemen, en de 51-jarige Monique, uitgever van BeautyJournaal, die heel graag de snel verslappende huid van haar decolleté wilde laten behandelen. Dermatologe Petra Harms legt het uit….

BBL pakt huidveroudering aan op gen-niveau – klinisch bewezen

Stanford University heeft recent onderzoek gedaan naar de effecten van de Forever Young BBL behandeling op genetisch niveau. De uitkomst was indrukwekkend: onderzoekers toonden aan dat de BBL behandeling de expressie van maar liefst 1.293 genen veranderde. Inactieve jonge genen in de huid werden plotseling weer actief. De genexpressie in de oudere huid werd dus dusdanig veranderd, dat deze weer leek op de genexpressie van de jonge huid.

Uit tien jaar vervolgonderzoek blijkt: je ziet er 10 jaar jonger uit

Ook werd een tienjarige vervolgstudie uitgevoerd, waarbij 11 patiënten tien jaar lang ieder jaar een BBL behandeling ondergingen. Voorafgaand aan deze studie werd de werkelijke leeftijd van de patiënten nagenoeg correct ingeschat door een onafhankelijk onderzoekspanel.

Na afloop van de vervolgstudie – bijna 10 jaar later – werd het panel opnieuw gevraagd om de leeftijd van de patiënten in te schatten. Wat bleek? Het onderzoekspanel schatte de patiënten gemiddeld 10 jaar jonger dan dat ze in werkelijkheid waren.

In deze film kan je prachtig zien welke resultaten Ida behaalde, voor- en nafoto’s en laten we zien hoe de behandeling wordt uitgevoerd. Bij Ida zijn formele foto’s gemaakt onder geconditioneerde omstandigheden en ook onderhuids, om de roodheid, de vaten te zien.

Monique kreeg ook een behandeling

Ik heb zelf ook 1 behandeling ondergaan omdat ik wilde weten hoe het voelde en of ik na 1 behandeling al effect kon zien. Het uitgangspunt van mijn decolleté huid was dat hij sneller veroudert dan mijn gezichtshuid: hij verslapt sneller en heeft altijd een rode waas.

Zelfgemaakte foto's van mijn decolleté, vlnr: op 20 april, de avond na de behandeling, 23 april, 27 april en 3 mei 2016

Zelfgemaakte foto’s van mijn decolleté, vlnr: op 20 april, de avond na de behandeling, 23 april, 27 april en 3 mei 2016

Ik vond de behandeling alleen licht pijnlijk, een verdovende crème was niet nodig. Omdat er grotere oppervlakken behandeld kunnen worden, ben je binnen 20 minuten al klaar. Mijn huid zag er na afloop wel rood uit, echt zielig. De dagen erna was hij erg gevoelig. Ik klopte er alleen heel licht wat basis kalmerende crème in.  Na een dag of drie was de roodheid al aanzienlijk minder.

Wat zag ik?

Ik heb natuurlijk wekenlang naar mijn decolleté huid lopen kijken. Ik vond het erg lastig om te kunnen zien of er na 1 behandeling al iets gebeurd was. Minder rood, minder pigmentvlekken, strakkere huid?

Roodheid veranderd

Bepaalde pigmentvlekjes waren al heel snel lichter geworden maar niet helemaal weg, dat was het eerste instant effect. De altijd aanwezige roodheid van mijn decolleté nam geleidelijk aan over de weken heen af, dat vond ik heel prettig om te zien. Dan moest ik wel uit de zon blijven, want anders was de roodheid voor even weer terug.

Zelfgemaakte foto's van mijn decolleté vlnr op 10 mei, 5 juni en 6 juli 2016. Op 20 april was de eerste en enige behandeling. Je hebt er twee nodig de eerste keer.

Zelfgemaakte foto’s van mijn decolleté vlnr op 10 mei, 5 juni en 6 juli 2016. Op 20 april was de eerste en enige behandeling. Je hebt er twee nodig de eerste keer. Een week vooraf gaand aan de foto van 6 juli heb ik ook een Skinboosters behandeling gehad met mesotherapie om hyaluronzuur en antioxidanten en silicium in te sluizen.

Maar er was nog iets anders, iets wat minder tastbaar lijkt. Over de maanden heen ging mijn decolleté er in zijn totaliteit beter uitzien. Iets wat me niet dagelijks opviel, maar soms kreeg ik ineens die heldere blik op mijn huid. En toen ik naar cosmetisch arts Coonen ging in Haarlem voor een Skinbooster behandeling van mijn decolleté zei hij ineens: ‘Maar je decolleté ziet er nu veel beter uit dan op de foto’s die je enkele weken geleden stuurde……’

Targetten met het blote oog is moeilijk

En dat is iets wat me vaker opvalt met globale anti aging behandelingen. Je wilt een target op bepaalde zichtbaar gedetailleerde doelen, zoals injectables dat zo mooi kunnen geven, maar zo werkt het niet als je een groter huidgebied behandelt. Je krijgt dan ook een globaal aspect van huidverbetering, en die is subtiel over het oppervlak heen, maar alles bij elkaar weg met resultaat. Het valt alleen niet meteen op….je moet bijna op afstand kijken zodat je het grotere geheel ziet….

Ik zou nu eigenlijk een tweede behandeling moeten doen. Want ik word hier wel hebberig van hoor. Je hebt de eerste keer twee behandelingen nodig, en daarna eens per jaar een onderhoudsbehandeling. Een behandeling kost ca. 450 euro.

De huidfoto’s van Ida in de film maken de resultaten echt zichtbaar

Nu hoor ik je denken: dat resultaat kun je ook met goedkopere behandelingen bereiken, en dat zou best kunnen, alleen werkt BBL sneller en langer door en dieper, waardoor je op de keeper beschouwd toch goedkoper uit bent. De beste resultaten worden geboekt op roodheid van de huid, dat is ook het snelst zichtbaar. Pigment kan langer tijd wegblijven, maar komt altijd weer terug, en dat geldt voor alle behandelingen. Huidverstrakking heeft mijn persoonlijke aandacht en daarvan zie ik mooie resultaten op de langere termijn. Daarom wil ik ook….doorgaan. Dus dat wordt even sparen.

2 behandeling per jaar2

Bekijk de film met Ida want haar voor en nafoto’s laten een duidelijk resultaat zien op roodheid. En dat kan ik met mijn gewone camera niet bereiken.

Lees hier meer achtergronden over BBL op Beautyjournaal en ga hier naar de officiële website van BBL in Nederland.

Lees ook