Geen zweet meer, geen geur meer, geen haargroei meer. Wow!

06:08 - 03:40
luistertijd 06:08 - leestijd 03:40

miraSmooth: nooit meer je oksels scheren of waxen!

81% van de Nederlandse vrouwen onthaart de oksels meermaals per week. Grote kans dat jij je oksels ook scheert, misschien zelfs dagelijks. Wat als je dat nooit meer hoeft te doen? Stel je voor: geen paniek aanval als je vergeten bent je oksels te scheren en je wilt dat mouwloze jurkje aan, nooit meer scheermesjes kopen of van je vriend ‘lenen’, maar altijd gladde oksels.

Ongemak

Voor vrouwen is het tegenwoordig not done om okselhaar te hebben, en ook steeds meer mannen scheren zich onder hun armen. Het resultaat is dat je je bijna dagelijks moet scheren om haar vrij te blijven. Dat vele scheren zorgt voor rode, schrale irritatieplekken die je het liefst wil verbergen. Oplossing hiervoor is een goed verzorgende deodorant. Nadeel is dat deze duurder zijn en (gele) vlekken achterlaten op je kleding.

miraSmooth= miraDry + laserbehandeling

We hebben jullie al eens verteld over de fantastische behandeling tegen overmatig zweten: de miraDry behandeling. Lees hier nog een reportage in het medisch centrum Jan van Goyen en een bij dermatologe Aleida Dijkstra.

De producent van miraDry zag dat niet alleen het overmatig zweten vrijwel geheel geëlimineerd werd, maar dat ook de haargroei aanzienlijk afnam. Dit heeft het bedrijf ertoe aangespoord om een nieuwe combinatiebehandeling aan te bieden, waarbij je dus en van het overmatig zweten af komt, en van de haargroei. miraDry wordt gecombineerd met een of twee laserbehandelingen, en dit wordt nu aangeboden als miraSmooth. De laserbehandeling kun je al een maand na de miraDry behandeling laten uitvoeren.

Deze dame heeft zwart haar, en twaalf maanden na 1 miraDry behandeling tegen zweet, is dit nog het haar wat over is. Dit was voor de producent het bewijs dat miraDry haargroei afremt. Je hoeft geen 12 maanden te wachten, je kan 3 maanden na je miraDry behandeling al een lasertreatment doen om terugkerend haar te elimineren.

Haarzakjes en zweetklieren blijvend geëlimineerd

De totale miraSmooth behandeling is snel, niet-invasief en wordt uitgevoerd in de behandelkamer van je arts. Het miraSmooth systeem (miraDry + laserbehandeling) geeft precies gedoseerde energie af aan de regio waar de haarzakjes en okselzweetklieren zich bevinden, en elimineert deze zakjes en klieren niet-invasief. Omdat een groot deel van de haarzakjes en en vrijwel alle zweetklieren niet terugkomen of opnieuw aangroeien na de behandeling, zijn de resultaten blijvend.

Behandeling met het miraDry apparaat

Een behandeling met aanvullend 2 laserbehandelingen is nodig om het beste resultaat te behalen. Dit is nodig omdat alleen de haartjes in de groeifase tijdens de behandeling verwijderd kunnen worden, en zoals je wellicht weet, verkeren niet alle haartjes tegelijk in een groeifase. Haartjes kunnen ook in een slaapfase zitten en zijn dan nog niet zichtbaar.

De miraSmooth behandeling werkt op alle haarkleuren, ook licht gekleurde haartjes. De resultaten zijn snel; je kunt direct na de behandeling het effect al merken, met minimale tot geen hersteltijd.

de miraDry kop

De behandeling

De arts behandelt elk okselgebied op maat met meerdere plaatsingen van het miraDry handstuk. Voorafgaand aan de procedure wordt plaatselijke verdoving toegediend aan je oksels. Je bezoek aan de kliniek duurt meestal ongeveer een uur. Lees hier meer over de miraDry behandeling.

Resultaten

De meeste patiënten melden een enorme vermindering van haar en zweet; in een recent klinisch onderzoek was de gemiddelde zweetreductie 82%. Je zou direct na de behandeling een vermindering van haar en zweet moeten merken. Ook heb je geen last van okselgeur meer, omdat ook de zweetklieren die verantwoordelijk zijn voor de geur worden uitgeschakeld. Zoals bij elke medische procedure, kunnen de resultaten per persoon verschillen.

“Het heeft zijn werking ruimschoots bewezen”

Dermatoloog Menno Gaastra

Dermatoloog Menno Gaastra van Centrum Oosterwal is zeer tevreden over de toepassingsmogelijkheden van de miraDry en miraSmooth behandelingen. Heel veel apparaten beloven meer dan ze kunnen waarmaken. Met de miraSmooth is dat zeker niet het geval. Niet alleen ben je blijvend verlost van de hinderlijk natte oksels en de zweetgeur. Ook verdwijnt het grootste deel van je okselharen na de behandeling. Voor mij als dermatoloog is dat een prima service naar de patiënten toe met een apparaat dat zijn werking al ruim bewezen heeft.’’

FDA goedgekeurd

miraSmooth is onderdeel van miraDry.  Deze gebruikt de enige niet-invasieve technologie die door de FDA is goedgekeurd en waarvan klinisch bewezen is dat haar en zweet enorm verminderd wordt met blijvende resultaten. Met niet-invasief bedoelen we dat er geen agressieve chemicaliën of chirurgie nodig is bij de behandeling. Hierdoor is er minimale tot geen hersteltijd na de procedure.

Na de behandeling

Meteen na de procedure zou je in staat moeten zijn om je normale activiteiten of werk weer op te pakken en normaal gesproken kun je na een week weer beginnen met sporten. Het is niet verstandig om zwaar lichamelijk werk te verrichten in de dagen na de behandeling. Alle bijwerkingen zijn tijdelijk. Het gaat hierbij om blauwe plekken, die na maximaal twee dagen verdwijnen en zwelling, die soms twee weken kan aanhouden. Je kunt er zelf veel aan doen: koelen met de icepacks die je na de procedure mee krijgt en door ibuprofen te gebruiken gedurende een aantal dagen. Jouw arts informeert je hierover. Sommige patiënten hebben kortdurend een doof gevoel in de huid van hun oksels of bovenarmen, wat geleidelijk binnen zes tot acht weken verdwijnt.

Kosten

Neem voor persoonlijk advies en prijsinformatie contact op met een miraDry kliniek bij jou in de buurt.

Lees ook