… en vertelt je wanneer het tijd is om te douchen

01:54 - 01:08
luistertijd 01:54 - leestijd 01:08

Nieuwe Nivea app detecteert lichaamsgeurtjes

Waar zouden we tegenwoordig zijn zonder technologie? Slimme thermastaten waarschuwen je wanneer je vergeten bent de kachel lager te zetten, handige apps laten je make-up producten real-time uittesten zonder dat je daarvoor naar de winkel hoeft te gaan. En binnenkort helpt technologie je nog een handje… bij het detecteren van lichaamsgeurtjes!

Nivea liet onlangs weten te werken aan “de eerste elektronische neus voor smartphones ter wereld,” zoals het bedrijf de tool zelf noemt. Een olfactorische app – met de toepasselijke naam NOSE – belooft de gebruikers ervan een seintje te geven wanneer het tijd is om een douche te nemen, met behulp van een speciaal telefoonhoesje dat een geursensor bevat.

Detecteer je geurtoestand

De app maakt dus gebruik van een geursensor, die gegevens en technische algoritmen verzamelt over je ‘geurtoestand’. Dit klinkt ingewikkeld en dat is het ook. Daarom vertaalt de software in de app deze gegevens naar bruikbare informatie over je geurtoestand, zoals “OK”, “Tijd om te douchen” of “Hoogste tijd om te douchen”.

Eerst voor mannen

Nivea ontwikkelt de app initieel voor mannen en richt zich daar in de commercial ook op:

https://www.youtube.com/watch?v=Ih2X5GUXUGM

Doorontwikkelen en testen

Momenteel wordt de app nog volop doorontwikkeld en getest, maar de verwachting is dat dit niet lang meer duurt, aldus Geoffrey Hantson, de Chief Creative Officer en belangrijkste drijfveer achter de app. “We lanceren de app volgende maand, maar de app functioneert pas wanneer ook het telefoonhoesje beschikbaar is,” vertelde Hantson eind april aan de Huffington Post. “Het is aan Nivea om te besluiten of ze het hoesje los willen verkopen, of in combinatie met body producten.”

Wij wachten in ieder geval in spanning af!

Bron

Lees ook