Is de techniek al realistisch genoeg?

03:34 - 02:08
luistertijd 03:34 - leestijd 02:08

makeupg
Make-up in de drogisterij uitproberen is niet bepaald ideaal. De belichting is vaak slecht, waardoor de kans groot is dat je thuiskomt met opeens een hele andere teint dan je dacht. Om nog maar niet te spreken over de onhygiënische toestanden rond de testerproducten in het schap: iedereen zit eraan. Een lippenstift bijvoorbeeld test je liever op de bovenkant van je hand, maar pas in het licht zie je hoe het écht bij jouw haar- en gelaatskleur past. Allemaal zonde van het geld…

Nu hoorden we van onze tester Anja onlangs wel een goede tip: draai de lipstick helemaal open en houdt hem horizontaal voor je lippen, dan krijg je toch een redelijk goede indruk of de kleur je staat. Alleen voelen, nee dat gaat dan niet.

Door schade en schande wijzer

Om volgende miskopen te voorkomen, kun je voortaan make-up uitproberen op je gezicht met de Makeup Genius. Een mobiele app, ontwikkelt door L’Oréal Paris, waar je make-up kan testen en gelijk kan aankopen via je smartphone of tablet. BeautyJournaal schreef er eind vorig jaar al over. Het nieuws kwam met groot tromgeroffel naar buiten. De app zou fantastisch werken en het was voor L’Oreal een strategisch antwoord op de enorme hoeveelheid slechte tutorials die online verschijnen, wat de producten en de branding van het merk geen goed zou doen. L’Oreal heeft ook de verwachting uitgesproken dat de sales dankzij de app met zo’n 40% moet kunnen stijgen.

Zo werkt het: Laura doet het voor

Het werkt zo: de camera scant je gezicht en bepaalt waar je ogen, wangen, en mond zit. Vervolgens kun je kiezen uit diverse L’Oréal blushes, bronzers, eyeliners, oogschaduw, lippenstiften en lipliners.

Per product heb je keuze uit een aantal kleuren. Als je even geen inspiratie hebt, kun je ook voorgestelde looks uitproberen. Je hebt de keuze uit: Classique Parisian, Elegante avond, 24 uurs party, Miss Punky, Denim look, Extraordinary look, Natuurlijke look, Smokey eyes, Mango look en Uitdagende cat eyes. De favoriete looks kun je opslaan en delen op social media.

makeupgenius0

Wat vindt Laura ervan?

Het voordeel van deze app is dat je een redelijk realistisch beeld krijgt hoe make-upproducten en -looks op jouw gezicht zullen staan, zonder daarvoor de deur uit te hoeven. Ben je toevallig wel in de winkel en stuit je op een product dat je wil testen? Dan kun je door de barcode van het product te scannen, direct een virtuele test doen op je gezicht.

Nog een pluspunt is dat het erg leuk is om te doen, vooral voor jonge meisjes die net make-up ontdekken. Ze zullen het fantastisch vinden om de gekste make-up looks te combineren en uit te proberen op zichzelf.

Helaas is er geen mogelijkheid om foundation te testen. Zonde, want dat is immers de basis van een mooie look. Wel kun je met behulp van bronzer en blush de huid een teint geven, máár deze komen niet goed uit de verf (zie eerste foto hierboven).

Een mooie initiatief van L’Oréal Paris, dat zeker. Maar stiekem wil je toch een app waarmee je producten van álle merken kunt testen. Voor een consument is dat waardevoller.

De Makeup Genius is gratis te verkrijgen, download hier voor de iPhone en iPads.

Lees ook