Perfect voor Vaderdag. Of... om zelf te houden.

08:55 - 05:21
luistertijd 08:55 - leestijd 05:21

Homepage Alpha-H hem en haar

Getest Alpha-H producten voor hem en haar

Beauty producten voor mannen… Er lijkt nog steeds een taboe op te rusten. Voor stoere mannen is het nog steeds ‘not done’ om in je badkamer een potje gezichtscrème voor de gevoelige huid neer te zetten. Laat staan een oogcrème of een gezichtsscrub.

En toch merk ik dat mijn liefhebbende wederhelft de afgelopen jaren aardig in mijn beauty verslaving is meegegaan. Soms onder lichte dwang van mijn kant (“Schat, geloof me… na een dagje in de zon heb je echt een after sun nodig”), maar vaak ook uit eigen vrije wil (“Lieverd, ik heb even je scrub gebruikt. Wat voelt dat heerlijk aan op je huid!”).

Ben en CorineHet testen van producten van Alpha-H die zowel voor hem als voor haar geschikt zijn, is ons dan ook op het lijf geschreven. We maakten ons badkamerkastje leeg om het vervolgens te vullen met de volgende producten:

Alpha-H Age Delay Cleansing OilAge Delay Cleansing Oil

Cleansing crème met 4-in-1 werking: reiniger, tonic, (oog)make-up remover en nachtverzorging. Ook te gebruiken als masker, en voor de heren als scheercrème en after shave balsem! Maakt de huid schoon, fris en satijnzacht, helpt de pH waarde corrigeren.

De Age Delay Cleansing Oil bevat kokosolie om de (droge) huid te voeden, druivenpitolie boordevol vetzuren en antioxidanten om te huid te kalmeren, en duindoornolie – eveneens boordevol vetzuren en antioxidanten – om het regeneratieproces van de huid te stimuleren. Vrij van parabenen, minerale oliën, sulfaat (SLS of SLES), zeep en kunstmatige kleur- en geurstoffen.

Leestip: Lees hier het artikel van Monique over hippe merken en schone technologie.

Wat vindt zij?

Een heerlijke transparante oliecrème, die bij contact met water in een fluweelzachte witte reiniger verandert. Zelfs hardnekkige oogmake-up verdwijnt als sneeuw voor de zon. Een andere fijne toepassing is als masker voor het slapen gaan, waarbij je het laatste restje niet verwijdert, maar inmasseert als nachtverzorging. Bij het wakker worden is je huid gegarandeerd gevoed.

Wat vindt hij?

Mengen met een beetje water en je hebt een hele fijne scheercrème. Bonus is het schone en frisse gevoel dat dit product achter laat op de huid na het scheren.

Alpha-H Scheren

Age Delay Cleansing Oil is naast een make-upreiniger en masker ook een hele goede scheercrème!

 

Micro Cleanse Super Scrub

Ook wel microdermabrasie in een tube genoemd en feitelijk scrub en peeling in een. Glycolzuur (12%), rijstzemelen, micro beads van jojoba was en cafeïne reinigen huid en poriën, en verwijderen dode huidcellen, mee-eters en vuil. Terwijl fijne lijntjes oppervlakkiger worden gemaakt en het huidoppervlak gladder en egaler. Komkommer en munt werken verkoelend en verfrissend.

Alpha-H Micro Cleanse Super ScrubWat vindt zij?

De Micro Cleanse Super Scrub heeft een heerlijk fijne korrel, waarmee je de huid polijst in plaats van schuurt. Door de glycolzuur tintelt het product heerlijk op de huid. Om de glycolzuur nog beter zijn werk te kunnen laten doen, laat je de scrub nog even een paar minuten op de huid zitten, voordat je het product afspoelt. Het resultaat: een superzachte en schone huid.

Wat vindt hij?

De scrub ruikt heerlijk fris naar pepermunt. Een geur die goed past bij het frisse huidgevoel dat dit product geeft. De scrub verwijdert moeiteloos dode huidcellen, zowel op het gezicht als bovenop het hoofd (… nadat de tondeuse er overheen is geweest).

Alpha-H Essential Hydration CreamEssential Hydration Cream

Glycolzuurvrije moisturizer o.b.v. vitamine E, teunisbloem- en pepermuntolie, zeewierextract, en een mix van kalmerende botanische extracten. Hydrateert, voedt, herstelt en geeft onmiddellijke verlichting bij een uitgedroogde of geïrriteerde huid. De Essential Hydration Cream is geschikt voor alle huidtypen, maar ideaal bij gebroken haarvaatjes (couperose), roodheid in het gelaat en gevoelige of geïrriteerde huid.

Wat vindt zij?

Een rijke, voedende en no-nonsense dag- en nachtcrème die doet wat hij belooft. De naam van het product zegt het al… dit is typisch zo’n product dat altijd in je tas hoort te zitten. Want de crème is ook heel geschikt om plaatselijke ongemakken, zoals droge lippen, gebarsten nagelriemen een schrale neus en dergelijke, mee in te smeren voor een directe verlichting.

Wat vindt hij?

Voor zijn wat vettere huid is dit product net iets te voedend. Daar komt bij: hij is na het eerste gebruik weg van het volgende product, eveneens een moisturizer.

Alpha-H Balancing MoisturizerBalancing Moisturizer and Gentle Exfoliant

Lichte, snel intrekkende hydraterende dag- en nachtcrème, die dankzij de toevoeging van 10% glycolzuur tegelijkertijd exfolieert, het huideigen vernieuwingsproces ondersteunt, de poriën verfijnt, de teint helpt egaliseren en onzuiverheden helpt verminderen. Aloe vera kalmeert en verzacht, hyaluronzuur geeft de hydratatie een boost en vitamin E stimuleert het herstelproces van de huid.

Wat vindt zij?

Deze moisturizer is iets lichter dan de Essential Hydration Cream en trekt daardoor snel in. Door de toevoeging van glycolzuur voel je de welbekende “it’s all about the tingle” van Alpha-H en weet je dat er iets gebeurt in je huid. Het resultaat is een heerlijk zachte huid met een gezonde glow.

Wat vindt hij?

Niet gehinderd door enige kennis over glycolzuur en zonder te weten wat glycolzuur doet met je huid, is zijn eerste spontane reactie: “Wat prikkelt dit lekker!” De Balancing Moisturizer trekt snel in en laat geen vettig laagje achter.

Alpha-H Absolute Eye ComplexAbsolute Eye Complex

Hydraterend, detoxing en liftend oogserum op gelbasis; uniek omdat het niet alleen op harde delen rondom het oog, maar ook op de oogleden mag worden aangebracht tot aan de wimperrand. Pakt donkere kringen, (vocht)wallen, gezwollen oogleden en kraaienpootjes aan. Hibiscus extract helpt huid en donkere verkleuringen oplichten, terwijl hyaluronzuur en tetrapeptiden de huid rond de ogen liften en voller maken. Ook ideaal als oog make-up primer.

Wat vindt zij?

Een heerlijke transparante gel, die makkelijk uitsmeert en vermoeide ogen verfrist. Fijne droogtelijntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Fijn in de ochtend om slaperige ogen een boost te geven, maar ook na een dag hard werken achter de computer om overbelaste ogen en de oogcontour wat rust te geven. Wanneer je het product voorzichtig inklopt, kan het ook gedurende de dag over make-up heen worden aangebracht.

Wat vindt hij?

Van nature (nog) geen gebruiker van oogcrème is dit even wennen. De Absolute Eye Complex blijft in eerste instantie dan ook regelmatig onaangeroerd in de badkamer staan. Echter, na een dag buiten in de zon, biedt de ooggel toch uitkomst als “aftersun voor de ogen”. Deze ooggel mag voortaan mee op vakantie.

Alpha-H Daily Essential MoisturiserDaily Essential Moisturiser SPF 50+

Moisturizer en breedspectrum UVA/UVB bescherming in één. Combineert 5 zeer effectieve, zonnefilters (Homosalate, Octyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octocrylene en Oxybenzone) met antioxidanten, vitamine E, aloë vera, bijenwas en silica. Trekt snel en volledig in, uitstekende basis voor make-up, laat geen wit waasje achter.

Wat vindt zij?

Er zijn maar weinig zonbeschermingsproducten die ook echt aanvoelen als een dagcrème; meestal blijft er toch iets van een vettig laagje of een witte waas achter. Of voelt het product niet voedend aan. Dat is bij de Daily Essential Moisturiser niet het geval. Het product smeert en voelt als een crème, trekt snel in en kan ook uitstekend worden gebruikt onder je foundation.

Alpha-H Samen in de Zon

Liefde is… samen goed beschermd in de zon met Alpha-H!

Wat vindt hij?

Het product trekt heel snel in en zorgt niet voor een glimmend hoofd. Bij transpireren komt het product niet opnieuw ‘tevoorschijn’, waardoor dit een uitstekend product is voor tijdens het buitensporten of bij hoge temperaturen.

Eindoordeel

Deze producten van Alpha-H zijn inderdaad uitermate geschikt voor man en vrouw. Door de neutrale verpakking, de geuren die zowel hij als zij prettig vindt, maar ook de formules die zo zijn ontwikkeld dat ze zich moeiteloos aanpassen aan zowel de mannen- als de vrouwenhuid.

Of je ze nu cadeau doet voor Vaderdag (en ze zelf ook stiekem gebruikt), of ze voor jezelf aanschaft en ze af en toe ‘uitleent’ aan je partner, de producten zijn een aanwinst voor je beauty stash.

Lees ook