Hoogste tijd voor een slippertje

05:44 - 03:26
luistertijd 05:44 - leestijd 03:26

Homepage Review Eeltverwijderaars

Getest eeltverwijderaars van Scholl, Rio en Bausch

Nu het eindelijk mooi weer is in Nederland en de slippers of sandaaltjes weer uit de kast kunnen, is het de hoogste tijd om de voeten zomerklaar te maken. Voor mij betekent dat steevast: een dikke laag eelt verwijderen, want door het vele hardlopen en het dragen van pumps die er weliswaar stijlvol uitzien, maar zeker geen voetknuffelaars vallen te noemen, verzamel ik gedurende de wintermaanden aardig wat eelt.

Deze review komt dan ook als geroepen. Ik test drie eeltverwijderaars: van Scholl, van Rio en van Bausch.

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry

Claims:

Eeltverwijderaar SchollDeze nieuwe variant van de inmiddels welbekende Scholl Velvet Smooth (vorige zomer werd in elk reclameblok op TV wel reclame gemaakt voor dit apparaat) kan zowel nat als droog worden gebruikt. Handig voor onder de douche of in bad! De eeltverwijderaar ligt lekker zwaar en comfortabel in de hand. Ook praktisch vind ik de meegeleverde lader. Deze kan je zowel in het stopcontact als in een USB-poort van de computer pluggen (handig voor op reis, wanneer je je reisstekker bent vergeten). De lader hoef je niet aan te sluiten op de eeltverwijderaar: je legt deze er gewoon op en klaar. Geen gepriegel met snoertjes die in te kleine gaatjes moeten. Overigens zou dat in dit geval ook gevaarlijk zijn, wanneer er water in loopt bij het gebruik onder de douche of in bad.

De Scholl Velvet Smooth Wet & Dry heeft twee standen. Zelf gebruik ik de hoogste stand. Op die manier ben je inderdaad in een handomdraai klaar. Persoonlijk gebruik ik de Scholl Velvet Smooth het liefst op een droge huid; mijn bad- en doucheritueel is al lang genoeg, dus daar past eeltverwijderen niet meer bij. Voor deze review heb ik het wel even uitgetest en de eelverwijderaar werkt ook uitstekend op een vochtige huid. Kijk wel uit met douche lotions en olie. Op een te gladde huid ‘pakt’ de Velvet Smooth niet goed.

Tot slot ben ik erg blij met het los verkrijgbare Scholl Velvet Smooth Dagelijks Hydraterend Serum. Wat een traktatie is dat voor je voeten. Deze lichtfrisse gel bevat onder meer hyalyronzuur en geeft instant gladde en zachte voeten.

SHOP hier online

Rio 60 Second Pedi

Claims:

Eeltverwijderaar RioDe eeltverwijderaar van Rio heeft net als die van Scholl twee standen. Doordat deze eeltverwijderaar op drie AAA batterijen werkt (helaas niet meegeleverd), is het apparaat wat minder krachtig. Het plaatsen en verwijderen van de batterijen is ook nog een klusje, doordat het klepje lastig open gaat en ook lastig sluit, zeker met gladde handen. Mijn ervaring leert ook dat dit soort klepjes als eerste de geest geven, daar waar je eeltverwijderaar verder nog prima functioneert. Gelukkig komt dit apparaat met twee jaar fabrieksgarantie.

Door de iets minder krachtige motor, ben je toch wel iets langer bezig dan 60 seconden voor twee voeten. In dat opzicht is de naam van het apparaat ietwat misleidend. Maar deze eeltverwijderaar doet verder gewoon wat hij belooft: snel en makkelijk eelt verwijderen.

SHOP hier online

Eeltverwijderaar Bausch

Bausch Easy Pedipeel

 Claims:

Met het Duitse merk Peter Bausch kwam ik afgelopen jaar voor het eerst in aanraking toen ik voor BeautyJournaal de Peter Bausch Beauty Set mocht testen bij de lancering van de Nederlandse Peter Bausch webshop. Lees hier mijn review. Een fijn merk dat vooral bekend staat om zijn super degelijke producten. Ik ben benieuwd of dat ook voor de Easy Pedipeel geldt.

EeltslijpselNet als de Scholl Velvet Smooth ligt de Easy Pedipeel lekker zwaar in de hand. De Easy Pedipeel heeft maar één snelheid. Daar staat tegenover dat het apparaat wordt geleverd met een grove en een fijne slijpkop, zodat je eveneens twee variaties hebt. Ik begin met de grove slijpkop en sluit af met de fijne slijpkop.

Ook de Easy Pedipeel doet wat hij belooft. Het eeltslijpsel vliegt me om de oren! Qua ‘motorvermogen’ is de Easy Pedipeel vergelijkbaar met de Scholl Velvet Smooth. Het prijskaartje is daarentegen iets gunstiger.

SHOP Peter Bausch hier online

 

Mijn eindoordeel

Drie goede eeltverwijderaars, waar je in geen van de drie gevallen echt een buil aan kunt vallen. De uiteindelijke keuze hangt waarschijnlijk ook af van je persoonlijke voorkeur:

Welke je ook kiest… afsluiten met het Scholl Velvet Smooth Dagelijks Hydraterend Serum is een aanrader. Voor heerlijke zachte voeten die vragen om mooie zomerse schoenen.

Eeltverwijderaars Voor en Na

Links mijn grote teen die ontwaakt uit winterslaap, rechts mijn grote teen na het verwijderen van eelt (plus een laagje Scholl Velvet Smooth Serum).

 

beautyjournaal shop

Lees ook