Geteste producten Lichaam Lichaam Voeten en handen Zon Special

Getest eeltverwijderaars van Scholl, Rio en Bausch

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Hoogste tijd voor een slippertje

Nu het eindelijk mooi weer is in Nederland en de slippers of sandaaltjes weer uit de kast kunnen, is het de hoogste tijd om de voeten zomerklaar te maken. Voor mij betekent dat steevast: een dikke laag eelt verwijderen, want door het vele hardlopen en het dragen van pumps die er weliswaar stijlvol uitzien, maar zeker geen voetknuffelaars vallen te noemen, verzamel ik gedurende de wintermaanden aardig wat eelt.

Deze review komt dan ook als geroepen. Ik test drie eeltverwijderaars: van Scholl, van Rio en van Bausch.

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry

Claims:

 • Zijdezachte voeten in een handomdraai
 • Draadloos en oplaadbaar
 • Kan zowel nat als droog worden gebruikt

Eeltverwijderaar SchollDeze nieuwe variant van de inmiddels welbekende Scholl Velvet Smooth (vorige zomer werd in elk reclameblok op TV wel reclame gemaakt voor dit apparaat) kan zowel nat als droog worden gebruikt. Handig voor onder de douche of in bad! De eeltverwijderaar ligt lekker zwaar en comfortabel in de hand. Ook praktisch vind ik de meegeleverde lader. Deze kan je zowel in het stopcontact als in een USB-poort van de computer pluggen (handig voor op reis, wanneer je je reisstekker bent vergeten). De lader hoef je niet aan te sluiten op de eeltverwijderaar: je legt deze er gewoon op en klaar. Geen gepriegel met snoertjes die in te kleine gaatjes moeten. Overigens zou dat in dit geval ook gevaarlijk zijn, wanneer er water in loopt bij het gebruik onder de douche of in bad.

De Scholl Velvet Smooth Wet & Dry heeft twee standen. Zelf gebruik ik de hoogste stand. Op die manier ben je inderdaad in een handomdraai klaar. Persoonlijk gebruik ik de Scholl Velvet Smooth het liefst op een droge huid; mijn bad- en doucheritueel is al lang genoeg, dus daar past eeltverwijderen niet meer bij. Voor deze review heb ik het wel even uitgetest en de eelverwijderaar werkt ook uitstekend op een vochtige huid. Kijk wel uit met douche lotions en olie. Op een te gladde huid ‘pakt’ de Velvet Smooth niet goed.

Tot slot ben ik erg blij met het los verkrijgbare Scholl Velvet Smooth Dagelijks Hydraterend Serum. Wat een traktatie is dat voor je voeten. Deze lichtfrisse gel bevat onder meer hyalyronzuur en geeft instant gladde en zachte voeten.

SHOP hier online

Rio 60 Second Pedi

Claims:

 • Zachtere huid in seconden
 • Snel en makkelijk in gebruik

Eeltverwijderaar RioDe eeltverwijderaar van Rio heeft net als die van Scholl twee standen. Doordat deze eeltverwijderaar op drie AAA batterijen werkt (helaas niet meegeleverd), is het apparaat wat minder krachtig. Het plaatsen en verwijderen van de batterijen is ook nog een klusje, doordat het klepje lastig open gaat en ook lastig sluit, zeker met gladde handen. Mijn ervaring leert ook dat dit soort klepjes als eerste de geest geven, daar waar je eeltverwijderaar verder nog prima functioneert. Gelukkig komt dit apparaat met twee jaar fabrieksgarantie.

Door de iets minder krachtige motor, ben je toch wel iets langer bezig dan 60 seconden voor twee voeten. In dat opzicht is de naam van het apparaat ietwat misleidend. Maar deze eeltverwijderaar doet verder gewoon wat hij belooft: snel en makkelijk eelt verwijderen.

SHOP hier online

Eeltverwijderaar BauschBausch Easy Pedipeel

 Claims:

 • Verwijdert eelt voorzichtig en toch effectief
 • Bevat een grove en een fijne slijpkop

Met het Duitse merk Peter Bausch kwam ik afgelopen jaar voor het eerst in aanraking toen ik voor BeautyJournaal de Peter Bausch Beauty Set mocht testen bij de lancering van de Nederlandse Peter Bausch webshop. Lees hier mijn review. Een fijn merk dat vooral bekend staat om zijn super degelijke producten. Ik ben benieuwd of dat ook voor de Easy Pedipeel geldt.

EeltslijpselNet als de Scholl Velvet Smooth ligt de Easy Pedipeel lekker zwaar in de hand. De Easy Pedipeel heeft maar één snelheid. Daar staat tegenover dat het apparaat wordt geleverd met een grove en een fijne slijpkop, zodat je eveneens twee variaties hebt. Ik begin met de grove slijpkop en sluit af met de fijne slijpkop.

Ook de Easy Pedipeel doet wat hij belooft. Het eeltslijpsel vliegt me om de oren! Qua ‘motorvermogen’ is de Easy Pedipeel vergelijkbaar met de Scholl Velvet Smooth. Het prijskaartje is daarentegen iets gunstiger.

SHOP Peter Bausch hier online

Mijn eindoordeel

Drie goede eeltverwijderaars, waar je in geen van de drie gevallen echt een buil aan kunt vallen. De uiteindelijke keuze hangt waarschijnlijk ook af van je persoonlijke voorkeur:

 • Wil je een eeltverwijderaar zonder lader die je makkelijk meeneemt op reis? Kies dan de Rio 60 Second Pedi. Je bent dan wel iets langer bezig met eelt verwijderen.
 • Wil je een degelijke eeltverwijderaar voor een zacht prijsje? Dan is de Bausch Easy Pedipeel iets voor jou.
 • Op zoek naar een eeltverwijderaar die ook onder de douche of in bad kan worden gebruikt? Kies dan voor de Scholl Velvet Smooth Wet & Dry.

Welke je ook kiest… afsluiten met het Scholl Velvet Smooth Dagelijks Hydraterend Serum is een aanrader. Voor heerlijke zachte voeten die vragen om mooie zomerse schoenen.

Eeltverwijderaars Voor en Na

Links mijn grote teen die ontwaakt uit winterslaap, rechts mijn grote teen na het verwijderen van eelt (plus een laagje Scholl Velvet Smooth Serum).

Meer weten over Geteste producten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Pluspunten
 • Scholl: Kan ook in bad of onder de douche worden gebruikt
 • Rio: Lichtgewicht en makkelijk voor op reis
 • Peter Bausch: Krachtig en toch zacht geprijsd
 • Minpunten
 • Scholl: Geen
 • Rio: Door de batterijen is de motor iets minder krachtig
 • Peter Bausch: Heeft maar één snelheid (wordt wel als enige geleverd met twee soorten slijpkop)

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

5 reacties

 • Beste Els, dank voor je vraag. Zoals je in de review kunt lezen (en afgebeeld op de foto bij de tekst), werkt de eeltverwijderaar van Scholl met een oplader en niet met batterijen. Om die reden is in de review ook geen aandacht besteed aan het vervangen van de batterijen…

 • Hoe vervang ik de batterijen van de Scholl en waarom wordt dit aspect in de test niet meegenomen?

 • @Joke Als je tevreden bent met die van het Kruidvat, waarom onnodig geld uitgeven? Schuren is schuren, maar ik zou sowieso altijd de voorkeur geven aan een electrisch, ipv batterijen of oplaadbaar, omdat je vaak vrij snel kracht verliest. Darnaast vind ik zelf dat je beter op droge voeten eelt kunt verwijderen, omdat je het verschil véél beter kunt checken/voelen; maar als onderhoud voor op vakantie is zo’n oplaadbaar apparaatje misschien wel handig, in zo’n geval neem ik een puimsteentje mee, die dan wel weer beter werkt op een natte voet (bij uitstek een karweitje om je bad/douche mee af te ronden)..

 • Ik heb zo’n goedkoop duplicaat van de Kruidvat. Die bevalt me prima, maar ik heb geen idee hoeveel beter bijvoorbeeld die van Scholl werkt.
  Heeft iemand die twee wel eens vergeleken?

 • Ik doe het dus al heel wat jaartjes met….. mijn Black&Decker schuurmachine!
  Maar dan eentje die NIET draait (met zo’n circelcormige schijf), maar eentje die trilt, anders zou je natuurlijk binnen no-time op je botjes zitten (dit verschil is dus essentieel!). Ik begin altijd met een grove korrel (80), en sluit af met een fijne korrel (160); het karweitje neemt ongeveer een minuutje of vier in beslag, waarna ik het afrond met een lekkere foot-butter.
  Toen ik deze produkten op de markt zag komen moest ik gniffelen, het is namelijk precies eender, en ik denk dan ook dat de ‘bedenkers’ mannen zijn, die ook eens na een klusje DHZ naar hun schuurmachine (en hun eeltige voeten) keken, en toen -net als ik- het spreekwoordelijke licht zagen, LOL!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.