Wat krijg je veel, en zo betaalbaar!

11:35 - 06:57
luistertijd 11:35 - leestijd 06:57

Homepage Peter Bausch Beauty Set

Getest Peter Bausch Beauty Set

“Peter Bausch? Nooit van gehoord…” hoor ik je denken. Dat kan kloppen, Dit van oorsprong Duitse merk is ook relatief nieuw op de Nederlandse markt. Maar daarover later meer.

Peter Bausch Beauty Set: drie Peter Bausch topproducten in één doos

Voor BeautyJournaal mag ik de Peter Bausch Beauty Set testen. Dit zijn drie bestsellers van Peter Bausch in één handige koffer; de Facial Massage, Manicure & Pedicure en de Pedipeel. Echt ongelofelijk hoeveel je krijgt in 1 complete set, en ook zo super betaalbaar!

Wat meteen opvalt, is de degelijkheid. De Deutsche gründlichkeit, zoals mijn vader het altijd noemt. Als je op zoek bent naar kwaliteit, dan vind je dat in Duitsland, werd er bij mij vroeger altijd ingehamerd…

Peter Bausch Beauty Set Inhoud

In de meeneemkoffer

De apparaten zitten in een handige meeneemkoffer, waar je met gemak met je volle gewicht op kunt gaan zitten, zo degelijk is het materiaal. Ook de apparaten zelf zijn onwijs degelijk.

Functioneel design

Er zit behoorlijk wat gewicht in, je hebt echt iets in je hand. Geen lawaai-papegaai plastic en gammele aan-uit knopjes die snel stuk gaan. Vanuit een design perspectief is dit wellicht wat minder geslaagd. Peter Bausch heeft duidelijk gekozen voor functionaliteit en levensduur. Je vindt bij dit merk dan ook geen hippe kleurtjes. Maar gewoon no-nonsense producten.

Geen claims, alleen een gebruikshandleiding

Wat verder opvalt is dat Peter Bausch zich niet waagt aan allerlei gevleugelde en hoog gegrepen beautyclaims. In de handleiding lees je niets over wat de producten beloven, uitsluitend hoe je ze gebruikt.

Multifunctionele adapter

In de koffer van de Beauty Set zit één adapter waar je de drie producten op kunt aansluiten. Met de schuifknop op de adapter bepaal je de snelheid van de apparaten. De schuifknop heeft zes standen en de apparaten daarmee zes snelheden. Dat is prettig; veel beautytools hebben slechts één of twee snelheden.

2,5 meter snoer

Persoonlijk vind ik vaak onhandig als een beauty apparaat een snoer heeft. Je bent dan altijd afhankelijk van de locatie van een stopcontact. En vaak is de afstand tussen stopcontact en spiegel dan net weer te groot. Zal je altijd zien.

Aan de andere kant is een apparaat met accu of batterij vaak minder krachtig. Peter Bausch heeft hier een compromis gevonden, door de apparaten uit de Beauty Set te voorzien van een snoer van 2,5 meter. Het snoer rekt mee met de afstand die je nodig hebt, vergelijkbaar met het snoer van een ouderwetse draaitelefoon, voor wie zich dat nog herinnert… Erg handig!

  1. Peter Bausch Massage ApparaatFacial Massage apparaat

Het Facial Massage apparaat is voorzien van drie opzetstukken: een reinigingsborstel, een spons en een massagekop. Ondanks de naam, kan je dit product ook voor het lichaam gebruiken. Je selecteert via de adapter dan stand 5 of 6. Stand 1 tot en met 4 zijn voor de massage van het gezicht.

Mijn eerste indruk

In eerste instantie dacht ik dat de reinigingsborstel bedoeld was als Clarisonic of Visapure. Na de handleiding te lezen, kwam ik er achter dat je de borstel vooral gebruikt om je cleansing milk of cream goed in te masseren, alvorens je deze weer verwijdert met een tissue of water. Dat is bij nader inzien ook wel logisch, want water en een stroomsnoer gaan over het algemeen niet goed samen.

De massagekop ziet er grappig uit: vijf kleine balletjes die ronddraaien. Zoiets heb ik nog nooit eerder gezien. Je gebruikt dit opzetstuk om je gezichtscrème of bodylotion goed in te masseren. De balletjes hebben een ontspannende werking.

De borstelkoppen

De spons kan je zonder crème gebruiken om dode huidcellen te verwijderen, of juist om foundation aan te brengen.

Peter Bausch Facial Massage Borstels

Van links naar rechts: reinigingsborstel, spons en massagekop.

Het gebruik

Alle drie de opzetstukken doen wat ze beloven. En de zes verschillende snelheden zijn echt een uitkomst. Ik merk dat ik de borstel en spons het liefst op een lage stand gebruik (het heeft geen zin om je cleansing milk respectievelijk foundation op standje ‘turbo’ aan te brengen). Een stevige massage van je benen tijdens het aanbrengen van body lotion is daarentegen wel weer erg prettig.

Voordelen: Drie apparaten in één, door de verschillende opzetstukken. Vooral de massagekop vind ik persoonlijk erg fijn.

Nadelen: Kan door het stroomsnoer niet met water worden gebruikt.

SHOP deze ongelofelijk betaalbare set hier online!

  1. Manicure & Pedicure apparaat

Dit apparaat voor handen en voeten wordt geleverd met verschillende opzetstukken (van links naar rechts op de foto):

Peter Bausch Manicure Opzetstukken

Leuk detail is het french manicure potloodje in de koffer van de Beauty Set.

Mijn eerste indruk

Ik heb in een ver verleden eens een vergelijkbaar apparaat van Bosch gehad. Die is na drie keer gebruiken in de vuilnisbak beland, aangezien ik niet het idee dat dit het apparaat ook maar enige zoden aan de dijk zette. Dat is met dit apparaat van Peter Bausch wel anders. De opzetstukken zijn van goede kwaliteit. Mocht je niet zo bedreven zijn in het gebruiken van een manicure en pedicure apparaat, lees dan even goed de handleiding door. Hierin staat precies hoe je de verschillende opzetstukken gebruikt.

Peter Bausch Drukknoppen

Links het manicure en pedicure apparaat (zonder opzetstukje). Leuk detail is het french manicure potloodje.

Het gebruik

Peter Bausch adviseert om voor het gebruik van het apparaat je handen en voeten goed te weken in warm water. Op die manier worden je nagels elastischer en de hoornhuid zachter.

Zes snelheden

Ook bij dit apparaat zijn de zes snelheden erg prettig. Voor een precisieklusje kies je een lagere stand, voor het grovere werk een hoge. Wat toch altijd lastig blijft, is het manicuren van je rechterhand (althans, als je zelf rechtshandig bent). Ik vind het lastig om het apparaat met links te hanteren. Maar wellicht dat oefening kunst baart. Verder mis ik de mogelijkheid om het apparaat links- en rechtsom te laten draaien.

Voordelen: Door gebruik van het stroomnet (in plaats van batterij of accu) erg krachtig.

Nadelen: Het apparaat heeft maar één draairichting. Het zelf manicuren van je rechterhand – met links – blijft lastig.

SHOP deze set hier online in de complete beautykoffer.

  1. Pedipeel

Peter Bausch PediPeel SchuurpapiertjesMijn eerste indruk

Deze eeltverwijderaar ziet er anders uit dan ik gewend ben. Maar wellicht heb ik de laatste tijd teveel reclame van Scholl op tv gezien. De Pedipeel is een groot uitgevallen Pritt stift, met aan de bovenkant klitteband, waarop je het ‘schuurpapier’ bevestigt. De Pedipeel wordt geleverd met drie soorten schuurpapier (op de foto van beneden naar boven):

De klitteband oplossing vind ik wel bijzonder. Blijft zoiets wel zitten, of vliegen de schuurschijven me straks om de oren?

Het gebruik

Ik begin met het fijne schuurpapier (opvoeren naar de grove variant kan altijd nog) en druk de schijf met platte hand goed aan op het klitteband. Dat zit nu muurvast. Om de schuurschijf weer los te halen, heb ik zelfs iets scherps nodig om tussen schijf en klitteband te zetten.

Pedipeel MotionIn tegenstelling tot de meeste andere eeltverwijderaars (ook die van Scholl) heeft de Pedipeel geen roterende onderdelen. De bovenkant van het apparaat vibreert, waardoor de schuurschijf heen en weer beweegt.

Alle kanten op

Als je er goed over nadenkt, lijkt deze beweging meer op echt schuren, zoals je dat doet op hout. Bij een roterende eeltverwijderaar verwijder je het eelt altijd in één richting, namelijk de draairichting. Bij de Pedipeel ‘schuur’ je alle kanten op.

Keuze in ‘schuur’ papier

Het fijne schuurpapier is handig voor kleine eeltplekjes. Voor het zware werk aan de onderkant van je voeten, gebruik je het grove schuurpapier. Wanneer het meeste eelt verwijderd is, gebruik ik – ook onder mijn voeten – toch nog even het fijne schuurpapier, bij wijze van polijsten. Dit geeft het mooiste resultaat.

VoordelenKeuze uit drie soorten ‘schuurpapier’ van grof tot fijn; kan daardoor ook voor ellebogen en handen worden gebruikt. Simuleert een schuurbeweging i.p.v. een ronddraaiende beweging.

Nadelen: geen.

SHOP deze multifunctionele set in de beautykoffer hier online!

Beauty Set: Eindoordeel

De Beauty Set van Peter Bausch is een zeer volledige set en een echte aanrader voor wie aan de slag wil met beauty apparaten. Wellicht is de vormgeving niet super trendy, maar de degelijkheid en gebruiksgemak maken dat meer dan goed. Van deze Beauty Set ga je jarenlang plezier hebben. Het is niet voor niets dat alle producten van Peter Bausch voorzien zijn van 2 jaar fabrieksgarantie.

Mocht je al beauty apparaten in huis hebben en op zoek zijn naar slechts één apparaat? Dat kan. De apparaten uit de Beauty Set worden ook los verkocht. Je vindt daar ook losse onderdelen, zoals een losse adapter, nieuwe schuurpapiertjes voor de Pedipeel en losse opzetstukken voor het manicure en pedicure apparaat. Ook dat is een meerwaarde, als je het mij vraagt. De meeste merken verkopen hun apparaten alleen als volledige set en wanneer er een onderdeel kapot gaat, zit er niets anders op dan een volledig nieuwe set aan te schaffen.

Ik begin steeds meer te begrijpen waarom mijn vader zo dol is op Deutsche gründlichkeit…

Je shopt de complete Beauty Set hier, laat je verbazen over de topprijs!.

Iets meer over Peter Bausch

Het merk Peter Bausch is in 1919 opgericht in het Duitse Wuppertal Ronsdorf en richtte zich in de beginjaren vooral op hobbyproducten. Als een logische aanvulling op de productie en verkoop van hobbyproducten, breidde Peter Bausch in 1978 het assortiment uit met miniatuur elektrische boormachines voor gebruik door knutselaars.

Oprichting Peter Bausch

Het Duitse merk Peter Bausch werd in 1919 opgericht.

Deze boormachines werden vervolgens doorontwikkeld naar manicure en pedicure apparaten. Naast enthousiaste knutselaars behoorden voortaan ook de beautyliefhebbers tot de doelgroep.

Hype in Duitsland

De productlijn met beauty apparaten werd al snel uitgebreid met een eeltverwijderaar en massage apparaat. Vooral de eeltverwijderaar, genaamd Pedipeel, werd in Duitsland binnen no-time een ware hype. Recent heeft Peter Bausch diverse UV-lampen voor gel nagellak aan de lijn met beauty apparaten toegevoegd, om in te spelen op de trend van gel nagels.

 

Lees ook