Bodybuilding voor je haar

06:10 - 03:42
luistertijd 06:10 - leestijd 03:42

Homepage L'Anza Healing Volume

Getest L’Anza Healing Volume Haarverzorging Deel 1

Ook zo jaloers op die filmsterren met zo’n volle bos prachtig haar? Met L’ANZA Healing Volume kun je zo de rode loper op! Deze ‘bodybuilders’ maken je haar steviger en geven het volume. Zelfs als het fijn en dun is. Zo beweert L’Anza, het kappersmerk dat bekend staat om haar helende haarverzorging.

Ik test voor BeautyJournaal de nieuwe Healing Volume lijn, bestaande uit drie verzorgingsproducten en drie stylingproducten. In deel 1 van deze review de verzorgingsproducten Thickening Shampoo, Thickening Conditioner en Thickening Treatment, hieronder op de foto.

L'Anza Healing Volume VerzorgingOver de Healing Volume lijn

De producten uit de L’Anza Healing Volume lijn zijn verrijkt met organisch bamboe extract. Dit bevat een hoge concentratie natuurlijke silica: een lichtgewicht mineraal dat de haarstructuur van binnenuit versterkt en verdikt, zonder het haar te verzwaren. Dankzij nanotechnologie komt de bamboe silica ook daadwerkelijk in de haarvezel terecht. Daarnaast bevatten de producten keratine, een ingrediënt dat je in alle producten van L’Anza tegenkomt. Keratine is een eiwit dat structuur geeft aan huid- en haarvezels. Het herstelt beschadigd haar en laat je haar weer glanzen.

Nanotechnologie

Het is voor mij de eerste keer dat ik haarverzorgingsproducten met nanotechnologie uitprobeer. Nanotechnologie is lange tijd omstreden geweest, omdat de penetratie van nanodeeltjes in huid en haar onveilig zou zijn. Begin januari besteedde Monique hier uitgebreid aandacht aan: lees haar artikel hier.

Aan de andere kant… het idee dat nanodeeltjes in staat zijn om daadwerkelijk tot in de haarvezel door te dringen en daar te zorgen voor stevigheid en dus volume, spreekt me wel aan. Het klinkt immers aannemelijk dat herstel van binnenuit moet plaatsvinden. Ik ben dan ook erg benieuwd naar deze producten uit de Healing Volume lijn.

Mijn haar doet van nature niets!

In mijn review over de Volume Shampoo en Conditioner van Moroccanoil heb je al eens kunnen lezen dat mijn haar van nature niet aan volume doet en dat stylen bij mij zeker een must is. Wellicht dat de producten van L’Anza hier verandering in kunnen brengen?

  1. Thickening Shampoo

Claims:

De shampoo heeft een mooie volle textuur, die een heerlijk romig schuim oplevert. Je moet wel even je best doen om het product goed over je haar te verdelen. Ik vind dat trouwens geen probleem, omdat het een goede reden is om mijn hoofdhuid wat beter te masseren. Een beetje me-time onder de douche of in bad.

Na het uitspoelen van de shampoo voelt mijn haar meteen een stuk voller aan, alsof mijn haren wat dikker zijn geworden. Dat heb ik op deze manier nog niet eerder meegemaakt met een shampoo. Ik vervolg met de conditioner, want ik ben benieuwd of deze hier nog een schepje bovenop kan doen.

L'Anza Healing Volume Textuur

Boven op mijn hand de Thickening Shampoo en onder de Thickening Conditioner. Beide zijn heerlijk romig en hebben een fijne lichtfrisse kappersgeur die lang blijft hangen.

  1. Thickening Conditioner

 Claims

Dit product heet weliswaar conditioner, maar de textuur komt meer in de buurt van een haarmasker. Net als de shampoo is dit een heerlijk vol en romig product. Ik zorg ervoor dat de conditioner goed over mijn haar wordt verdeeld door het na het aanbrengen even te doorkammen met een grove kam. Een truc die ik van de kapper heb geleerd. Mijn kam zoeft door mijn haar heen. Eventjes laten inwerken en daarna uitspoelen. Het resultaat is zijdezacht haar, dat nog steeds vol en dik(ker!) aanvoelt. Ik maak mijn haar handdoek droog, voordat ik het laatste product aanbreng.

  1. Thickening Treatment

Claims:

L'Anza Thickening Treatment TuitjeAan de claims te zien, moet dit wel het wonderkind van de L’Anza Healing Volume lijn zijn: ‘megadosis’, ‘ongelofelijk veel lift’… kom maar op!

De spray heeft een wat apart tuitje, waarvan ik de meerwaarde niet helemaal zie. Waarschijnlijk is het de bedoeling dat je hiermee gerichter kunt sprayen – ook bij de haaraanzet – maar in de praktijk levert dit niet zo heel veel voordeel op. Ik gebruik het product op handdoekdroog haar, zoals L’Anza voorschrijft.

De formule is superlicht, bijna een nevel, en verzwaart mijn haar niet. Voor het beste effect föhn je je haar na het aanbrengen in model.

Maar omdat ik wil zien wat er gebeurt als je niets doet, laat ik mijn haar aan de lucht drogen.

En ja… Volume!!

Daar waar mijn haar normaliter plat op mijn hoofd opdroogt, komt er nu een soort natuurlijke slag in. Het valt mooi in model, met inderdaad… volume!! Het lijkt erop dat L’Anza haar claims waarmaakt.

Eindoordeel

Voor mij is deze productlijn een blijvertje. Niet alleen zijn het hele fijne producten die al tijdens het harenwassen een gevoel van luxe geven door de romige textuur en de heerlijke geur van kappersproducten die zo lekker lang blijft hangen… vooral het eindresultaat heeft me overtuigd. Mijn haar voelt dikker en valt mooier in model. En dan heb ik de stylingproducten nog niet eens gebruikt. Daarover de volgende keer meer.

Lees ook