Je maandelijkse dosis inspiratie

09:05 - 05:27
luistertijd 09:05 - leestijd 05:27

Homepage Maandfavoriet Maart 2016

BeautyJournaal testpanel favorieten maart 2016

Het BeautyJournaal testteam heeft ook in maart weer haar best gedaan om heerlijke testpanel favorieten voor je te verzamelen.

Lanvin Eclat ApergeSu Chen: LANVIN Éclat d’Arpège

Heel lang geleden heb ik dit geurtje ooit gekregen, maar ik was de naam vergeten. Wat maakte mijn hart een sprongetje van blijdschap toen ik dit flesje weer bij de parfumerie zag staan. Dit is echt mijn favoriete parfum. Naast het feit dat het een prachtig flesje is, ruikt het heerlijk fris.

De samenstelling van Éclat d’Arpège is Siciliaanse citroenblaadjes en groene hyacint. In het hart van de geur wordt bloesem van blauwe regen en perzik op prachtige wijze gecombineerd met groene theeblaadjes en pioenroos. De basisnoot rondt het geheel af met een boeket van wit cederhout, zachte muskus en amber. Echt heerlijke zachte parfum voor overdag. Heb er maar gelijk twee gekocht, zodat ik nooit meer naast grijp!

Shop deze heerlijke geur hier

Kerastase Bain Apres-SoleinEsther van Gent: Kérastase Bain Apres-Soleil Cheveux Colores

Mijn favoriet voor deze maand is de Bain Apres-Soleil Cheveux Colores van Kérastase. Ik ben sowieso groot fan van de haarverzorging van Kérastase en heb dan ook voor mijn zonvakantie afgelopen maand dit product aangeschaft. Deze shampoo verwijdert al de chloor- en zoutwaterresten uit mijn haar en verzorgt zodanig dat de haren na het wassen soepel en zacht aanvoelen. Ik heb de shampoo in combinatie met de Kérastase Soleil CC Crème gebruikt, zowel als conditioner en als bescherming tegen UV straling tijdens het zonnen. Door UV straling kan (zeker gekleurd) haar flink uitdrogen en verkleuren. Het is dus aan te raden om je haren, net zoals je huid, goed tegen deze schadelijke stralen te beschermen.

Overigens zijn er in de Soleil lijn van Kérastase nog meer producten verkrijgbaar. Je shopt ze hier.

Too Faced Better than SexSimone: Too Faced Better than Sex Mascara

Tijdens een stedentrip in Madrid spotte ik de Better Than Sex mascara van Too Faced. Tot een aantal jaren geleden nog verkrijgbaar bij Sephora in Nederland. Maar met het verdwijnen van de Sephora winkels verdween ook dit mooie en leuke make-up merk uit Nederland. De Better Than Sex Mascara zorgt volgens Too Faced voor extreem volle, lange en dramatische wimpers. Het borsteltje heeft een zandloper uiterlijk geïnspireerd op de vormen van de vrouw.

Acacia Senegal Thee extracten verzorgen, verdikken en houden de krul in je wimpers. De mascara brengt super makkelijk aan, loopt niet uit en maakt je wimpers gitzwart. Ikzelf heb van nature korte dunne wimpers, maar binnen no-time heb je met deze mascara echt een mooie volle wimper, zelfs al na de eerste laag. Mijn wimpers zijn super zwart, vol en plakken absoluut niet. Als enige minpuntje misschien dat het iets langere duurt voordat de mascara droog is, zeker als je meerdere lagen aanbrengt. Recent is er ook een waterproof variant gelanceerd. Is deze mascara beter dan seks? Shop hier en beslis zelf….

Scrub&RubEsther Kalkman: Scrub&Rub Shower Foam Secret

Laatst kreeg ik in een goodie bag een onwijs lekker product van Hollandse bodem, namelijk de Scrub&Rub Shower Foam Secret douchegel. En ik moet zeggen: na het eerste gebruik was ik om! Wat een heerlijk product om mee te douchen. De hele badkamer ruikt naar bloemen en de huid wordt tijdens het douchen helemaal zacht, doordat er een verzorgende mono olie in dit product zit. Normaal gesproken voelt m’n huid na het douchen nog wel een trekkerig aan, maar dat heb ik na het gebruik van deze showen foam totaal niet. En dat alle producten van Scrub&Rub ook nog eens worden gemaakt met de meest natuurlijke ingrediënten is helemaal mooi meegenomen. I love it!

Shop deze fijne bodywash hier.

MAC Flat Out FabulousCindy: MAC Flat Out Fabulous

Ik draag graag lipstick, maar meestal blijf ik in de roodtinten hangen. Ik ben vrij bleek en daardoor staan lichte kleuren me niet en vind ik het lastig andere kleuren te vinden die me wel mooi staan. Maar afgelopen maand ben ik gevallen voor een compleet andere kleur lipstick.

Hij is van MAC en heet Flat Out Fabulous. Het is een matte lipstick met een donkere fuchsia kleur. Niet te fel met een vleugje paars. Paars maakt mij doorgaans ziekelijk bleek, en fuchsia vind ik wel mooi maar vaak te fel. Flat Out Fabulous zit daar net tussenin en is een lipstick die me door de tint (opvallend maar niet fel) en de finish (mat) ook nog eens heel goed staat. Hij maakt mijn tanden witter en valt lekker op zonder ordinair te worden.

Je shopt ‘m hier.

Dior Lip Glow LinerCorine: Dior Lip Glow Liner

De producten uit de Lip Glow lijn van Dior ken je vast wel. Mooie zachtrose lippenbalsems die meekleuren met de vochtigheidsgraad van je lippen en daardoor een maatwerk ‘glow’ geven. En daarnaast nog een fijne portie hydratatie. Dit jaar voorjaar lanceerde Dior – als onderdeel van de Glowing Gardens collectie – een nieuw product: de Dior Lip Glow Liner (het onderste product op de foto hiernaast). Omdat ik nieuwsgierig was, schafte ik er eentje aan.

De Lip Glow Liner is bedoeld om je lipcontour te verzorgen en te voorkomen dat lipstick minder snel in de plooitjes loopt. Maar het blijkt ook een heel fijn product te zijn om als basis voor een lipstick te gebruiken. Het maakt mijn lippen wat rozer, waardoor een lipstick daarna intenser van kleur is. Bovendien voelen lipsticks prettiger aan, doordat de Lip Glow Liner mijn lippen tegen uitdrogen beschermt. En mocht ik veel haast hebben, dan geeft de Lip Glow Liner ook zonder lipstick een mooie subtiele roze glow aan mijn lippen. Kortom: erg functioneel en een absolute aanrader!

Beste shopdeal!

BrowfactoryGerti: The Browfactory

Mijn favoriet van maart is dit keer geen product, maar een behandeling. En wel de uitgebreide wenkbrauwbehandeling bij The Browfactory van Elise Bregard. Het voelt al luxe als je bij haar binnenkomt. Een mooie ruime kamer, grote spiegelwand, vrolijke roze bank die het witte interieur een warme uitstraling geeft.

Elise begint met goed naar je gezichtsvorm en stand van je ogen te kijken. Als eerste worden je wenkbrauwen geverfd, daarna tekent ze de ideale wenkbrauw passend bij jouw gezicht. Elise neemt hier uitgebreid de tijd voor. Ze weet nu precies waar ze moet waxen of epileren. Eerst wordt er gewaxt en als finishing touch loopt ze je wenkbrauw na met pincet. Iedere keer ga ik weer blij naar huis. Als je wenkbrauwen een mooie shape hebben, zijn ze makkelijk zelf bij te houden. Ik ga ongeveer elke 2-3 maanden voor een opfrisbeurt. Inmiddels heb ik een zus en vriendin meegenomen naar de Browfactory en ook zij zijn enthousiast!

OPI Soft Shade PastelsEls: OPI Soft Shade Pastels

In maart kan ik me altijd verheugen op de nieuwe kleuren die alle make-up merken weer introduceren. Het geeft mij het gevoel van: Laat de lente maar komen! Dit jaar zien we veel pasteltinten. Van zacht roze, tot blauw en groen. Ook OPI gaat in deze trend helemaal mee met zijn Soft Shades 2016. Zes mooie pasteltinten nagellak met weer de leuke typische OPI namen als I Am What I Amathyst (blauw) en One Chic Chick (geel). Mijn favoriet dit keer is This Cost Me A Mint. Een mooie mintgroene tint.

Shop deze fijne lakken hier.

davines blow dry primerMonique: Davines Blow Dry Primer

Jemig, wat ben ik dol op dit merk zeg. Alles wat geproduceerd wordt voor je haar is gewoon top! Kapper Ronald reviewde al eens een stylinglijn en was lyrisch. Zijn verslag lees je hier.

Recent kwam er een nieuwe kleine stylinglijn uit onder de leuke naam Your Hair Assistent, met onder andere een blowdry mist.  I love the packaging, met die bleekroze kleur, maar wat erin zit is nog veel fijner. Ik spray de blowdry mist over mijn vochtige haar, kam het door en fohn het droog.  Mijn fijne haar krijgt een prachtige glans, blijft goed gedefinieerd (gaat niet pluizen bij vocht) en heeft een lichte hold die ik erg prettig vind. Soms combineer ik hem met de Wella Perfect Hair Finishing Care voor extra hold in de lichtst mogelijke range, en nog meer sealing. Ik word erg gelukkig van deze producten, en al helemaal van de nieuwe Hair Assistent lijn. Kopen!

Je shopt deze spray oa hier.

Lees ook