Geteste producten Haar Haartrends Inspire 5 Stylen

Getest Davine More Inside haarlijn

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

De hydraterende factor doet het ‘em …..

ronald kampmann 1

Davine More Inside

Ik heb het genoegen gehad om de producten van Davines uit de More Inside haarlijn uit te proberen. Nu heb ik in mijn 24-jarige loopbaan als haarstylist al met menig haarlijn mogen werken. En ik geloof dan ook dat ieder haarmerk een paar fantastische stylingproducten in het assortiment heeft.

Ik heb nu ook het geluk gehad dat ik naast het uitproberen van de producten van Davines ik ook samen met collega’s uit de salon ben uitgenodigd naar de show van Davines. Hier gaf artistiek directeur Angelo Seminara acte de presence. Ik moet bekennen dat ik groot fan ben van zijn werk; het is namelijk een échte haarkunstenaar. Hij is tevens driemalig winnaar van de British Hairdresser of the Year Award.

Over het merk Davines

Davines is een haarlijn die staat voor duurzaamheid. De producten worden in hun eigen laboratorium gemaakt en vervolgens door Angelo uitgebreid getest. Deze producten bevatten ingrediënten van hoge kwaliteit, zonder parabenen en zonder toegevoegde kleurstoffen. Davines heeft een duidelijke filosofie en een mooie uitstraling.

De producten kwamen in een prachtige doos met ieder product apart verpakt. Duurzaam? Jawel, de verpakking is gemaakt van mono-materialen die makkelijk te te recyclen zijn.

Voor deze review testte de volgende producten:davines7

 • Medium Hold Hairspray voor een mooie glans
 • Strong Dry Wax voor een matte look
 • Medium Hold Modelling Gel voor een full body en wet look
 • Sea Salt Spray voor beach hair
 • Invisible serum voor zacht en handelbaar haar
 • Oil Non Oil voor een satijnen look

Ik heb deze doos natuurlijk mee naar de salon genomen waar niet alleen ik, maar ook mijn collega’s deze producten op onze klanten konden uitproberen. En we hadden al vrij snel onze favorieten: de Medium Hold Hairspray, de Sea Salt Spray én het Invisible serum.

Laat ik eerst over de geur beginnen. De geur van de producten is aangenaam geparfumeerd en doet mij vaag herinneren aan mijn favoriete parfum van Comme des Garcon. Het is zacht, niet opdringerig, maar wel eigen. Jammer dat ik verder niks over de ingrediënten kan vinden van deze geur. En mocht deze geur ooit als parfum worden uitgebracht, zal ik deze ook zeker aanschaffen (hint!)

davines11. Medium Hold Hairspray

De lak heeft een heerlijke geur. Vaak vinden klanten de geur van lak niet prettig maar als ik deze dit product op mijn klanten gebruik, wordt direct naar de geur gevraagd. Deze lak is prettig in gebruik en zit in een mooie mat gouden spuitbus.

Het is een heerlijk product, maar ik vond hem niet echt een lak. Het is meer een fijne droogshampoo die het haar een fantastische body geeft en het haar nog steeds beweging geeft met een mooie zachte glans. De spray heeft helaas maar weinig fixatie.

davines22. Strong Dry Wax

Deze wax komt ook in een mooi mat gouden blikje. De wax heeft een stevige structuur, maar die na het mengen in je hand makkelijk zacht wordt. Er zitten natuurlijke ingrediënten als bijenwas en Kaolin in. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet wist wat Kaolin was. Het blijkt dat dit klei is afkomstig uit China en absorberend werkt en gifstoffen en oneffenheden uit huid en haar trekt. Het is tevens rijk aan mineralen en ijzer. Het is een heerlijk product en makkelijk uitsmeerbaar en het ruikt erg lekker.

 

davines33. Medium Hold Gel

De gel komt ook in een mooie mat gouden verpakking. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een gel niet veel gebruik. Ik vind het vaak te plakkerig en te hard in het haar worden. Ik houd van bewegend haar en als ik gel gebruik, dan altijd in combinatie met een wax.

Het is denk ik echt een kappersding om producten te mengen en zo tot een nieuw substantie te komen. Je krijgt het beste van beide werelden. Mocht je dit zelf willen uitproberen, meng dan eerst de wax in je hand tot deze zacht wordt en meng dan daar de gel bij. Je krijgt dan een melkachtige substantie die een fantastische wetlook geeft maar die niet hard opdroogt. Fijn voor de mannen die de jaren ’50 look (denk aan Mad Men) willen.

Deze gel is ook fijn als finish: knijp hem zachtjes in natuurlijk krullend haar. Een tip: doe altijd eerst de wax en daarna de gel in je haar. Je krijgt namelijk de wax niet door de gel gemengd.

davines44. Sea Salt Spray

Deze spray is een fantastisch product als je van een natuurlijk beach hair houdt. De spray geeft een stevige body aan het haar. Bij dit product geldt wel: beter twee keer een beetje dan één keer teveel; je haar slaat grijs en mat uit.

Ook dit product heeft een heerlijke geur, net als de lak. Niet iedereen was fan van dit product (BeautyJournaal’s Monique haat bijvoorbeeld Sea Salt spray). Dit is meer omdat het haar er zanderig van aanvoelt.

Ikzelf vind hem goed te doen in fijn haar, maar ook in een kapsel met een natuurlijke krul. Eigenlijk is deze spray geschikt voor ieder haartype. Davines meldt dat dit product een bestseller is en dat geloof ik ook wel. Dit product was namelijk als eerste op in de salon.

davines55. Invisible serum

Toen ik dit serum voor de eerste keer gebruikte, was ik er niet gelijk weg van. Een serum is voor mij vaak een olie-achtige substantie. Fijn als finishing touch in mooi geföhnd haar. Je kunt dit product zowel in nat als droog haar aanbrengen maar ik vond het in droog haar aanbrengen juist stroef.

Tot ik dit product anders ging gebruiken. In natuurlijk droog haar met krul is dit product heerlijk voedend. Het geeft mooie krulvorming, werkt anti-pluis en heeft een zachte glans. Het is een melkachtig substantie, verrijkt met plantaardige vaseline en Castor olie die het breken van de haarschacht en de vorming van gespleten haarpunten voorkomt.

Er zit ook carnaubawas in welke geeft glans geeft en een anti-oxidant is. Ook zit er fytinezuur in wat de haarstructuur beschermt en zware metalen bindt.  Dit product belooft een hoop, maar maakt dit ook écht waar.

davines66. Oil non Oil

Dit was mijn minst favoriete product in het testpakket. Een ‘Oil non oil’?! Wat is het dan? Het is een vloeibare gel zonder hold die hydraterende factors bevat. Ik vond het zelf zeer waterig en moet eerlijk bekennen dat ik de olie niet veel gebruikt heb. Dit is dan ook het enige product wat nog praktisch vol op mijn station staat.

 

 

 

Ronald concludeert:

Mijn algemene indruk? Davines is een fijn merk om mee te werken. Zowel mijn collega’s als de klanten waren te spreken over de producten van Davines. Mooie verpakkingen, prettige geur en makkelijk in gebruik. Het merk heeft een eigen sfeer, doet goed onderzoek naar de ingrediënten en duurzaamheid. En al deze stylingproducten hebben zo’n fijne hydraterende factor. Nu ben ik echter benieuwd naar de shampoo’s en de haarmaskers.

Davines is te koop bij kappers die met dit merk werken.

SHOP! Wil je eens kijken wat er zoal aan mooie haarmerken te koop is online? Neem hier een kijkje.


Meer weten over Geteste producten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

20 reacties

 • @Anja, dat klinkt echt helemaal leuk en interessant. Benieuwd hoe het gebruik je gaat bevallen.

 • Mijn haarstyliste is óók overgegaan op Davines. Mijn haar werd behandeld met producten uit de Curl bounce-lijn. Van de geur van de shampoo was ik niet zo gecharmeerd. Beetje vruchtjesachtig of iets. Ook wordt het haar vervolgens met lauw tot koud water uitgespoeld. (Ik heb het bijzondere handleidingenboekje met het bubbelkartonnenkaftje gelezen en achter dit merk schuilt een hele theorie:-) Na het wassen is er de Curl Bounce mousse ingegaan en na het “drogen” een gelachtige substantie. De mousse en de gel heb ik gekocht, maar zelf nog niet gebruikt omdat ik eerst mijn andere spullen op wil maken;-) Om de artikelen heb ik dus nog het inpakpapier zitten. Hier schijnen ook nog leuke tips of spreuken in of op te staan. Een merk wat me aanspreekt:-) Hoe “groen” kan een mens zijn!

 • we gaan elkaar allemaal geloof ik in januari zien, bij een nieuwjaarsborrel. Veel uit het testpanel kennen elkaar nog niet, alleen via reacties en FB 🙂 Ik zeg fixeren maar…….

 • lijkt me leuk om ’n keer koffie te gaan doen. En ik ben nu ’n merk aan ’t testen waar wel ’n sterk fixerende hairspray bij zit, Maar hier over bij mijn volgende test review!! Maar ik geloof dat er bij Davines zeker ’n haarlak te krijgen is, die wel fixeert. 🙂

 • Toe maar! Haha! Heel fijne producten van Davines. Nee, serieus! Maar dit zijn producten die ik niet gebruik/nodig heb. Behalve dan de hairspray. Is er ook een no gas hairspray die wel goed fixeert? Dát zou ik wel interessant vinden…

 • Overigens is gezellig zo’n Nederlands begrip dat er in sommige talen geen equivalent voor is. Dan moet je het dus (nader) omschrijven… maar ik heb het beeld hoor Monique:-)

 • De mond van Ronald vind ik mooier dan die van George. Zo, dat gezegd hebbende…oppassen waarvoor Monique? 🙂

 • Sorry dames, ben ’n beetje aan ’t blushen van die lieve complimenten. George Cloony!! Was ’t maar waar! 🙂
  Moet zeggen dat ik ’t erg leuk vond om te doen. Ik ben nu ’n nieuw merk aan ’t testen. Ik houd jullie hier over op de hoogte.
  Yvonne,Ik heb nog nooit met Keune gewerkt, Maar je weet nooit wat er in m’n volgend test pakket zit!

 • Tja wat heb je aan een medium hairspray die totaal niet fixeert? De hairspray van Keune ruikt overigens ook lekker en als je de glansspray ruikt (siliconen spray voor die prachtige glans) die zou je wel op willen blijven snuiven. En ja plak George Clooney een baard op en je hebt Ronald, de ogen met name. Dus snap Anja wel, oh Ronald al die vrouwen, wen er maar aan 🙂 maar goed zo lang ze je reviews maar lezen en serieus nemen…..

 • Leuke review, vooral omdat het door een expert is uitgetest. Ik zou zelf zo op het oog de Oil no Oil hebben gekocht voor mijn natuurlijke krulhaar maar het Invisible Serum zou dus beter geweest zijn…

 • Hallo Ronald

  Complimenten voor je eerste review, leest plezierig, en je maakt me nieuwsgierig naar aantal producten …
  de hairspray…ben benieuwd naar de geur, want klopt dat de meeste echt stinken, en invisible serum…
  producten om te onthouden,

  …zal ze op mijn verlanglijstje zetten 🙂

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.