Voor een flawless look, de hele dag lang

06:16 - 03:46
luistertijd 06:16 - leestijd 03:46

Homepage Blotterazzi

Getest Beautyblender en Blotterazzi

Van de Beautyblender heb je vast wel eens gehoord. Dit eivormige sponsje dat je gebruikt om je foundation flawless mee aan te brengen, werd in 2005 bedacht door de Amerikaanse make-up artist Rea Ann Silva en is inmiddels een veelgebruikt product onder make-up artists wereldwijd. Sinds kort hebben de uitvinders van de Beautyblender iets nieuws bedacht: Blotterazzi, een wasbaar en daardoor herbruikbaar blotting cushion.

Profielfoto Corine KleinVan kwast en papiertjes naar Beautyblender en Blotterazzi

Als redactiecoördinator van het grootste en het leukste beautyplatform in Nederland moet ik met schaamrood op mijn kaken bekennen…. Ik heb nog nooit een Beautyblender gebruikt en al helemaal geen Blotterazzi.

Ik ben zeer bedreven met mijn foundationkwast en in mijn tas zitten standaard van die wegwerp blotting papiertjes. Daar moet voor het schrijven van deze review maar eens verandering in komen.

Eerste indruk

De Beautyblender en Blotterazzi zijn beide knalroze van kleur en vrolijk verpakt. Een klein puntje van kritiek is de hoeveelheid verpakkingsmateriaal en dan vooral plastic. Het past in mijn optiek niet zo goed bij de filosofie van een herbruikbaar product om dit te verpakken in een heleboel wegwerpmateriaal. Dat staat haaks op elkaar.

Zowel de Beautyblender en Blotterazzi zijn latexvrij en daardoor geschikt voor de gevoelige huid.

De exacte samenstelling van het materiaal is geheim om concurrenten geen kans te geven. Echte kenners onderscheiden een Beautyblender zo van een dupe.

BeautyblenderHet gebruik van de Beautyblender

Claims:

Het gebruik van de Beautyblender is in het begin even wennen, zeker als je een foundationkwast bent gewend. Wanneer gebruik je nu de bolle kant en wanneer de spitse kant? Het antwoord is vrij eenvoudig: volg je gevoel, geen enkel gezicht is hetzelfde.

In het volgende filmpje wordt het gebruik van de Beautyblender gelukkig goed uitgelegd:

Zoals je in het filmpje ziet, maak je de Beautyblender eerst nat. Dit is om te voorkomen dat het sponsje zich volzuigt met foundation.

Een mooi egaal resultaat

Na het ‘beautyblenden’ onder de knie te hebben gekregen, kan ik zeggen dat ik onder de indruk ben van het resultaat. Daar waar je met een foundation kwast – vooral bij een dikke foundation – nog wel eens je best moet doen om strepen van de kwast weg te werken, geeft de Beautyblender meteen een streeploos en egaal resultaat. Ook heb ik het idee dat ik iets minder van mijn foundation nodig heb en dat scheelt uiteindelijk in de portemonnee.

Nu mijn foundation mooi egaal is aangebracht, bekijk ik of de Blotterazzi deze gedurende de dag ook mooi egaal kan houden.

Het gebruik van de Blotterazzi

Claims:

In tegenstelling tot de Beautyblender gebruik je de Blotterazzi wel droog. Dep de grotere gebieden van je gezicht (zoals voorhoofd, wangen en kin) met de bredere zijde van de eivorm en dep de kleinere gebieden (zoals rondom de neus en ogen) met de dunnere kant van de eivorm.

Blotterazzi

De Blotterazzi absorbeert overtollig olie en talg, maar laat je make-up in tact. Ik gebruik de Blotterazzi dan ook vooral op die momenten, waarop er gedurende de dag wat ‘glim’ op mijn voorhoofd en neus begint te ontstaan. Normaliter zou ik dan een blotting papiertje pakken of mijn poederdoos om bij te poederen. Net als de Beautyblender, zorgt dus ook de Blotterazzi dat je minder make-up nodig hebt (… bijpoederen is niet meer nodig).

En het werkt!

De Blotterazzi doet inderdaad wat het belooft. Talg verdwijnt van mijn voorhoofd en verschijnt op de Blotterazzi. Opvallend is dat de Blotterazzi niet de kleur van mijn foundation krijgt; die blijft dus echt goed zitten op mijn gezicht.

Handig is ook de geventileerde verpakking (met een klein spiegeltje aan de binnenkant) van de Blotterazzi. Na gebruik stop je de Blotterazzi zo weer in je tas, waar deze door de ventilatie niet de kans krijgt om te gaan ‘broeien’.

Over broeien gesproken… Kortgeleden was ik in Dubai en daar heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de Blotterazzi. Tegen dergelijke zinderende temperaturen is geen enkele foundation de hele dag bestand.

Niet vergeten: op tijd wassen!

Hoewel het meeneemdoosje van de Blotterazzi voorzien is van ventilatie (zie ook de foto links), is het wel nodig om de Blotterazzi regelmatig te wassen. Dit geldt ook voor de Beautyblender. Je wilt voorkomen dat het bacterievangers worden.

Ik gebruik hiervoor de speciale Solid Blendercleanser. Deze ruikt heerlijk kruidig en is door zijn vaste vorm ook travel proof. Onder in het doosje zit een mini droogrekje, dat je kunt gebruiken om de zeep of je Beautyblender en Blotterazzi te laten drogen. De zeep is ook geschikt om kwasten mee te reinigen. Na gebruik van de zeep zijn mijn Beautyblender en Blotterazzi weer als nieuw.

Eindoordeel

Na initieel wat gestuntel met de Beautyblender heb ik nu de slag te pakken. Dat geldt ook voor de Blotterazzi. Twee fijne producten die een aanwinst zijn voor mijn collectie beautytools. Foundation breng ik voortaan met mijn ei aan en ik verwacht zeker komende zomer weer flink aan het ‘blotten’ te slaan (in de winter is mijn huid wat droger).

Beide producten zijn vriendelijk geprijsd, dus je kunt altijd een poging wagen om te bekijken of het iets voor je is. Ik kan het je aanraden.

Bugettip: Aangezien de BeautyBlender en de Blotterazzi van exact hetzelfde materiaal zijn gemaakt, zou je je (schone) BeautyBlender ook kunnen gebruiken als Blotterazzi. Je hebt dan echter niet het voordeel van het handige meeneemdoosje dat je bij de Blotterazzi krijgt.

Lees ook