Corine test een hemels body product

04:32 - 02:43
luistertijd 04:32 - leestijd 02:43

Getest Molton Brown Caressing Body Polisher

In de winter – wanneer de dagen kort zijn, de zon zich nauwelijks laat zien en opstaan soms een hele opgave kan zijn – probeer ik zelf de zomer in huis te halen door te kiezen voor een body product dat niet alleen mijn huid goed reinigt, maar ook de zintuigen prikkelt. En gelukkig heb je tegenwoordig dan een ruime keuze (lees ook mijn artikel over mindful douchen en baden).

Voor deze review test ik de Heavenly Gingerlily Caressing Body Polisher van het Engelse merk Molton Brown. De geur ‘Heavenly Gingerly’ is geïnspireerd op een gedicht van Rupert Brooke, dat hij schreef voor zijn geliefde op het tropische eiland Tahiti. Droom je even mee?

De claims zijn overigens al net zo romantisch. Ik ben benieuwd.

De verpakking

De body polisher is verpakt in een luxe en stevige pot, met een deksel die goed sluit. Dit is geen lawaai-papegaai plastic, maar een sieraad voor in je badkamer. Het oog wil natuurlijk ook wat en stiekem draagt dat eveneens bij aan het gevoel van luxe dat dit product biedt.

Iets over de ingrediënten…

Bovenaan de INCI-lijst van de Heavenly Gingerlily Caressing Body Polisher staat suiker. Er kan dus geen misverstand over bestaan dat dit een suikerscrub is. Alhoewel… Molton Brown heeft een in mijn optiek slim marketingtrucje uitgehaald door Tahitiaans zand toe te voegen aan de scrub. Dan moet je weten dat Tahiti een vulkanisch eiland is en dat het zand daarom uit zwarte vulkanische deeltjes bestaat.

Molton Brown Body Polisher TextuurDat staat schitterend – van die kleine zwarte stipjes – en past natuurlijk uitstekend bij het verhaal achter de geur Heavenly Ginger. Doordat de zandkorreltjes een stuk kleiner zijn dan de suikerkorreltjes en minder in aantal, voel je ze bijna niet. Ze zijn vooral voor het zachte polijstwerk, daar waar de suikerkorrels het ‘echte werk’ voor hun rekening nemen. Maar oooh, het maakt het verhaal achter dit product écht om bij weg te smelten.

Tropische aroma’s

Naast exfoliërende bestanddelen bevat de Heavenly Gingerlily Caressing Body Polisher ook voedende bestanddelen, zoals tamanu notenolie (… nog nooit gegeten, maar het klinkt heerlijk tropisch), kokosnootolie en olijfolie, en hydraterende glycerine. Aroma’s van gember, lelie en kardemom geven deze body polisher een heerlijke en warme geur, ietwat kruidig, die zijn naam ‘Heavenly Gingerly’ absoluut eer aan doet.

Profielfoto Corine KleinMijn eerste indruk

Eigenlijk ben ik al verkocht wanneer ik de deksel van de pot afdraai en mijn neus in de pot steek. Dit is precies de geur die ik op een gure winterdag nodig heb, heerlijk! Nu het gebruik nog…

De body polisher heeft een dikke gel-achtige textuur. Je moet echt even met je vinger door de pot ‘schrapen’ om het product uit de verpakking te halen. Ondanks deze dikke textuur laat de body polisher zich goed verspreiden over de huid en hecht hij ook goed op mijn huid. Er verdwijnt niets door het afvoerputje.

Molton Brown Body Polisher MilkEn dan komt het wow-effect (ja heus… nog één)… bij contact met water verandert de body polisher van een normale scrub in een zachte bodymilk die de huid reinigt. Een bijzondere gewaarwording. Je voelt twee texturen tegelijk: een fluweelzachte milk en een exfoliërende scrub.

De scrubdeeltjes doen hun werk goed. Niet te ruw en ook niet te fijn. Wanneer je het product in ronddraaiende bewegingen inmasseert, lossen de scrubdeeltjes van suiker uiteindelijk helemaal op. De vulkanische zanddeeltjes polijsten tot slot je huid en je spoelt ze daarna met een beetje warm water zo van je lichaam af.

Een lofzang voor een simpele scrub?

Ik realiseer me dat deze review op een lofzang begint te lijken. En dat voor een simpele scrub? Nee, zeker niet. Het is geen simpele scrub: Molton Brown heeft een superslim product op de markt gezet. Het verhaal klopt, de beleving klopt en de transformatie van scrub naar milk is zeker innovatief te noemen. Ik heb een nieuwe liefde en ga binnenkort ook zeker mijn neus in de andere drie varianten van de body polishers van Molton Brown steken, want daar wachten nog meer tropische avonturen op mij.

Molton Brown Body Polishers

Lees ook