Voegt Sabine voortaan een stap toe aan haar beauty ritueel?

04:16 - 02:34
luistertijd 04:16 - leestijd 02:34

Catrice Prime and Fine Anti-Red Base

Eerder heb ik voor BeautyJournaal al twee primers mogen testen van Smashbox; je leest mijn review hier. Nu is de beurt aan een van mijn favoriete make-up merken: Catrice. Dit merk is exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat en is zeer goed geprijsd. Ik ga vooral los op de betaalbare nagellakjes.

Nut van een primer: grondverf voor je make-up

Zoals je hebt kunnen lezen in mijn review van de Smashbox primers heb ik me lang verzet tegen een extra handeling in mijn beautyregime. Maar wat een zinloos verzet! Door het testen ontdekte ik de voordelen van een primer. Je make-up blijft beter zitten en je huid ziet er stukken beter uit.

De afgelopen week ben ik in mijn appartement aan het klussen geweest. En inmiddels heb ik ontdekt wat de ware vergelijking is van een primer… grondverf! Grondverf zorgt er voor dat de lelijke plekken van het houtwerk (in dit geval je gezicht) bedekt worden en dat de lak (een foundation) goed hecht. Met andere woorden: We passen het al jaren toe bij het onderhoud van onze huizen, maar tot voor kort niet bij onze cosmetica.

Catrice Prime and Fine Close Up

Links: licht uitgesmeerd. Rechts: beter uitgesmeerd.

Prime and Fine Anti-Red Base

Deze primer van Catrice komt in een handige platte tube. De felblauwe substantie is licht pasteus en daardoor makkelijk te doseren. Het lijkt wel alsof je een klontje smurf op je hand hebt zitten. De primer is bijna geurloos. Het smeert makkelijk uit, maar laat een blauwe gloed achter. Je moet het flink uitsmeren, wil je voorkomen dat je er uit ziet als een smurf. Dit is met name in de buurt van je wenkbrauwen en je haarlijn een probleem.

Het gevolg is al gauw dat je op die plaatsen een blauwe rand hebt. Nauwkeurig aanbrengen en die zones dus vermijden.Maar het resultaat is een matte minder rode huid met een lichte shimmer van glitters. Een foundation is daarna gemakkelijk aan te brengen en pakt goed op de primer.

Siliconen baby…..

Het product bevat – net als de meeste andere primers – siliconen. Deze siliconen zorgen er voor dat het huidoppervlakte er glad uit ziet, omdat ze oneffenheden vullen. Daarnaast zorgen siliconen er voor dat een foundation goed pakt op de huid. Kortom alles wat een grondverf ook doet voor het houtwerk, voordat je het gaat verven. Deze primer is echt een make-up product, want ik kan op de INCI-lijst geen verzorgende bestanddelen vinden.

Resultaat

Gedurende de dag houdt mijn foundation inderdaad beter. Bij sommige primers heb je het gevoel van een masker. Dat is in het geval van Catrice Prime and Fine, absoluut niet zo. Dat vind ik erg prettig. Fijne lijntjes en porien zijn minder zichtbaar. De (bij mij hardnekkige) rode vlekken in mijn gezicht zijn niet meer aanwezig. Ook fijn!

De kleur van mijn foundation pakt wel lichter uit als normaal. Het blauw van de primer beïnvloedt dus de kleur van de foundation. Ik lijk wel een tint lichter en heb ik een erg egale teint. Iets te egaal naar mijn zin.

Catrice Prime and Fine Sabine

Van links naar rechts: schoon gezicht, primer en foundation, volledig in de make-up.

De glinstering van de glitters uit de primer is weliswaar minder zichtbaar onder de foundation, maar – heel eerlijk gezegd – vind ik dit voor een dagelijkse primer niet prettig. Ik wil niet het gevoel hebben dat ik uitgaansmake-up op heb overdag.

Good deal

Nu is de Catrice Prime and Fine Anti-Red Base ontzettend goed betaalbaar. Dus als je de wens hebt om een (hele) lichte en egale huid te krijgen, is dit product een aanrader. De prijs-kwaliteit verhouding is prima. Maar voor mij is het effect iets te egaal en te wit. Dan geef ik toch liever net iets meer uit, voor een levendig gezicht.

 

Lees ook