Schoonheidsspecialiste Esther van Gent test een bestseller

05:15 - 03:09
luistertijd 05:15 - leestijd 03:09

Getest Dermalogica Daily Microfoliant

Begin dit jaar heb ik mijn eigen salon geoepend: Skin and Style. Hier werk ik met de producten van Dermalogica. Voordat ik besloot dit merk te selecteren, heb ik de nodige research gedaan. Onderdeel van deze research was ook het testen van producten, zoals de Daily Microfoliant. In deze review deel ik mijn ervaringen graag met jullie.

Jane Wurwand

Jane Wurwand, oprichtster van Dermalogica

Iets meer over Dermalogica

De oorsprong van Dermalogica ligt in 1983 toen de Engelse schoonheidsspecialiste Jane Wurwand een eigen schoonheidsinstituut oprichtte (the International Dermal Institute in Californië) om schoonheidsspecialistes meer kennis bij te brengen en zich zo te onderscheiden van andere schoonheidsspecialisten. Jane vond namelijk dat er weinig vervolgopleidingen waren op het gebied van schoonheidsverzorging. Vandaag de dag wordt het instituut gezien als de top voor opleidingen op het gebied van gelaats- en lichaamsbehandelingen.

Shop Dermalogica hier online

 

Jane Wurwand ontdekte dat er geen productlijn op de markt was die aansloot op haar opleiding en die volledig gericht was op een gezonde huid en niet alleen op schoonheid. Daarom besloot ze haar eigen producten te ontwikkelen en zo ontstond Dermalogica in 1986. Ze wilde alleen producten die de huid verbeteren en gezond maken, zonder irriterende stoffen en ingrediënten en comedonenvrij. Dat is iets wat mij erg aanspreekt.

Nieuwsgierig geworden

Ik was inmiddels erg nieuwsgierig geworden en besloot één van hun bestsellers te testen: de Daily Microfoliant.

Dermalogica Daily Microfoliant PowderIngrediënten

Zuren

Daily Microfoliant is een milde exfoliant in poedervorm op basis van rijstenzymen, papaja en salicylzuur afkomstig uit de boomschors van wilgen. In papaya zit het enzym papain. Samen met salicylzuur zorgt dit voor een chemische exfoliatie en beide hebben bovendien een ontstekingsremmende werking. Een chemische exfoliatie geeft minder kans op beschadigingen van de huid, dan een mechanische exfoliatie door bijvoorbeeld een scrub.

Enzymen

Grapefruitextract uit de schil van deze vrucht heeft een huidverstrakkende werking. Zoethout vertraagt de werking van tyrosine, het enzym dat de productie van melanine (pigment in de huid) regelt. Hierdoor kunnen pigmentvlekken effectief worden afgebroken, zonder dat de huid hier schade van ondervindt. Tevens werkt zoethout kalmerend en helend.

Shop Dermalogica hier online

 

Antioxidanten

Ginkgo biloba is afkomstig van de Japanse notenboom en is een goede antioxidant, omdat het veel flavonoïden bevat. Het bevat een aantal antibacteriële en schimmelwerende effecten, wat gunstig kan werken op rosacea, eczeem, acne en psoriasis. Het ECGC uit groene thee geeft een positief effect op de huid. Het werkt ontstekingsremmend en voorkomt huidbeschadiging na blootstelling aan de zon. Echter… ECGC oxideert als het in contact komt met water en/of zuurstof. Dat zou betekenen dat deze dus zijn werking verliest bij het aanmaken van de Daily Microfoliant met jawel… water.

Het gebruik

Poeder om aan te maken

De flacon bevat een poeder, dat je zelf moet aanmaken met water. Breng in vochtige handen de hoeveelheid van een volle theelepel van het poeder aan en creëer een romig schuim door je handen tegen elkaar te wrijven. Met roterende bewegingen ongeveer 1 minuut over het gehele Dermalogica Daily Microfoliant Textuurgelaat en hals aanbrengen, ogen vermijden. Daarna afspoelen met water.

Tip van Esther! Mijn advies is om het gelaat en de hals wat voor te verwarmen met warme compressen, zodat de poriën goed openen en het product nog beter zijn werk kan doen.

Shop Dermalogica hier online

 

De Daily Microfoliant is zuinig in gebruik. Ik schat dat de flacon zo een jaar mee gaat.

Het huidgevoel

Normaliter gebruik ik een scrubcrème om mijn dode huidcellen te verwijderen en ben dan ook korreltjes gewend. Dit is juist een zachte emulsie, waarbij niet direct voelbaar is dat er iets gebeurt. Ik ben dan ook aangenaam verrast met het resultaat. Mijn huid voelt enorm zacht en ziet er fris en stralend uit.

Tester Esther van Gent

Tester Esther van Gent

Gezien de ingrediënten die de Daily Microfoliant bevat, is het product zeer geschikt voor dagelijks gebruik en kan het bovendien bij alle huidtypen gebruikt worden. Doordat het product geen korreltjes bevat, loop je niet zo snel het risico dat je je huid beschadigt door teveel (mechanisch) scrubben.

Eindoordeel

Ik gebruik het product nu ongeveer drie maanden en ik vind dat mijn huid er stralender en egaler uit ziet.

Mijn pigmentvlekken zijn (nog) niet verdwenen, maar vallen wel een stuk minder op, doordat mijn huid er over het algeheel frisser uit ziet. Een aanrader!

 

Shop Dermalogica hier online

 

Lees ook