Jet vertelt: ‘ Ik wil de hele dag maar glimlachen’  

05:14 - 03:08
luistertijd 05:14 - leestijd 03:08

De psychologische impact van injectables

Onlangs was ik op bezoek bij de arts Olga Liplavk in haar Mozart Kliniek in Bussum. Hier kreeg de 44-jarige Jet Bijwaards een totale metamorfose met injectables van Princess. En ik zeg met nadruk een totale metamorfose, omdat ze niet alleen uiterlijk opknapte maar ook geestelijk heel sterk. Jet is lange tijd niet zo blij geweest. Ze durft weer in elke spiegel te kijken die ze tegenkomt. En selfies maken met haar dochter is leuker dan ooit…  

Jet Bijwaard voor en nafotos Princess fillers bij Mozart Kliniek

‘ Ik zag er verzuurd uit’ 

‘Ik stoorde me al een jaar aan de plooi die van mijn mond naar mijn kin liep,’ vertelt Jet terwijl ze in de stoel ligt voor een laatste touch-up. ‘Dit noemen ze de marionettenlijn. Het liet me er zuur uitzien. Ontevreden ook, terwijl ik me lekkerder dan ooit voel, op mijn 44ste.’

Geleidelijke aanpak

arts Olga Liplavk

arts Olga Liplavk

Olga Liplavk behandelt haar nu vanaf november 2015. Er is voor een geleidelijke aanpak gekozen, voor een subtiel maar wel impactvol resultaat. Herstellen wat weg is uit het gezicht: een restauratie proces noemt ze dat.

De mondhoeken staan weer recht, de kaaklijn is iets strakker, het volume op de jukbeenderen is hersteld en de wenkbrauwen zijn gelift. De arts heeft naast Botox hyaluronzuurinjectables van Princess gebruikt.

Soepele gel, hoogste veiligheidsgraad, natuurlijk effect

De injectables van Princess worden door het farmaceutische bedrijf Croma Pharma in Oostenrijk geproduceerd. Deze hyaluronzuurinjecties zijn beroemd vanwege de hoge veiligheidsgraad, de zeer hoge zuiverheid en lange effectiviteit in de huid, tot wel 12 maanden. In een eerder artikel op BeautyJournaal schreven we hier al over.

Princess heeft drie soorten fillers in verschillende dikten. Voor het gezicht van Jet werkt Olga Liplavk met Princess Volume, een wat dikker hyaluronzuur. De arts legt uit: ‘Deze soort  herstelt op een  natuurlijke wijze het verloren volume wat geleidelijk door de jaren optreedt. Bij Jet is sprake van volumeverlies en dat kunnen we hiermee goed ondervangen.’

Dr. Olga Liplavk behandelt Jet met Princess fillers

Meer volume op jukbeen geeft minder wal

Om de nieuwe frisse gloed in Jets gezicht te behouden, wordt vandaag alleen bovenin het jukbeen, in diagonale lijn van het traangootje over de wang, nog extra volume ingebracht. Hierdoor worden de wallen onder de ogen minder zichtbaar. Olga legt uit: ‘Er ligt in dit gebied een vetcompartiment dat slinkt naarmate je ouder wordt. Het gezicht wordt er vlakker door. Als je de frontale projectie van de wang een beetje naar voren haalt, wordt de wal gecamoufleerd. De wal DSC_0959komt hierdoor meer naar achter te liggen, hij wordt optisch platter.

De magic points in het gezicht

Olga werkt met de principes van de magic points, maar, zo waarschuwt ze…bij elk gezicht liggen ze net weer even anders, je moet dus anatomisch heel goed kijken. Als ze niet goed worden aangeprikt, kan het effect verkeerd uitpakken. Wangen worden te bol op de verkeerde plek.

‘De juiste magic points vind je door de individuele anatomie van de cliënt te beoordelen. Goed kijken, de huid een beetje op te duwen, te trekken en te vouwen helpt om het punt van het meeste volumeverlies te vinden. Ik zeg altijd in trainingen voor injectables artsen:  gebruik je anatomische kennis, kijk goed  met je ogen en voel met je handen.  Zo kan je de beste resultaten bereiken.’

‘ Ik voel me nu een stuk vrijer’ 

Jet is zich totaal anders gaan voelen door de behandelingen, zo vertelt ze. ‘Ik ben weer vrolijk en zo Jet Bijwaard is heel gelukkig met haar opgefriste gezicht met Princess fillerszie ik er ook uit aan de buitenkant. Het zit tussen mijn oren. Voorheen vermeed ik spiegels en nu kijk ik weer blij in de spiegel. De kinderen maken vaak selfies, en als ik dat zag gebeuren rende ik snel weg. Ik wilde mezelf niet zien. Ik ben daar nu een stuk vrijer in geworden. Als ik nu in de spiegel kijk durf ik weer te denken: je bent aantrekkelijk.’

‘Was je bij de kapper?’ 

‘Of het mensen om mij heen opvalt?’ Lachend: ‘Ze vragen of ik naar de kapper ben geweest. Maar ik ben al twee jaar niet naar de kapper geweest! Ze zien iets, maar ze kunnen de vinger er niet op leggen. En dat was ook mijn bedoeling.

Haar dochter, die ook bij de laatste behandeling aanwezig is vertelt tot slot: ‘Mijn moeder is veel vrolijker geworden.’ Waarop Jet aanvult: ‘ Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Onbewust weet ik nu dat als ik in de spiegel kijk, ik een uitgeruster gezicht zie. En dat is erg fijn. Ja,ik moet ervan glimlachen. Eigenlijk de hele dag door….’

Jet Bijwaard en dochter bij Mozart Kliniek

 

Wil je meer weten over de Princess injectables? Lees dan dit achtergrondartikel op BeautyJournaal.

Ook op de website van Princess vind je meer informatie over de behandelend artsen.

Lees ook