Zeer schone en effectieve fillers met natuurlijk resultaat

08:43 - 05:13
luistertijd 08:43 - leestijd 05:13

De opmars van Princess injectables

Hyaluronzuur is momenteel één van de meest veelzijdige en fascinerende natuurlijke stoffen om het huidbeeld te verfraaien. Deze lichaamseigen stof staat bekend om zijn binding met grote hoeveelheden water. Met de jaren neemt de concentratie van het lichaamseigen hyaluronzuur af en wordt de huid droger. Dit is mede één van de oorzaken van huidveroudering.

Hyaluronzuurdeeltjes worden tegenwoordig in zeer kleine moleculen in cremes en lotions gebruikt, maar al veel langer, en vele malen effectiever, in injectables om het volume in de huid terug te brengen en fijne lijntjes van binnenuit op te vullen. Dit effect houdt meestal tot 12 maanden aan.

Restylane, Juvederm…..maar er is meer, lees maar..

Nu zijn er diverse grote spelers op de markt met hyaluronzuurfillers en zij hebben ook een behoorlijk marktaandeel. Wie kent niet de merken als Restylane en Juvederm. Maar het is goed om te weten dat ook kleinere merken zeer hoogwaardige producten kunnen maken. Neem bijvoorbeeld de Princess fillers uit Oostenrijk. Vrij nieuw op de Nederlandse markt, maar we kunnen nu al zeggen dat het een geduchte concurrent gaat worden.

Waarom? Princess fillers worden geproduceerd door Croma Pharma in Oostenrijk. Dit bedrijf produceert al meer dan 20 jaar hyaluronzuur van niet-dierlijke afkomst voor de medische industrie, waaronder voor oogheelkunde en orthopedie en nu dus ook voor de esthetische geneeskunde.

Hoogwaardige zuivere productie onder streng medische controle

Croma Pharma produceert een zeer, zeer zuiver hyaluronzuur, volgens de strenge richtlijnen van Good Manufacturing Practices (GMP). Het is gecertificeerd door LNE/G-MEDen SGS en beschikt over de ISO standaarden 9001 en 13485.

Croma Pharma is één van de weinige producenten van fillers die ontwerp, fabricage, primaire en secundaire verpakking, sterilisatie, inspectie en eind controle in eigen hand hebben. En off the record vertellen we je ook dat zij produceren voor derden. Deze aanbieders van injectables kopen bij Croma Pharma in vanwege die hoge kwaliteit! Princess fillers hebben een bewezen effectiviteit tot 12 maanden in de huid.

Zo goed, dat anderen het afnamen….

Als je voor anderen produceert, ligt het natuurlijk voor de hand dat je op een gegeven moment ook je eigen prachtige product in de markt gaat zetten. En zo geschiedde in 2009: Princess® Filler, Princess® Volume en het mesotherapie product Princess® Rich. Inmiddels worden er al zo’n 40 miljoen Princess® injectables geproduceerd.

Soepele gel, lage irritatiegraad, natuurlijk effect

Eén van de paradepaardjes van Croma is de unieke technologie voor cross-linking. Deze techniek is nodig omdat hyaluronzuur een eiwit is dat van nature snel wordt afgebroken. Door middel van de cross-linking (met 1,4-Butanediol Diglycidyl Ether: BDDE) wordt de hyalurongel van een vloeibare gel een dikkere gel en blijft hierdoor langer houdbaar in de huid. Dit heeft echter een nadeel; hoe dikker de gel des te moeilijk te injecteren. Princess gels zijn zo gecross-linkt dat ze gemiddeld tot 12 maanden effect hebben, nauwelijks irritatie veroorzaken en mooi natuurlijk in te spuiten blijven.

Crosslinking van hyaluronzuur

cosmetisch arts Olga Liplavk

Deze crosslinking procedure is voor cosmetisch artsen altijd een punt om op door te vragen, zegt arts Olga Liplavk, die al sinds 2013 met Princess fillers werkt in haar praktijk de Mozart Kliniek in Bussum.

‘Deze crosslink stof wordt door bijna alle producenten gebruikt. Hij is in essentie toxisch, dus hoe minder ervan gebruikt wordt, hoe beter het is. Ik let als arts zeer streng op de veiligheid van injectableproducten waarmee ik werk.

Zo min mogelijk irriterend

De fillers van Princess bevatten de laagst mogelijke doseringen van deze crosslinking stof: 2 ppm. Dit betekent dat hier sprake is van zeer schone fillers, met zo min mogelijk irriterende stoffen die erin achter kunnen blijven.’

FDA onderzoek

De Amerikaanse FDA is ook al eens in de materie gedoken om de veiligheid van hyaluronzuurfillers te kunnen beoordelen en kwam ook tot de conclusie dat maximaal 2 ppm in deze fillers een minimaal risico met zich meebrengt.

Princess doet niet onder voor de grote spelers in de markt

Voor Olga Liplavk zijn veiligheid, effectiviteit en gebruiksgemak van injectables de belangrijkste voorwaarden voor gebruik in haar kliniek. Princess scoort op al deze facetten zeer hoog, en ik vind het daarmee een uitstekend product naast de grote merken die we nu vooral zien.’

Absoluut natuurlijk resultaat dankzij speciaal procédé 

Op de zuiverheid en veiligheid heeft Princess dus een sterkte troef in handen, maar ook op het gebied van de hyaluronzuur zelf. In de praktijk is het zo dat hoe hoger de concentratie, des te hoger de hydraterende werking is en hoe langer de filler effectief is in de huid.

De Princess filler heeft een concentratie van 23 mg/ml, wat vergelijkbaar is met andere kwaliteitsfillers in de markt. Maar, en daar heeft de Princess filler een mooi voordeel: de gel is heel perfect homogeen en glad gemaakt. Hierdoor is het makkelijk te injecteren en krijg je een heel mooi natuurlijk resultaat, zonder te volle gezichtsdelen.

Een frisser gelaat met prachtige glow

chirurg en cosmetisch arts Thanya Tha-in

Chirurg en cosmetisch arts dr. Thanya Tha-in, van gelijknamige kliniek Tha-in Aesthetics in Rotterdam, vertelt ons: ‘Princess fillers komen in drie soorten, van dun naar dik: rich/filler/volume. Princess Rich gebruik ik vooral voor mijn cliënten die een frisser gelaat willen en een mooie glow.

De gel is niet gecrosslinkt, maar wordt gestabiliseerd door glycerol. Dit is een natuurlijke vochtinbrenger die water vasthoudt en hydratatie in stand houdt. Bij inspuiting in de epidermis verbetert het product de veerkracht en elasticiteit van de huid, en maakt de teint stralender. Ik doe dit in een kuur van drie behandelingen, om de drie weken.’

Makkelijk te shapen, nooit een opgeblazen effect

Net zoals Olga Liplavk is Thanya ook zeer gecharmeerd van de volume filler. Olga: ‘Princess Volume geeft een heel mooi natuurlijk resultaat bij mensen die een licht volume herstel nodig hebben. Het ziet er supernatuurlijk uit, in tegenstelling tot sommige andere volumefillers, waarbij het effect toch iets te volumineus kan worden.

En een opgeblazen gezicht, dan willen we niet. Thanya prijst de mooie, en makkelijke moduleerbaarheid van de Volume filler. ‘Voor lipvolume, jukbeenberen, wangen en voorhoofd. Het is een mooie filler die makkelijk te injecteren is en ook  makkelijk te moduleren is. In gebieden zoals de jukbeenderen heb ik een filler nodig die stevig is, maar ook makkelijk te shapen is.’

‘ Ik heb maandenlang getest en vergeleken’ 

Voor Thanya Tha-in was de keuze om met Princess te gaan werken, naast de andere gerenommeerde merken geen moeilijke keuze. ‘Veel artsen switchen niet snel van fillermerk omdat ze vertrouwd zijn met het product. Ik dus ook niet, toch heb ik me verdiept in Princess. Na een paar testbehandelingen verspreid over enige maanden bij modellen, blijkt dat de filler net zo goed is als de bekende merken.’

Princess heeft ook huidverzorging, een prachtige match dus

‘Ik kende Croma Pharma al als distributeur van chirurgisch draadlift, het is de grootste distributeur daarvan. Croma heeft ook beautyproducten zoals maskers en cremes, waar mijn cliënten dol op zijn. Het was voor mij een logische stap ook om de fillers op te nemen. Het is zo mooi als iemand behandeld is met de Princess filler, en dan ook nabehandeld wordt met het masker.’

Ook de verpakkingen van alle producten zijn prachtig. Als ik mijn cliënt laat kiezen voor een filler, gaan ze al snel voor Princess. Ze hebben de andere producten daarvan ook in de wachtkamer gezien. Het geeft herkenning.’

Meer merken aanbieden toont dat je expertise hebt

Tot slot wil ik graag benadrukken dat het voor artsen goed is om een breder assortiment van producten aan te bieden, ook qua fillers. Het laat zien dat je expertise in huis hebt. Er zijn meer uitstekende producten op de markt, verbreed je horizon.’

Lees ook