Strak, glad en in shape!

05:30 - 03:18
luistertijd 05:30 - leestijd 03:18

Getest Clinique Sculptwear Lift and Contour Serum for Face and Neck

Strak, glad en in shape!

Strak, glad en in shape… zonder je ervoor in het zweet te hoeven werken. Dat belooft Clinique met het Sculptwear Lift and Contour Serum for Face and Neck. Het klinkt mij als muziek in de oren. Dit nieuwste serum van Clinique is gelanceerd in de Sculptwear lijn. Deze lijn omvat naast het Lift and Contour Serum ook een Contouring Massage Mask en een Sonic System Massage Treatment applicator. Het masker en de applicator gebruik je bij voorkeur samen, als een (wekelijkse) aanvulling op het serum.

Bekijk ook het volgende filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=a-edp3ww4vo

Op allergie getest en 100% parfumvrij: geschikt voor ieder huidtype

Clinique, vooral bekend om het 3-stappen reinigingsplan, is ontstaan vanuit de overtuiging dat een mooie huid gecreëerd kan worden. Op het moment van oprichting van het cosmeticamerk was het laten ontwikkelen van producten door dermatologen nog revolutionair. Tegenwoordig zien we dat steeds meer. Producten van Clinique zijn op allergie getest en 100% parfumvrij. Afgezien van een aantal make-up producten heb ik nog niet eerder een huidverzorgingsproduct van Clinique gebruikt. Hoog tijd om hier eens verandering in te brengen met deze review van het serum. Schoonheidsspecialiste Simone van den Bos doet de test!

Profielfoto Simone

Simone van den Bos

40+

Nu ik de 40 gepasseerd ben en mijn huid duidelijk andere behoeften gaat vertonen dan pakweg een aantal jaar geleden, kan ik er niet meer omheen dat mijn kaakcontour en hals wat meer aandacht gaan vragen om specifiekere producten. Het Sculptwear Lift and Contour Serum for Face and Neck komt dan ook op een goed moment.

Hoe werkt het?

Krachtige ingrediënten, zoals amandelzaad, rode algen en sojabonen zorgen samen voor het liftende en verstevigende effect op de huid. Ik voel ook inderdaad direct een verstevigend effect na het opbrengen. Koffiezaadextracten helpen de huid natuurlijke energie te stimuleren. Bamboe en erwtextracten heb ik nog niet vaak gezien in verzorgingsproducten en zijn interessante ingrediënten, omdat ze de natuurlijke aanmaak van hyaluron stimuleren.

Peptiden in een notendop: uitleg van Simone

Naarmate de huid ouder wordt gaan de huidcellen minder collageen aanmaken. Door synthetische peptiden aan de huid toe te voegen, krijgen de cellen weer nieuwe impulsen om nieuw collageen te gaan produceren. Het klinkt allemaal makkelijk. Smeer wat peptide op je huid en je ziet er jonger uit. Maar helaas, peptiden zijn niet altijd stabiel in wateroplossingen en dringen niet altijd goed door in de huid.

Clinique Sculptwear Serum Sfeerbeeld

Dit valt op te lossen door ze te verbinden aan een ‘vette’ koolstofketen. Zo kunnen ze wel tot 5x beter in de huid doordringen. Als peptiden zijn verbonden aan een vetzuren krijgen ze vaak de naam van het vetzuur. Maar cosmeticafabrikanten geven synthetische peptiden ook vaak zelfverzonnen namen mee. Zo wordt acetyl hexapeptide-3 ook wel acetyl hexapeptide-8 genoemd. En laat dit nu juist het soort peptiden zijn die Clinique gebruikt heeft voor haar serum. Het stimuleert de huideigen collageenaanmaak en kan een liftende uitwerking hebben op de huid. Lees hier meer over peptiden.

Verpakking

Het serum is oogstrelend mooi verpakt in een strakke zilveren fles met een doorzichtig omhulsel. De verpakking bevat een pompsysteem. Na 2 weken gebruik begint mijn pompje wat te haperen, maar gelukkig krijg ik er nog steeds wel serum uit. Dat haperen is een minpuntje, als je het mij vraagt.

Hoe voelt het serum aan?

Ik hou van de textuur van dit serum. Het is een serum op waterbasis; licht en zijdezacht. Het serum trekt verrassend snel in. Het advies van Clinique is het serum rijkelijk aan te brengen na het 3-Stappen systeem, gevolgd door een dag- of nachtcrème. Na mijn reinigingsritueel (overigens niet van Clinique) verdeel ik 2 tot 3 pompjes heel makkelijk over mijn gezicht en maak opwaartse bewegingen in mijn nek. Na het serum breng ik een hydraterende crème aan.

Homepage Clinque Sculptwear Serum

Wat vindt mijn huid ervan?

Voor deze review heb ik het serum 4 weken gebruikt, zowel in de ochtend als in de avond. Ik na de eerste week al een verbetering van de textuur van de huid in mijn hals. De huid van mijn hals zag er gladder en opvallend egaal uit. Een versteviging van mijn wangen en kaakcontour heb ik helaas niet kunnen waarnemen, ondanks dat ik na het aanbrengen van het serum wel een direct verstevigend effect ervaarde.

Wellicht is 4 weken gebruik nog even iets te kort om hier al teveel van te kunnen verwachten. Deze claim maakt Clinique mijns inziens niet waar. Gezien de lichte textuur van het serum is het ook uitermate geschikt voor de vettere- en acne huid. Bij een normaal tot droge huid adviseer ik zeker om het product op te volgen met een hydraterende crème (en dat adviseert Clinique trouwens ook). De hydraterende eigenschappen zijn namelijk beperkt: zie het als een aanvulling op je crème, geen vervanging van.

Al met al een fijn product en voor mij een prettige kennismaking met Clinique!

 

Lees ook