Met een lekker vol huidgevoel weer naar huis!

09:07 - 05:28
luistertijd 09:07 - leestijd 05:28

december 2015Soms kom je als beautyjournalist op locaties waar alles klopt: het exterieur, het interieur, de mensen, het product. En dan denk je: we pakken alles op en in en we zetten het neer in Amsterdam.

Mijn woonplaats, waar een chronisch tekort is aan echt mooie instituten die met smaak zijn ingericht, ruimtelijk zijn, waar het hele plaatje klopt inclusief het niveau van de behandelaars, en dan ook nog fijn in de stad zelf zit en niet in de periferie (want inderdaad daar zitten wel mooie salons, maar bijna niet aan te fietsen als je zou willen – en ik fiets nu eenmaal).

Het straatje loopt uit op de Maas

De straat loopt direct uit op de Maas.

De beautyparel van Grave

Zo’n parel trof ik deze week aan in Grave. Een oude vestingstad met nog geen tienduizend inwoners aan de Maas, gesticht in 1233. Onder de rook van Nijmegen. Het is Instituut Beauté, ooit opgericht door schoonheidsspecialiste Bea van Schijndel die helaas in november 2015 overleed na een kort ziekbed, en nu met een enorme passie wordt voortgezet door haar zoon  Vincent van Schijndel en zijn levens- en businesspartner Michael.

Vincent heeft de dagelijkse leiding en Michael heeft zich na een studie Geneeskunde, van basisarts om laten scholen tot schoonheidsspecialist. Het instituut is sinds april 2015 in een prachtig oud notarispand in Grave gevestigd. Daarvoor was het in Nijmegen te vinden.

Genomineerd voor de Beauty Award

Mijn bezoek komt aan de vooravond van de meest prestigieuze award voor salons en schoonheidsspecialisten in ons land: de Beauty Award, waarvoor Instituut Beauté genomineerd is, voor een salon award. Lees hier hun inzending.

Nominatie zet je op scherp: wat is je focus?

Ik zat zelf in 2013 en 2014 in de jury. Vincent deed in 2013 al mee, werd genomineerd maar viel helaas niet in de prijzen. Hij vertelt me er heel veel van geleerd te hebben, en is nu vastbesloten om een award binnen te halen. ‘ Het was een eyeopener in 2013. Je moet een heel goed doortimmert businessplan laten zien. Alles moet kloppen op strategisch niveau: van behandelingen tot marketing en inkomsten, je huisstijl, je doelgroepbepaling, je doelstellingen. Kortom: focus. Je wordt gedwongen om er heel goed over na te denken. Er werden toen ook kritische vragen gesteld door de jury, en dat heeft me gestimuleerd om in mijn bedrijf nog beter alles aan te scherpen.’

huidinstituut beaute in grave

Alles klopt

Instituut Beauté staat nu als een huis. Dat voel je als je binnenkomt, dat merk je als je met de mannen in gesprek gaat, en je merkt het als je behandeld wordt. Beauté werkt met topmerken als Pascaud en sinds enkele maanden ook met het Zwitserse La Colline. De doelgroep is duidelijk toegespitst op vrouwen en mannen die serieuze huidverbetering wensen, en dat graag ervaren in een smaakvolle omgeving, waarvoor Vincent zelf tekende. In een ver verleden is hij afgestudeerd als interieurstylist.

Vincent en Michael van Huidinstituut Beaute

vlnr: Vincent en Michael, levens- en businesspartners

Van arts naar schoonheidsspecialist

Michael is de behandelaar in het instituut, en binnenkort komt daar een ervaren specialiste bij. Michael is niet uit zijn witte jas te krijgen, en geef hem eens ongelijk. Zes studie Geneeskunde achter de rug. De wens bestond om door te studeren als anesthesist, maar door gebrek aan opleidingsplaatsen liet hij zich, niet onverdienstelijk, overhalen door zijn schoonmoeder Bea om in het instituut te komen werken.

Van arts naar schoonheidsspecialist. Hij behaalde zijn diploma natuurlijk cum laude en hij heeft van zijn keuze geen dag spijt van gehad. Michael: ‘Mijn medische achtergrond komt zeker van pas. Ik ben getraind om analytisch te denken, en de combinatie met wellbeing in dit vak vind ik heel bevredigend.

Analytisch en empathisch

Als arts heb ik grote affiniteit met huidproblematiek. Ik wil oorzaken echt uitzoeken, goede anamneses maken. In de opleiding Geneeskunde leer je ook heel goed luisteren naar mensen. Nadenken, onderzoeken, connecties leggen. En zodra ik ga reinigen, masseren, peelen, harsen, kortom behandelen, voel ik mij op en top schoonheidsspecialist.

Monique krijgt een facial met Pascaud Wave bij Beaute in Grave

Vlnr: Monique krijgt na de Pascaud Wave een touch up met producten van La Colline

Pascaud Wave voor huidverstrakking

Ik mag een behandeling ondergaan bij Michael. Onze keuze is gevallen op de Pascaud Wave. Een machine met radiofrequentie (geluidstrillingen), op medisch niveau. Deze wordt ingezet voor huidverstrakking, zowel op het gezicht als lichaam, maar ook om acne en pigmentissues aan te pakken. Is er ook sprake van overtollig vet, dan wordt de behandeling door Michael gecombineerd met Pascaud Lipocell (de meso-gun, bekijk hier nog eens een film over deze methode bij ons) op basis van soja ewit om vetcellen leeg te maken.

De Wave is samen met de lipolyse een signatuurbehandeling in het instituut. En Michael combineert ze het liefst ook met de Pascaud Passage, bindweefselmassage. ‘ Hoe dunner een huid is, hoe mooier de resultaten met de Passage zijn. Hoe dikker een huid is, hoe beter het resultaat met de Wave. We focussen zeer sterk op behandeling van rimpels en verslapping.’

De niets ontziende huidfoto’s van de Mac Vision

Voorafgaand aan de behandeling vindt een screening plaats van de huid met de Mac Vision. Heel confronterend! Je ziet je grove poriën, de onregelmatigheid in huidstructuur,  en de pigmentconcentraties. Oh, wat een wake-upcall is dit. Ik moet thuis snel weer aan de slag met mijn cleansingtools en de dubbele reiniging weer invoeren. Vooral foundation maakt je huid zo vies, ook al beweren merken non-comedogeen te zijn. Het is een fabel.

Teveel dode huidcellen? Bio-peel van La Colline vertelt…

Om te bepalen of mijn huid veel dode huidcellen bevat doet hij een test met de bijzondere Bio-peel van La Colline. Deze peeling wordt olieachtig na verloop van tijd als de huid niet teveel dode huidcellen bevat en daarop kan Michael dan zijn verdere behandeling bepalen. Bekijk hieronder de film over deze peeling:

https://vimeo.com/151174213

 

Strakkere huid door radiofrequentie

Daarna is het tijd voor de Wave behandeling. We hebben hier al eens over geschreven. Deze machine produceert radiofrequente straling. Weefsels met een sterk watergehalte, zoals vetcellen, talgklieren en de diepere vochtrijke huidlagen, nemen de energie op. Vervolgens zetten die weefsels de energie om in warmte waardoor de temperatuur stijgt. Als gevolg daarvan krimpt de huid en verminderen de talgklieren in omvang. Dit proces is klinisch bewezen en wordt in gang gezet doordat er Heat Shock proteïnes vrijkomen (HSP 60 en 70) die uiteindelijk na diverse omzettingen de FGF1 (Fibroblast Growth Factor) en type 1 collageen vormen. Bekijk hieronder mijn film over de behandeling door Michael:

https://vimeo.com/151172760

Onmiddellijk vol huid effect

Het mooie van deze behandeling is ook dat je direct effect ziet. Door de warmte komt er een stuwing van vocht in de huid en dat resultaat onmiddellijk in een zg. plumped effect. Je voelt dat ook, kijk maar wat ik erover vertel in dit filmpje:

https://vimeo.com/151175274

Na afloop behandelt Michael mijn huid nog met producten van La Colline. Om de huidkleur te egaliseren en de huid van voldoende bescherming te voorzien na de Wave-behandeling.

Blossoming de deur uit

Als ik het instituut verlaat gloeit mijn huid nog lichtjes na en ziet er werkelijk blossoming uit. Dit effect is ook de volgende dag nog zichtbaar en de dag erna ook. De Wave behandeling kun je het beste ondergaan in kuurverband, maar is natuurlijk ook ideaal als oppepper aan de vooravond van een belangrijke happening.

Schoonheid door regeneratie

Voor Michael en Vincent is de filosofie voor natuurlijke anti-aging de enige weg. De huid stimuleren om zichzelf weer extra aan het werk te zetten. Met prikkelingen via licht en zuren, massages en werkzame stoffen uit verzorgingsproducten. En met ondersteuning van supplementen. Het is de Pascaud beauty-triangle.

De man in de salon – trend?

Het gaat goed met dit instituut. De afgelopen jaren verdubbelde de omzet en ook vorig jaar werd met 30% geplust. Het is voor de branche nog altijd wennen dat er ook mannen in dit vak zitten – Vincent en Michael kunnen heel wat anekdotes vertellen over hoe zij niet als vakgenoten worden aangezien, maar als distributeurs of de echtgenoten van….- maar wat mij betreft zetten zij de trend. Meer mannelijke schoonheidsspecialisten zullen het vak een extra impuls geven!

Ga voor meer informatie en boekingen naar de website van Huidinstituut Beaute: www.verjongjehuid.nl

Lees ook