En natuurlijk geven we oplossingen!

05:53 - 03:32
luistertijd 05:53 - leestijd 03:32

Make-up problemen van Oosterse en Aziatische vrouwen

Wanneer je de gemiddelde commercial bekijkt, zou je bijna denken dat er alleen blanke vrouwen bestaan met porseleinen huidjes. En dat zie je vaak terug in de beschikbaarheid van make-up producten en kleuren. Maar met een beetje speurwerk en de nodige know-how, is het ook voor vrouwen met getinte huidjes – zoals Oosterse en Aziatische – prima mogelijk zich ook flawless op te maken. Daarom zitten we in dit artikel de meest voorkomende make-up problemen met bijbehorende oplossingen voor deze vrouwen op een rij.

Probleem: een simpele concealer is niet voldoende voor donkere kringen

Veel Oosterse en Aziatische vrouwen hebben last van donkere kringen onder hun ogen. Niet alleen na een avondje stappen… nee, altijd. Ongeacht hoeveel nachtrust ze krijgen. En een simpele concealer is niet voldoende om deze kringen te verbergen, ook niet na meerdere lagen. Bijkomend probleem: een dikke laag concealer ziet er al snel weer cakey uit en dat wil je natuurlijk ook niet.

Oplossing: Een goed begin is het halve werk. Breng een verhelderende oogcrème aan en laat deze even intrekken. Gebruik vervolgens twee concealers: een vloeibare en een stick. Laat de vloeibare concealer het vuile werk opknappen en werk vervolgens kleine donkere plekjes bij door hierop de stick concealer met je vinger deppend aan te brengen. En vergeet vooral de vuistregel dat je concealer altijd een tint lichter moet zijn dan je foundation. Bij Oosterse en Aziatische vrouwen levert dat namelijk een grauwig resultaat op. Kies gewoon de kleur die exact overeenkomt met je foundation.

Probleem: Foundations matchen niet met je huidskleur

Vaak ziet een medium foundation in het flesje eruit als de perfecte match, eenmaal aangebracht lijkt het alsof je iets onder de leden hebt en elk moment ziek kunt worden.

Oplossing: Let niet alleen op je huidskleur, maar ook op de ondertoon. Foundations met een rozige ondertoon (het meest verkrijgbaar) geven Oosterse en Aziatische vrouwen een ‘grieperig’ uiterlijk, niet stralend en flawless. Ga juist op zoek naar foundations met een groene, gele, goud- of olijfkleurige ondertoon. Je vindt deze onder meer bij NARS, Smashbox, Armani en Bobbi Brown.

Probleem: De ‘unibrow’

Wenkbrauwen groeien vaak weelderig bij Oosterse en Aziatische dames, wat resulteert in een zogenaamde ‘unibrow’ (waarbij je niet meer ziet waar de ene wenkbrauw ophoudt en de andere begint). Gelukkig leven we in een tijdperk, waarin volle wenkbrauwen weer gezien mogen worden. Met dank aan Cara Delevingne.

Oplossing: Houd je wenkbrauwen in hun natuurlijke vorm en haal alleen die haartjes weg die deze vorm niet volgen. Verander niet wat Moeder Natuur je heeft gegeven. Wanneer je je wenkbrauwen in een salon laat bijwerken, kies dan voor een specialist die niet alleen potlootdunne wenkbrauwen tot een kunst verheven heeft, maar ook volle wenkbrauwen in shape kan brengen. De universele opvattingen over schoonheid en bijbehorende dunne wenkbrauwen zijn nu eenmaal niet op iedereen van toepassing.

Probleem: Wenkbrauwpotloden zijn alleen voor blonde vrouwen

En wanneer je dan je wenkbrauwen eenmaal in shape hebt, is er nog steeds het probleem van het vinden van de juiste kleur potlood om ze op te vullen. Potloden voor brunettes pakken vaak te licht of te koel uit, met een grijzig en onnatuurlijk resultaat. Wanneer je daarentegen een zwart potlood koopt (geen gekke gedachte, aangezien je wenkbrauwharen ook zwart zijn), levert dit een hard en te drastisch resultaat op.

Oplossing: Kies een donkerbruin wenkbrauwpotlood of -poeder in een warme kleur voor diepte en dimensie in je wenkbrauwen. Een aanrader zijn de producten van Smashbox Brow Tech in Dark Brown.

Probleem: Dark spots

Bij Oosterse en Aziatische huidjes resulteert een onzuiverheid vaak in een donker plekje en ook hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem. Het is dan ook geen wonder dat de eerste huis-tuin-en-keuken middeltjes voor dit probleem honderden jaren geleden in het Midden-Oosten zijn bedacht.

Oplossing: Gelukkig zijn er tegenwoordig betere dark spot correctors op de markt: BeautyJournaal schreef hier onlangs een artikel over. Kies het product dat bij jou past en idealiter ook goed samengaat met je foundation, zodat je je dark spots tegelijkertijd kunt verdoezelen terwijl de dark spot corrector zijn werk doet.

Probleem: Zonbescherming geeft een asgrauwe waas

Oosterse en Aziatische vrouwen verbranden niet snel en gaan daarom niet altijd even zorgvuldig om met zonbescherming. Maar aangezien hyperpigmentatie altijd op de loer ligt, is het verstandig om iedere dag een SPF te gebruiken. Een probleem: veel hogere SPF’s laten een witte of asgrauwe waas achter.

Oplossing: Kies een product met SPF dat goed door de huid wordt opgenomen en niet op de huid blijft liggen. SPF’s met een kleurtje bieden ook uitkomst.

Probleem: oogmake-up ziet er al snel too much uit

Voor een avondje stappen kiezen veel Oosterse en Aziatische dames vaak voor een mooie cat eye, diep zwarte wimpers een lijntje langs de waterlijn (denk: Cleopatra!). Bij amandelvormige ogen kan deze look bijna niet verkeerd gaan en het staat schitterend. Echter, voor overdag is het soms wat too much.

Oplossing: Maak een subtiele variant voor overdag. Houd de wing van he eyeliner wat korter en gebruik in plaats van diepzwarte kleuren donkerbruin of brons. Op deze manier benadruk je nog steeds je ogen, zonder al teveel contrast aan te brengen.

Herken jij je in bovenstaande problemen?

Of heb je zelf ook een oplossing die je wilt delen? Laat een reactie achter.

Bron

Lees ook