Wordt haar lichaamshuid strakker?

03:51 - 02:18
luistertijd 03:51 - leestijd 02:18

Getest Dove DermaSpa Uplifted+

Onlangs heeft Dove een nieuwe lijn geïntroduceerd: Dove DermaSpa. Dermatologische verzorging met het gevoel van een spa. Serums die je huid laten stralen, fluweelzachte lotions en zijdezachte oliën, verrijkt met essentiële Cell-Moisturisers™ welke hun oorsprong vinden in natuurlijke zaadoliën die diep in de cellen doordringen om de huid perfect te hydrateren. Dat zijn veelbelovende claims! Ik mocht de Uplifted+ serie testen.

Uplifted+

Dove Derma Spa Uplifted Body Roll OnUplifted+ is de verstevigende serie bodyproducten van Dove DermaSpa. In totaal zijn het drie producten: een lotion, een olie en een serum, speciaal voor de probleemgebieden. Of het noodzakelijk is om alle drie de producten gelijktijdig te gebruiken, hoe vaak per dag en in welke volgorde kan ik nergens terug vinden. Op de verpakkingen en ook op de website van Dove staat hier niks over vermeld. Ik besluit de producten daarom naar eigen inzicht te gebruiken.

Ik heb gedurende vier weken het serum twee keer per dag gebruikt. De lotion gebruikte ik ’s morgens en de olie ’s avonds, in beide gevallen na het serum. Ik heb alleen mijn rechterbeen behandeld met de producten om het resultaat (en het verschil) goed te kunnen beoordelen. Mijn linkerbeen moest het tijdens deze testperiode een aantal weken zonder verzorging doen.

Dove DermaSpa Uplifted+ RollonUplifted+ Body Roll-On

Het serum is een roll-on product, een tube met in de kop drie balletjes. Deze zouden de stevigheid en elasticiteit van de huid verbeteren door een zachte massage. Persoonlijk denk ik dat de balletjes te klein zijn om dit effect te bereiken.

Het serum in gelvorm komt lastig langs de balletjes, waardoor je best hard in de tube moet knijpen wil er wat uitkomen. Het serum voelt wel lekker koel aan op de huid.

Dove Derma Spa Uplifted Body LotionUplifted+ Body Lotion

De bodylotion ruikt heerlijk fris en bloemig en geeft een echt spa-gevoel. Dit komt door het toevoegen van de geur van o.a. waterlelies, komkommer, groene viooltjes en zoete musk. Wel blijft de huid lang plakkerig aanvoelen. Dit plakkerige gevoel is iets minder als ik het serum er niet onder gebruik.

Uplifted+ Body Oil

Wat mij bij de bodyolie opvalt, is dat als eerste ingrediënt op de INCI-lijst cyclopentasiloxane staat. Dit is een silicoon met een sterk hydraterend vermogen. Er zijn veel voors en tegens wat betreft het gebruik van siliconen in huidverzorging. Hier kan je er meer over lezen. Ik ben niet per se tegen, maar vind het wel goed om me bewust te zijn van ingrediënten. Uiteindelijk is de keuze voor siliconen toch een persoonlijke keuze.

De olie is wat waterig. Dit heeft het voordeel dat hij geen vette laag achterlaat en lekker snel intrekt. Door het gebruik van de siliconen laat hij een zacht laagje achter. Ook hierbij weer die heerlijke spa-geur die je in alle producten tegenkomt.

els van meenenConclusie

Qua stevigheid ervaar ik na vier weken testen niet echt een verschil tussen mijn linker- en rechterbeen. Wel voelt de huid van mijn Uplifted+ been zachter en is deze minder droog. De Cell-Moisturisers™ doen wat dat betreft goed hun werk.

Over de toegevoegde waarde van de balletjes van de roll-on heb zo ik mijn bedenkingen en ik heb het serum na een week uitproberen met de balletjes dan ook gewoon steeds lekker stevig met de hand ingemasseerd. De lotion laat een wat plakkerig laagje op de huid achter, maar de olie trekt lekker snel in en laat de huid heerlijk zacht aanvoelen. De olie is dan ook mijn favoriet.

En de geur….. ja, die is gewoon helemaal spa.

Lees ook