Laat de winter maar komen!

09:03 - 05:26
luistertijd 09:03 - leestijd 05:26

Homepage Alpha-H Wintertips

Wees de winter te slim af met Alpha-H

Met de start van december staat ook het begin van de meteorologische winter voor de deur. Wees de winter te slim af met deze 10 tips voor je huid!

Top Tip Instant FacialTip #1: Ruil je cleanser in

Zomer of winter, elke goede verzorgingsroutine begint met een goede reiniger. Zet je frisse gel- of miscellaire reiniger echter even aan de kant en gebruik ’s winters een reiniger op oliebasis of kies een crème cleanser. Dit helpt een rode, onnodig geïrriteerde of schilferige huid voorkomen. Onze favorieten: de Age Delay Cleansing Oil die meteen te gebruiken is als nachtcrème of masker en… je make-up als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Of de Liquid Laser Cleansing Oil die met onder mer ferulic acid en vitamine C speciaal is ontwikkeld voor de rijpere huid.

Tip #2: Verzorg én bescherm

’s Winters raakt de huidbarrière sneller verstoord, met als resultaat jeuk, schilfertjes, roodheid en ruwe plekjes. Dit voorkom je door te kiezen voor een crème die zowel voldoende vocht als vet bevat. En vergeet je UV-bescherming niet; ook dat flauwe winterzonnetje heeft invloed. De Multi Perfecting Skin Tint SPF15 is een slimme oplossing als je rood- of oneffenheden wilt verdoezelen én je huid tegelijkertijd wilt verzorgen en beschermen.

Gebruik deze kleurcorrigerende dagcrème (verkrijgbaar in 2 tinten) over je gewone dagcrème, of mix ‘m met je dagcrème voordat je deze aanbrengt. En hoe slim: in de deksel zit een bijbehorende concealer met spiegeltje, dus je kunt er ook eventuele oneffenheden mee bijwerken gedurende de dag.

Alpha-H De waarheid over olieTip #3: Stap over op olie

Olie is een perfect alternatief voor een volle, rijke nachtcrème. En wie bang is voor een glimmend of vet gezicht: don’t worry. Vroeger was dat misschien het geval, maar de olie formules van tegenwoordig zijn zodanig geformuleerd dat ze heel “vluchtig” zijn: ze trekken snel en volledig in, laten geen vettig laagje achter en verstoppen de poriën niet. Een goede olie is een bron van vitaminen, antioxidanten en essentiële vetzuren; allemaal stoffen die je huid in de winter goed kan gebruiken.

De Age Delay Facial Oil is een 100% natuurlijk serum op basis van vitamine E, betacaroteen en 9 verschillende oliën: tarwekiem-, calendula-, patchoeli-, kamille-, lavendel-, abrikozen-, rozenbottel-, soja- en wierook olie. Daarmee is het een waardige vervanger voor een nachtcrème, ideaal voor een zeer droge huid én in het bijzonder geschikt bij roodheid, gebroken haarvaatjes, rosacea, eczeem, dermatitis of verstoorde huideigen pH.

Tip #4: Laat je haar glanzen

Handig: diezelfde Age Delay Facial Oil kan je meteen inzetten voor je haar! Olie is namelijk ook heel fijn voor je haar, vooral in de winter. Verwarm een paar druppels in je handpalmen en masseer dit in op je nog vochtige, handdoek droge haar na het douchen. Of breng een heel klein beetje aan op droog haar : het verwijdert pluis, maakt het antistatisch, voedt en geeft nieuwe glans.

Alpha-H Protection PlusTip #5: SPF overdag, ook in de donkere dagen

Bewolking, hoe dik ook, houdt UV stralen niet tegen. Zij piepen er ook ’s winters gewoon doorheen. Het is in de winter raadzaam overdag een SPF van minstens factor 15 te gebruiken. Maak het jezelf makkelijk en kies een dagcrème waar al een SPF in zit, zoals bijvoorbeeld de Daily Essential Moisturizer SPF50+ of Protection Plus Daily SPF50+. Zij zorgen zomer en winter voor voldoende (anti-age) voedingsstoffen, vetten, vocht en bescherming. Of kies voor de Multi Perfecting Skin Tint als je rood- of oneffenheden wilt verdoezelen, zie tip #2.

Tip #6: Besteed wat extra aandacht aan de tere huid rond de ogen

De huid rond de ogen is veel dunner en kwetsbaarder, en dus sneller droog of geïrriteerd. In de winter is ook daar wat extra voeding en bescherming dus geen overbodige luxe. De Age Delay Intensive Eye and Lip Treatment Cream is een licht getinte oogcrème op basis van o.a. vitamine A, C en E, kokos- en druivenpitolie, hibiscus en pycnogenol. Dit product fungeert meteen als concealer voor onder de ogen én kan gebruikt worden voor het vervagen en bestrijden van rokerslijntjes rond de lippen.

Liquid LaserTip #7: Voorkom droge, gebarsten lippen

In tegenstelling tot de rest van ons gezicht hebben de lippen geen beschermend (talg)laagje, dus zijn ze nog meer dan de gezichtshuid gevoelig voor de kou. Wees droge, gesprongen lippen te snel af door ze dagelijks te poetsen met een zachte tandenborstel en daarna een lippenbalsem aan te brengen.

Ben je je Labello weer eens kwijt, dan zijn de Age Delay Cleansing Oil of de Liquid Laser Super Anti-Ageing Balm een prima alternatief!

Tip #8: Zorg voor een weerstand boost

Om griep buiten de deur te houden, slikken we in de wintermaanden vaak extra vitaminen. De 3 belangrijkste huidvitaminen, A, C en E, zorgen voor een optimale weerstand tegen kou, wind en temperatuurverschillen terwijl ze (in combinatie) ook de cel aanmaak verbeteren.

Alpha-H Skin Loving Vitamins Kit WebAlpha-H heeft elk van deze drie vitaminen in geconcentreerde vorm beschikbaar als serum. Lees hier meer over deze serums, die onlangs in een innovatieve verpakking zijn gestoken en 66% meer inhoud bieden voor dezelfde prijs. En wie niet kan kiezen of deze serums wil kunnen afwisselen, kan de Skin Loving Vitamins Kit aanschaffen. Gerti testte deze set onlangs, haar ervaringen vind je hier.

Tip #8: Niet te heet douchen

Bij blootstelling aan (te) warm water zetten je bloedvaten uit waardoor onnodig water uit de huid verdampt. Aangezien niemand zin heeft in een koude douche, zeker niet in de winter, is het raadzaam om je warme douche te beperken tot maximaal 5 min. Was ook je handen niet met te warm water en kies voor een handcreme die meer doet dan alleen verzorgen: de Age Delay Hand & Cuticle Cream is een echt anti-ager door de toevoeging van 10% glycolzuur, peptiden en vitamine E. En je nagelriemen knappen er ook meteen van op!

Alpha-H Vitamin E 50 mlTip #9: Voorkom die ‘gezonde, frisse buitenlucht blos’

Die rode wangen noemen we dan weliswaar “een gezonde blos”, maar wat je feitelijk ziet is roodheid als gevolg van gebroken haarvaatjes. Ben je veel buiten, of wordt je huid vaak blootgesteld aan kou en wind, en heb je dus vaak zo’n “gezonde blos” op je wangen, dan kan dat leiden tot chronische roodheid of rosacea. Ga daarom nooit de kou in zonder een goede crème op je wangen en bescherm je wangen met een sjaal.

Of breng een laagje Vitamin E Serum over je dagcrème heen aan: dit legt een beschermend laagje op je huid tegen snijdende kou of wind. Heb je toch last van roodheid na een winterse wandeling, kalmeer de roodheid dan door je huid te reinigen met een crème-achtige reiniger (zie tip #1) en daarna een balsem- of olie-achtige moisturizer (zie tip #3) aan te brengen. Geen zin of budget om 2 producten aan te schaffen? Kies dan de Age Delay Cleansing Oil, die je kunt gebruiken als reiniger, (nacht)crème en als voedend, verzachtend en hydraterend masker. En het is bovendien ook een ideale crème voor droge ellebogen, knieën en winterhanden.

Tip #10: Er wordt vaak gedacht dat je van scrubben of exfoliëren in de winter alleen maar nóg meer droge plekjes, schilfers en velletjes krijgt

Alpha-H Winter Skin SOSHet tegengestelde is echter waar: door te exfoliëren help je je huid juist een handje om die schilfertjes en velletjes sneller kwijt te raken. Het zijn niet voor niets schilfers (=dode huidcellen), je huid heeft ze niet meer nodig en is ze liever kwijt dan rijk! Bijkomende voordelen: exfoliëren helpt onzuiverheden voorkomen en zorgt voor een egalere, frissere teint.

Mild exfoliëren is echter wel het devies, dus kies in plaats van een scrub met grove korrels of sisal handschoen liever voor bijvoorbeeld de Gentle Daily Exfoliant of het Liquid Gold Smoothing & Perfecting Mask. Zij helpen vuil, talg en dode huidcellen versneld verwijderen en voorkomt dat zij de poriën verstoppen. Onder die dode huidcellen komt een veel frissere en egalere teint aan het oppervlak.

Alpha-H

Alpha-H is in Nederland en België te verkrijgen via de Alpha-H beauty professionals en online via o.a. www.alpha-h.nl en www.skinnovators.com

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Alpha-H op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

Lees ook