Emma geeft de leukste tips

07:01 - 04:12
luistertijd 07:01 - leestijd 04:12

Zo stel je de perfecte No make-up kit samen

Je hebt de term ‘no make-up make-up’ vast al voorbij horen komen. Als we de media mogen geloven is het dé make-up trend du moment. Eigenlijk is het niets meer dan een nieuwe benaming van de nude look, of de au naturelle. Maar – toegegeven – met dank aan de minimalistische trend van nu, de ladingen cleane gezichtjes tijdens de laatste fashion weeks en de #NoMakeupSelfie social media rage lijkt au naturelle beauty weer helemaal back in business.

Het grootste misverstand over de ‘no make-up’ look is dat er geen make-up aan te pas komt. Er zo clean, fris en fruitig uitzien vraagt stiekem om een heel scala aan producten. Maar hoe nail je die ‘no make-up’ look en wat heb je er voor nodig? Beautyjournalist Emma Wagenaar vertelt het je.

FACE OIL

Sleutel tot deze look is flawless en glowing skin, en dat is 50% skincare. Een goed gehydrateerde huid straalt immers van nature.

Start met de basis door eerst een paar druppels face oil over de huid te masseren.

Let op dat je er een kiest die lichtgewicht is, goed intrekt en niet een vettig laagje op de huid achterlaat. SHOP Clinique Turnaround Revitalizing Treatment Oil hier

 

 

 

 

MAKE-UP SPONS

Een goede make-up spons is de ultieme ‘no make-up’ tool. En er is er eigenlijk geen één beter dan de iconische Beautyblender.

Door de spons iets vochtig te maken stempel je het pigment van de foundation in de huid zodat je foundation er als een tweede huid uit gaat zien in plaats van als make-up. SHOP de Beautyblender hier met korting

 

FOUNDATION

Als je van nature niet gezegend bent met een perfecte huid, dan maar faken! Je product mag niet mat of extra illuminating zijn. Je wilt in dit geval een mooi egaal resultaat, zonder dat het er make-upperig uitziet. Lichtgewicht, liquid foundations zijn de beste keus.

Deze kun je naar behoefte opbouwen voor meer dekking of alleen gebruiken op die plekken waar het nodig is.

En, vergeet je oogleden niet! Rode vlekjes of andere oneffenheden werk je hierna weg met een beetje concealer. SHOP Smashbox Camera Ready BB Water hier

 

 

OOGSCHADUW

De enige oogschaduw die je voor deze look nodig hebt is er één die een tint donkerder is dan je huidskleur. Assige bruintinten zoals taupe werken heel mooi. Breng hem aan in je arcadeboog om de vorm van je oog net iets meer te accenturen.

Creamy texturen genieten voorkeur, aangezien deze een meer skin-like effect geven. SHOP Bobbi Brown Longwear Cream Shadow Stick in Bark No.03 hier

 

EYELINER

Een bruin lijntje langs je wimpers ziet er minder make-upperig uit dan zwart. Kies een long-wear potlood in een diepe, rijke bruintint.

Zet langs de onderste wimpers drie stippen en vervaag deze met een wattenstaafje tot een lijntje. SHOP Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil in Demolition hier

 

MAKE-UP BRUSH

Gebruik voor langs de bovenste wimpers een stevig schuin borsteltje om een lijntje te zetten. Haal de brush over de punt van het oogpotlood en druk hem dan bij de aanzet van de wimpers op de huid.

De stevige haartjes geven genoeg controle, maar zijn ook zacht genoeg voor de huid. SHOP M.A.C. 266 Brush hier

MASCARA

Geef je wimpers lengte en volume met een lichtgewicht mascara, die je alleen op de bovenste wimperrand aanbrengt.

Houd het mascaraborsteltjes tegen de aanzet van je wimpers, zigzag daar even heen en weer, en krul in één beweging omhoog. De punten wil je met een dunner laagje omhullen om het zo clean en fris mogelijk te houden.

Ook de kleine haartjes in je binnenste ooghoek sla je over. SHOP Perricone MD No Mascara Mascara hier

 

 

 

BROW GEL

Bij de ‘no make-up’ look horen perfecte gestyle wenkbrauwen.

Een gekleurde gel zorgt voor een subtiel kleurtje en kamt en fixeert ze in model. Breng het meeste product en kleur aan in de boog van je wenkbrauw.

Hier zijn de haartjes van nature ook het donkerst. Heb je echt openingen in je wenkbrauwen, vul die dan eerst in met een brow powder. SHOP Benefit Gimme Brow hier

 

 

CONTOUR

Fake hoge jukbeenderen door een schaduw onder je jukbenen aan te brengen met een contouring powder of stick die twee tinten donkerder is dan je huidskleur.

Dit geeft ook direct wat meer warmte aan je look. Het voordeel van deze producten boven je reguliere bronzer is dat ze ten alle tijden mat zijn.

En dat is precies wat je wilt hebben. Alles wat je wilt shaden (donkerder maken) gaat mat, alles wat je wilt highlighten mag glanzen. Zet met je contouring stick kruisjes op de huid en blend volledig uit. SHOP black Up Contouring Stick hier

BLUSH

Een crème blush zonder glansdeeltjes oogt het meest naturel; hij is licht transparant en de creamy textuur versmelt mooi met de huid.

Ga voor een gedempte roze of bessentint die er in de flacon een beetje vaal uitziet. Deze zal op de huid het dichts in de buurt komen van je natuurlijke blos.

Breng hem al deppend met je vingers aan. Begin bij de appels van je wangen en werk dan richting oor. SHOP Bourjois Aqua Blush hier

 

 

 

HIGHLIGHTER

Tijd voor de highlighter. Het zal je niet verbazen dat ook hier de voorkeur gaat naar een cream/liquid variant.

Poeders kunnen snel een beetje krijtachtig worden. Je wilt een stralend effect creëren, niet glitterig, dus let daar bij het shoppen goed op.

Dep de highlighter met je vingers op de jukbeenderen, de neusbrug (niet helemaal tot aan de punt) en in het binnenste ooghoekje. In plaats van onder de wenkbrauw gaat hij er dit keer juist boven en dan alleen boven het midden. Wees overal zuinig met het aanbrengen om het effect zo subtiel mogelijk te houden. SHOP NYX Born to Glow Liquid Illuminator hier

 

TINTED LIP BALM

Een aanmerkelijk verschil met de nude look van voorheen is dat bij de ‘no make-up’ look lippen zo veel mogelijk hun natuurlijke rozige kleur moeten houden.

Een semi-transparante, getinte lip balm is de makkelijkste manier op je eigen lipkleur een boost te geven.

Belangrijk is dat je lippen goed gehydrateerd blijven voor een natuurlijk plump effect. SHOP Clinique Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm In Chunky Cherry hier

Lees ook