Ideaal voor vrouwen in de overgang met vaginale klachten

05:25 - 03:15
luistertijd 05:25 - leestijd 03:15

Een lezeres was zo te spreken over het volgende product, dat we besloten hebben om het te delen met jullie.

Ze vertelt:

Naarmate je ouder wordt en in de overgang terecht komt, kan je vagina droger worden van binnen. Ik kampte hier al geruime tijd mee.

Heel veel vrouwen krijgen hiermee te maken. Maar weinigen ondernemen actie. Geen zin om naar de dokter te gaan, geen zin in medicijnen. Toen ik in mijn eigen kring vriendinnen riep dat ik iets geweldigs had ontdekt, was er werkelijk geen één die een blik van herkenning gaf, maar ze pakten allemaal wel ter stond pen en papier om mijn geheim op te schrijven. Ik was verrast, en daarom wil ik het nu ook met jullie allemaal delen.

Mijn verhaal

Ik had de ene blaasontsteking na de andere (nee, ik schrijf niet over een middel tegen blaasontsteking:) en moest een paar keer een antibioticakuur nemen. Zeer ongezond en ik vroeg me serieus af hoe het kwam. Mijn huisarts kwam niet verder dan wat vage opmerkingen.

Wat mij opviel was dat het niet alleen pijnlijk was tijdens het plassen maar ook juist erna. Het brandde zo erg dat ik mijn vagina na het plassen na spoelde met water. Erna smeerde ik mijn schaamlippen in met vaseline. In de volgende fase werd mijn vagina zo gevoelig dat het zelfs onder de douche pijnlijk was.

Inmiddels tobde ik er al maanden mee en was ik ervan overtuigd geraakt dat het probleem zich op de scheidslijn van het gynaecologisch gebied bevond. Toen ik weer blaasontsteking kreeg was ik het zat en zette mijn huisarts onder druk voor een verwijzing naar de gynaecoloog. Hij zag er totaal de logica niet van in en benadrukte nogmaals dat er helemaal niet zoveel bacteriën in de urine aanwezig waren.

Bij de gynaecoloog

Ik koos een vrouwelijke gynaecoloog. Ik vertelde haar mijn probleem en ze legde uit dat het vagina-epitheel (dat de wand van de vagina vormt) over een mechanisme beschikt waarmee de vochtigheid, elasticiteit en de zuurgraad nauwkeurig wordt gereguleerd.

Door bepaalde omstandigheden, o.a. afname van oestrogeen (ik ben sinds drie jaar in de menopauze) worden de slijmvliezen dunner, droger en kwetsbaarder. Daardoor is alles veel gevoeliger en is het ook lastiger om een gezond ‘zuur’ milieu te behouden.

Oestrogeencrème kan daar bij helpen maar niet in alle gevallen is dat een goede keus. Sommige vrouwen gebruiken niet graag hormonen, bij andere is dat geen goed idee omdat ze bijvoorbeeld kanker hebben of een verhoogd risico daarop. Maar deze arts had onderzoek gedaan naar wat er dan wél mogelijk was en raadde mij aan om PreMeno Duo te proberen.

Over PreMeno Duo

Het regelmechanisme van het vagina-epitheel kan dus verstoord raken. Daardoor kan een te droge vagina ontstaan en/of een verstoorde zuurgraad (door de afname van de productie van melkzuur). Klachten zijn o.a  jeuk, schrijnen, branderig gevoel tijdens het vrijen en een verhoogde kans op het ontstaan van infecties en zelfs wondjes.

Niet alleen vrouwen in de menopauze kunnen last hebben van deze verschijnselen. Ook na de bevalling, tijdens het geven van borstvoeding, het gebruik van hormoonpreparaten, stress of behandeling wegens kanker kunnen dezelfde klachten veroorzaken. Dat is dus nogal een grote groep vrouwen!

Het ‘duo’ in de naam staat voor de dubbele werking:

Hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid en het slijmvlies vochtig en elastisch blijven en helpt bovendien bij herstel van het weefsel. Het remt ook de groei van candida albica, dé schimmel waardoor schimmelinfecties kunnen ontstaan.

Melkzuur/natriumlactaat brengt de pH waarde in de vagina weer terug naar de natuurlijk waarde van 3,8 tot 4,5 waardoor er minder kans is op infecties.

PreMeno Duo bevat géén hormonen. Behalve de bovengenoemde werkzame stoffen verder nog vetten, ceteareth, bijenwas, sorbitaanmonostearaat, macrogolen. Ik heb de mening van mijn homeopathisch arts gevraagd en die zag geen bezwaar.

Wat is het eigenlijk?!

PreMeo Duo is een pil die je inbrengt voordat je gaat slapen. De aanbevolen dosis is als volgt: je begint met een ‘oplaaddosis’ (hilarische term!) van tien nachten. Daarna kan het, indien wenselijk, bijgehouden worden met om de drie nachten één ovule, dus iedere derde nacht. Op de bijsluiter staat een handig schema daarvoor. Ik werd spontaan vrolijk van een hyaluronkuurtje voor mijn vagina.

Mijn ervaring  

Het branderige gevoel werd snel minder. Zo ook de extreme gevoeligheid. Blijkbaar is de pH waarde ook hersteld want ik heb geen blaasontsteking meer gehad. En al met al voelt het een stuk comfortabeler in ‘gebruik’. Een aanrader dus!

Tip: Gebruik tijdens de ovule-nachten een inlegkruisje om je ondergoed te beschermen. Het is verdermMakkelijk online te bestellen. Een doosje met 10 ovules kost rond de €12 en is voldoende voor ongeveer een maand op basis van iedere derde nacht. 

SHOP PREMENO DUO HIER ONLINE

 

Lees ook