Dit zijn de belangrijkste stoffen

02:25 - 01:27
luistertijd 02:25 - leestijd 01:27

Wie in ernstige mate last heeft van acne is bereid om alles uit te proberen. Van crèmes tot voedingssupplementen. Maar helpen supplementen bij acne eigenlijk wel? En welke vitamines of mineralen heb je dan eventueel nodig?

Desiree Stordahl, Senior Beauty Editor bij Paula’s Choice, behandelt deze vragen in het volgende (Engelstalige) filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=xy0jGSrwxD0&app=desktop

 

We zetten de belangrijke aandachtspunten uit het filmpje, evenals de genoemde producten, hieronder nog even voor je op een rij.

Vitamine B3

Deze vitamine heeft een gunstig effect op acne. We halen vitamine B3 in voldoende mate uit ons dagelijks eten, zoals eieren, vis en bladgroente. Het slikken van extra B3 in de vorm van supplementen is dan eigenlijk ook niet nodig. Wel is het verstandig om een product te gebruiken, waaraan B3 is toegevoegd in de vorm van niacinamide. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat niacinamide acne en acnelittekens vermindert en bovendien de poriën verkleint. Een fijn product is Paula’s Choice Skin Balancing Toner, een hydraterende toner speciaal voor de acnehuid.

BESTE SHOPDEAL!

 

Vitamine A – retinol

Over deze vitamine hebben we op BeautyJournaal al veel geschreven. Lees bijvoorbeeld hier het artikel waarin onze huidexperts uitleggen wat vitamine A voor je huid kan doen.

Vitamine A is goed voor de acnehuid en kan ook worden toegepast in de strijd tegen huidveroudering, wanneer het topisch – dus op de huid – wordt aangebracht. Of vitamine A in de vorm van supplementen ook goed is voor de acnehuid, daar zijn de meningen over verdeeld. Wel is duidelijk dat een teveel aan vitamine A vervelende bijwerkingen kan veroorzaken, zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Waarom zou je dat risico lopen, als je met topische toepassing ook goede resultaten kunt bereiken? Desiree Stordahl adviseert Paula’s Choice 1% Clinical Retinol Treatment, dat niet alleen acne aanpakt maar ook rimpels en pigmentvlekken.

BESTE SHOPDEAL!

Zink

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat supplementen met zink de acnehuid zichtbaar kunnen verbeteren. Het probleem is echter dat de doseringen die gebruikt zijn bij deze onderzoeken hoger zijn dan eigenlijk goed voor je is. Mocht je supplementen met zink willen uitproberen, doe dat dan altijd in overleg met een arts.

Lees ook