Pigmentvermindering in 2 weken, kan dat?

07:58 - 04:46
luistertijd 07:58 - leestijd 04:46

Pigment… Hoe kom je er van af?

Pigment? Je hebt het, en als je het eenmaal hebt, raak je het bijna nooit meer kwijt. De melaninecellen zitten zo diep onder de huid waar crèmes en dergelijke niet zullen komen. Bij ‘oppervlakkige’ pigmentvlekken kun je smeren met onder meer vitamine C of exfoliëren. En vooral flink blijven smeren met een goede sunblock om erger te voorkomen. Ook ik zal nooit van mijn ‘sproeten’ afkomen en dat wil ik ook niet; ze horen bij me.

Monique publiceerde in 2013 op Beautyjournaal dit artikel over de Clarisonic. Zelf gebruikte ik toen een reinigingsapparaat van Olaz. Nu mag ik zelf de Clarisonic Aria en Sonic Radiance Kit uittesten!

Technische details

De Clarisonic Aria ligt prima in de hand en heeft een chique uitstraling. Het apparaat wordt geleverd met een houder. Deze gebruik je om de Aria in weg te zetten, maar ook om de borstel ‘in de lucht’ te laten drogen, zodat de borstelhaartjes niet vervormen en de borstel niet gaat stinken. Je kunt de Clarisonic liggend opladen via een kabeltje, maar ook opladen via de houder.  Je bevestigt dan de magnetische oplader, die je door middel van een USB-kabel en een adapter op het stopcontact kunt aansluiten, in de houder. De Aria heeft 3 standen, een geluidssignaal-timer van 1 minuut (die je ook kunt instellen naar 2 minuten), een batterij-indicator en een borstelkop voor alle huidtypes. Tevens zit er een klein tubetje verfrissende reinigingsgel bij om met de Aria aan de slag te gaan. Ik mis alleen nog een reisetui…

Aria Opladen

Je kunt de Aria zowel liggend opladen als via de houder.

Overigens zijn er verschillende borstelkoppen te koop. Een borstel voor de normale huid, de ‘gevoelige’ borstel voor alle huidtypes, de delicate borstel voor de tere- of droge huid, een borstel voor grove poriën en een borstel voor het gehele lichaam. 

Clarisonic versus Olaz

Ik besluit allereerst om de Clarisonic te vergelijken met mijn Olaz reinigingsapparaat. Mijn rechterwang doe ik met het Olaz apparaat en de rest van mijn gezicht met de Clarisonic Aria. Na de eerste behandeling voel ik al verschil tussen links en rechts. De Clarisonic-kant is gladder; na de tweede keer gebruik was het nóg beter te voelen. De Aria reinigt dus effectiever.

Waardoor komt dit verschil? Het apparaat van Olaz werkt op batterijen, heeft weliswaar twee standen en een draaiende, kleinere borstel. De opgeladen Aria werkt oscillerend – een soort trilling waarbij de richting van de borstelhaartjes verandert – en heeft meer dan 300 bewegingen per seconde. Mede door de verschillende niveaus in de borstelkop (losse ringen met haartjes) wordt de huid beter gereinigd van vuil en vet… Ook heb je drie standen waarbij stand 3 de dieptereiniging is.

Alle begin is moeilijk

Ondanks dat ik eerst de quick start video van Clarisonic had bekeken, bleek alle begin toch moeilijk te zijn. Na enkele keren gebruik, kwam ik erachter dat de borstel niet goed op het apparaat zat. Ook moet je de borstel niet té nat maken, anders wordt het een kledderboel en loopt de reinigingsgel in je ogen en dat is géén pretje. Niet te fanatiek gebruiken, te veel druk is écht niet nodig, de borstel doet zelf zijn werk. Een lichte verplaatsing over de huid is meer dan voldoende. Na gebruik van de Aria ervaar ik een gladde, schone huid. Ik denk dat de Aria een verslaving kan worden, in positieve zin. Dit apparaat zal dus niet naast het apparaat van Olaz in het kastje belanden, maar op mijn toiletkastje blijven staan!

Sonic Radiance kit

Het Sonic Radiance Brightening Solutionpakket bestaat uit een Radiance borstel, een Skin Illuminating Cleanser voor de morgen, een Skin Renewing Peel Wash voor de avond en een Brightening Activator Serum dat je ’s ochtends en ’s avonds moet gebruiken. Voor overdag wordt een goede SPF aangeraden.

Wat claimt Clarisonic?

Volgens Clarisonic is deze kit de oplossing voor hyperpigmentatie, donkere vlekjes en kleuroneffenheden. De Radiance borstel is compatibel met elke Clarisonic gezichtreinigingsborstel. “Na twee weken gebruik zal u een resultaat opmerken dat 10x een manuele behandeling tegen hyperpigmentatie overtreft”, aldus Clarisonic.

Clarisonic CleanserSkin Illuminating Cleanser

De cleanser, die een stralende huid belooft, zit in een handige tube en is romig wit van kleur. Ruikt licht citrusachtig, prikt lichtjes – maar niet onaangenaam – en smeert makkelijk uit. De INCI-lijst is nogal uitgebreid, maar opvallend zijn de stoffen glycol en salicylzuur die exfoliërend werken. Onderaan de lijst staat zoethout wat voor een heldere teint moet zorgen. Ook ‘zegt’ de claim dat ” de cleanser geschikt is voor álle huidtypes.”

Je gebruik de cleanser ’s ochtends waarbij je de Clarisonic op stand 1 zet. De cleanser gaat licht schuimen, na gebruik verwijder ik deze met een washand met handwarm water. Daarna voelt de huid schoon aan en ziet er stralend uit.

Clarisonic Peel WashSkin Renewing Peel Wash

De Peel Wash claimt dat het pigment exfolieert, de cel-aanmaak stimuleert en een gladde teint geeft. En bovendien geschikt voor alle huidtypes, aldus de claim. Ook dit product zit weer in een handige tube. De doorzichtige gel laat zich prima uitsmeren. Deze gebruik je ’s avonds, waarbij je de Aria op stand 3 zet. De gel ruikt fris en prikt ook, maar niet onplezierig. Ditmaal is de INCI-lijst korter. Op plaats drie van de lijst staat propylene glycol, een vorm van minerale olie die de vochtbalans in de huid op peil houdt. Op zeven staat Glycol en op dertien salicylzuur voor de exfoliërende werking.

Clarisonic SerumBrightening Activator Serum

Dit serum claimt dat het bij 2x gebruik per dag pigmentvlekken reduceert eb de huid hydrateert. Het serum is geschikt voor álle huidtypes. Het serum zit in een luchtdicht pompje; twee pompjes is ruim voldoende voor je gezicht, nek/hals en decolleté. Het serum is huidkleurig, smeert prima uit, ruikt apotheekachtig en brandt ietwat, maar dit komt volgens mij door de reiniging van het apparaat. Ik gebruik het serum overdag in combinatie met mijn minerale SPF van Susan Posnick, maar dan is het voor mij niet voedend genoeg. ’s Avonds gebruik ik het serum samen met jojoba-olie.

Op de achtste plek op de INCI-lijst van dit serum staat ‘ellagic acid’ wat veel anti-oxidanten bevat en wat je derhalve níet mag gebruiken in combinatie met een korrelscrub! Op de tiende plek staat Phenylethyl Resorcinol, een anti-oxidant die de huid lichter en stralender maakt.

Wat is mijn eindconclusie na twee weken gebruik?

Het is een ferme kuur, mijn huid voelt heel erg droog aan, het serum alleen is voor mij niet voedend genoeg. En dat, terwijl de set geschikt zou zijn voor alle huidtypes. Ook zie ik mijn pigmentvlekjes niet lichter worden. Wel zie én voel ik een gladdere huid. Na overleg met Monique gebruik ik de set, na 2 weken, nog 1x per dag in plaats van de voorgeschreven 2x. Helaas. Mijn gezicht blíjft trekkerig en droog!

Links voor aanvang van de kuur, rechts na twee weken gebruik

Links voor aanvang van de kuur, rechts na twee weken gebruik

Ik zal de Clarisonic Aria met plezier blijven gebruiken, maar wel twee hoogstens drie keer per week om mijn gezicht goed te reinigen. De Aria in combinatie met de Radiance Kit is voor mij te veel van het goede!

Lees ook