Esther wordt verwend in de pop-up nail salon

05:37 - 03:22
luistertijd 05:37 - leestijd 03:22

 Getest Sally Hansen Miracle Gel 2.0 top coat

Laatst hebben redacteur Corine en ik onze nagels laten lakken tijdens de introductie van de nieuwe Sally Hansen Miracle Gel 2.0 Top Coat. Eerder reviewde Corine al de eerste Miracle Gel Top Coat en de lichte kleur ‘Pinky Promise’. In haar review (die je hier nog eens na kunt lezen) vertelt Corine je vooral over de scheikundige kant van deze nagellak en de ingrediënten.

Homepage Sally Hansen Miracle Gel Esther

Nu 2.0… in een verbeterd jasje?

De nieuwe Miracle Gel 2.0 Top Coat is een verbeterde versie van de oude variant (die binnenkort niet meer te koop is). Deze Top Coat is bedoeld als aanvulling op de Sally Hansen Miracle Gel kleurencollectie, die inmiddels bestaat uit zo’n 48 kleuren. Deze kleuren kun je trouwens alleen optimaal gebruiken in combinatie met de Miracle Gel Top Coat. Deze heb je nodig om de kleurlagen uit te harden en te beschermen. De Top Coat 2.0 belooft twee keer zoveel volume en glans als de eerdere variant. Dat kun je mooi zien op deze afbeelding.

Miracle Gel onder Microscoop

Out of the blue

Na ontvangst in de prachtige Sally Hansen pop-up store in hartje Amsterdam mochten we een Colour Coat uitzoeken. Ik heb gekozen voor de kleur Tidal Wave. Een prachtige felblauwe tint die heel mooi past bij mijn jasje! De eerste kleurlaag dekt niet meteen en dus wordt er een tweede laag aangebracht. Na twee kleurlagen volgt de Top Coat.

Tijdens het lakken besefte ik me plotseling dat het zeker 15 jaar geleden is dat iemand anders dan ikzelf mijn nagels heeft gelakt. Kritisch als ik ben, heb ik ‘s avonds nog een paar nagels die ik niet mooi vond opnieuw gedaan (dit was ook meteen mijn kans om zelf te ervaren hoe de Miracle Gel lakt). Eens een perfectionist, altijd een perfectionist zullen we maar zeggen…

Makkelijk lakken

Het aanbrengen van de lakken is erg makkelijk. Het kwastje is breed en plat, en aan de bovenkant iets afgerond. Daardoor kun je mooi met de vorm van de nagelriem mee lakken. De lak is precies dik genoeg om in de nagelwal uit te lopen en dun genoeg om makkelijk te kunnen aanbrengen en hier en daar een foutje te kunnen corrigeren.

Nagellak TipSuper tip!

In de pop-up salon kreeg ik nog een hele handige tip: als je een beetje lak in de nagelwal morst, kun je dit heel makkelijk verwijderen met behulp van een in nagellakremover gedrenkte tissue en een bokkenpootje (zo’n stokje waarmee je je nagelriemen terugduwt). Wikkel de tissue om het bokkenpootje en klaar is je ‘nagellak-correctiepen’.

Geen base coat?!

Wat mij wel verbaast, is dat er geen base coat gebruikt wordt. Ik heb namelijk altijd geleerd dat je je nagels in 3 stappen moet lakken: base coat, kleur, top coat. Waarbij de base coat je nagel beschermt tegen de pigmenten in de nagellak en dus zo verkleuring van je nagel tegengaat. De dame die mijn nagels lakt, vertelt dat de Miracle Gel Colour Coat 2-in-1 is: base coat en kleur in één. Ik ben benieuwd!

Is het al droog?

De kleurlagen drogen redelijk snel. Je moet wel tussen de lagen door steeds ongeveer 5 minuten wachten tot de vorige laag is uitgehard, anders trek je met het aanbrengen van de Top Coat de kleurlaag mee. De Top Coat moet tot slot een kwartier drogen.

 Miracle Gel KleurenVerwijderen

Het verwijderen gaat heel makkelijk; gewoon met nagelremover. Bij het verwijderen viel mij wel op dat je meer watjes gebruikt dan bij een ‘gewone’ nagellak. Normaal gesproken kan ik met 2-3 watjes wel alle nagellak van mijn nagels verwijderen, maar bij de Miracle Gel had ik er wel één watje per vinger nodig.

Echt tot 14 dagen mooi?

Sally Hansen claimt dat de Miracle Gel tot 14 dagen mooi blijft. Bij mij ging dat helaas niet helemaal op. Na 5 dagen heb ik de nagellak er af gehaald, omdat hij dof was geworden en begon te slijten aan de randen. Het mooie van de Miracle Gel is wel dat de lak niet chipt. Ik had alleen wel wat meer van de glans verwacht, zeker nu Sally Hansen claimt dat de 2.0 versie ook twee maal zoveel glanst.

Eindoordeel

Ik ben helemaal verliefd op de intens blauwe kleur. Prachtig! Het nadeel van de lak vind ik alleen wel dat je tussen de lagen door lang moet wachten tot je verder kunt met de volgende laag. De Miracle Gel 2.0 Top Coat droogt in 15 minuten, maar daarna is de Top Coat nog niet meteen keihard. Toen ik na een half uur mijn sleutels uit m’n tas pakte, ontstonden kleine deukjes in mijn nagel. Misschien heeft dit te maken met het feit dat de Top Coat 2.0 dikker is?

Miracle Gel Eindresultaat

Het eindresultaat. Ik ben verliefd op die schitterende blauwe kleur!

En terwijl ik in eerste instantie huiverig was voor een nagellak zonder base coat, moet ik bekennen dat de Miracle Gel na het verwijderen geen enkel pigment heeft achtergelaten op mijn nagels. Dat scheelt dus wel één laag bij het lakken!

Tijdens mijn bezoek aan de pop-up salon werd er nog een onwijs leuk fotofilmpje gemaakt:

Lees ook