Laura en Corine gaan voor volle wimpers

06:30 - 03:54
luistertijd 06:30 - leestijd 03:54

Homepage Volume Mascara Test

Getest Volume Mascara van MAC, Collistar, Dior en Shiseido

Mooie volle en verleidelijke wimpers. Het lijkt een tijdloos schoonheidsideaal te zijn. Los van trends, los van seizoenen: wij vrouwen willen graag volle wimpers. En gelukkig is er volume mascara om moeder natuur een handje te helpen. Redacteuren Laura en Corine testten onlangs vier volume mascara’s uit de nieuwe collecties van MAC, Collistar, Dior en Shiseido.

Om goed het verschil tussen wel en geen mascara te laten zien, gebruikten Laura en Corine de mascara’s slechts op één oog. Op onderstaande foto’s is dat steeds het oog rechts op de foto.

MAC In Extreme Dimension Lash Volume Mascara in Black Extreme

Claims:

mac extreme dimension borstel

Wat vindt Laura ervan?

Het viel mij gelijk op dat de borstel vrij groot is en de silicone haartjes erop petit. Normaal gesproken ben ik sowieso geen fan van dit soort borstels, maar deze mascara heeft mij blij verrast! Hij separeert waanzinnig goed en maakt mijn wimpers lang. Het product klontert ook totaal niet, wat héél fijn is. Als het toch voorkomt, kun je die klontertjes met het borsteltje heel snel en gemakkelijk eruit kammen. Als lenzendrager ben ik blij dat deze mascara goedgekeurd is door oogartsen. Als er iets schadelijks zit in je mascara kan dit gaan nestelen op je contactlenzen en hiermee tot ernstige ooginfecties leiden. Let als lenzendrager op de uitdrukking ‘Ophthalmologist tested’ op de verpakking, dan weet je dat het goed zit.

mac extreme dimension

Máár… ik zou dit geen volume mascara noemen. Omdat mijn wimpers van zichzelf vrij licht zijn -met name de puntjes – is het met mascara op een groot verschil, maar ik heb wel betere mascara’s gehad die dubbel zoveel volume gaven. Nog een minor detail dat mij tegenstaat en dat is het handvat; vanwege de vorm gewoon niet praktisch.

Beste shopdeal

Collistar Art Design Mascara in Extra Nero

Collistar Art Design Mascara

Wat vindt Corine ervan?

Je hebt de producten uit de Art Design lijn van Collistar ongetwijfeld al een keer voorbij zien komen op BeautyJournaal. Stuk voor stuk producten met een knipoog naar kunst, in een kunstzinnige verpakking. Eerder dit jaar testte ik al de Collistar Art Design Lipstick en concludeerde toen dat een kunstzinnig design niet altijd even functioneel is.

Die conclusie lijkt ook op te gaan voor de Art Design Mascara. Een schitterend vormgegeven mascara met een kunstzinnig borsteltje dat tabs toeloopt. De brede kant van het borsteltje is bedoeld om de buitenste wimperharen een ‘lift’ te geven en op die manier je wimpers in een waaiervorm te modelleren.

Helaas lukt dat in de praktijk wat minder goed en dat resulteert erin dat je vrij makkelijk knoeit met deze mascara. Ook plakken de wimperharen bij het aanbrengen van meerdere laagjes vrij snel aan elkaar. Normaal gesproken zou ik er dan nog even een wimperborstel doorheen halen, maar voor deze test laat ik die laatste stap achterwege.

Collistar Art Design Mascara Corine

Wat Collistar precies verstaat onder ‘panoramisch volume’ is me onduidelijk, maar dat de mascara veel volume geeft, staat daarentegen als een paal boven water. De houdbaarheid van deze mascara is zeer goed; je hebt hier de hele dag geen omkijken naar. Vooral deze laatste punten – volume en smudge proof – maken dat ik dit een hele fijne mascara vind.

Beste shopdeal

Dior Diorshow Pro in 090 Pro Black

Claims:

dior diorshow pro 090 borstel

 Wat vindt Laura ervan?

Deze borstel is ook opvallend groot. Voor beauty’s met korte wimpertjes is deze mascara daarom minder geschikt. De XXL borstel belooft een volumeboost en dat geeft-ie! Ik merk het al bij de eerste beweging langs mijn wimpers. Het volume is wel buildable, maar hoe meer laagjes je aanbrengt, hoe meer het gaat klonteren. De mascara zorgt voor een mooi volume én lengte. Lengte wordt mogelijk gemaakt door de microvezels die als het ware aan je wimpers vastplakken.

dior diorshow pro 090

Het Airlock systeem van Dior zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk zuurstof in de verpakking komt. Zuurstof is de nummer één oorzaak waardoor mascaraformule dik wordt en gaat klonteren op de wimpers. Daarom ‘pomp’ je ook beter niet met het mascaraborsteltje. Ik merk dat de formule na een aantal weken nog steeds fris en soepel is. Ook ruikt Diorshow Pro erg aangenaam, een lekker verzorgend geurtje als een crème.

Beste shopdeal

Shiseido Full Lash Volume Mascara in Black

Claims:

Shiseido Full Lash Volume Mascara

Wederom een mascara met een bijzondere borstel. In dit geval een borsteltje dat licht gebogen is en dat werkt erg prettig. Je tilt je wimpers als het ware op in het ‘kommetje’ van de borstel. Op die manier kun je ze een licht slag meegeven, alsof je een wimperkruller hebt gebruikt. Het borsteltje separeert de wimperhaartjes goed voor een natuurlijk resultaat.

Het eindresultaat is minder hard dan bij de mascara van Collistar; mijn wimpers blijven elastisch en als ik ze aanraak, voel ik de mascara niet. Daar staat tegenover dat het volume ook ietsjes minder is, maar nog steeds wel zoals ik het verwacht van een volume mascara.

Shiseido Full Lash Volume Mascara Corine

Een andere fijne bijkomstigheid is dat deze mascara makkelijk te verwijderen is met warm water. Je zou verwachten dat dan overdag bij een regenbui of tijdens het sporten de mascara ook uitloopt, maar dat is niet het geval. De claim van smudge proof wordt absoluut waargemaakt. En Laura benadrukte het hierboven al… Voor lensdragers is het van belang dat een mascara ‘ophthalmologist tested’ is en daar kan je bij de Shiseido Full Lash Volume Mascara gerust op zijn.

Beste shopdeal

Lees ook