Van poederachtige beigetinten tot felle voorjaarskleuren.

04:33 - 02:43
luistertijd 04:33 - leestijd 02:43

Lente lipstick 2015

Het voorjaar is losgebarsten en dat merken we niet alleen aan het weer en de oplopende temperaturen, maar ook aan de cosmetica industrie. Dit is het tijdstip waarop de grote cosmeticamerken hun nieuwe make-uplijnen en –kleuren introduceren. Ook dit voorjaar mag de lipstick niet ontbreken in je basis ‘stash’, want de lippen mogen gezien worden en dan het liefst in stralende kleuren, zoals zonnig oranje. BeautyJournaal schreef hier al eerder over.

Wat dit jaar opvalt, is het uitgebreide kleurenpalet van nieuwe lipsticks. Werden er in voorgaande jaren hooguit een paar nieuwe kleuren geïntroduceerd, dit voorjaar kan je kiezen uit soms wel 29 nieuwe kleuren per merk. We hebben de mooiste nieuwe lipstick van Chanel, Collistar en Givenchy in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

Chanel Rouge Coco

Chanel komt met een nieuwe, verbeterde versie van de in 2010 geïntroduceerde Rouge Coco lipstick. Hiervoor zijn in eerste instantie maar liefst 33 nieuwe formules ontwikkeld en 19 grondig getest. Dat belooft wat! Uit deze formules koos Chanel de formule die de lippen het meest hydrateert en verzacht. Door toevoeging van polymeren en silicone microparels, worden de lippen opgevuld en loopt de lipstick niet in plooitjes.

De nieuwe Rouge Coco is verkrijgbaar in 29 kleuren. Van naturel tot chic, voor naar kantoor of naar een feestje. Hier zit voor iedereen een mooie kleur tussen.

Leuk weetje: de kleuren zijn vernoemd naar de dierbaren van Mademoiselle Chanel. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Op de website van Chanel vind je een leuke vragenlijst, die je je een handje helpt.

Plus: Een heerlijke voedende lipstick met een zachte glans; het voelt alsof je een lippenbalsem gebruikt. Deze lipstick laat zich goed opbouwen in laagjes: met een enkele laag breng je een subtiele kleur aan, met meerdere lagen een intense kleur.

Min: De lippenstift geeft vrij snel af en blijft daardoor niet heel lang zitten. Opnieuw aanbrengen na elke maaltijd is wel aan te raden. Dat is trouwens met dit fijne product helemaal geen straf.

Je shopt de Rouge Coco lipstick hier.

Collistar Art Design

Art Design is de nieuwe make-uplijn van Collistar, die in 2015 wordt geïntroduceerd. Collistar trapt af met de Art Design Lipstick, maar kondigt ook meteen aan dat er nog vele ‘cosmetische juweeltjes’ zullen volgen. We zijn benieuwd.

De Art Design Lipstick bevat veel verzorgende bestanddelen, waardoor de lippen volgens Collistar op den duur voller en gladder worden. Naast kleur dus ook verzorging. De lipstick heeft een romige textuur, een intense kleur en een glanzende finish. De lipstick is verkrijgbaar in 18 kleuren.

Tijdens de introductieperiode ontvang je bij aankoop van deze lipstick een lippotlood in bijpassende kleur. Dat is natuurlijk een leuk extraatje.

Plus: Deze lipstick heeft een heerlijke voedende en romige textuur, die – qua geur en gevoel – enigszins doet denken aan Labello, maar dan in positieve zin. Mooie volle kleur en glans.

Min: De lipstick is weliswaar schitterend vormgegeven, maar lastig in gebruik. Om de dop eraf te halen moet je nogal wat kracht gebruiken en door de kunstzinnige vorm komt het sluiten ook vrij precies. Oefening baart kunst?

Klik hier voor de shoplink.

Givenchy Le Rouge-a-Porter

Net als Chanel heeft ook Givenchy een vertrouwde lipstick in een nieuw jasje gestoken. Twee jaar na de lancering van Le Rouge is de lipstick nu uitgebracht in een zogenaamde ‘easy-to-wear’ variant. Dit verbeterde ‘draagcomfort’ komt door de toevoeging van hyaluronzuur en het zogenaamde OleoCare complex dat de lippen beschermt en een mooie glans achterlaat.

Monique ontving kort geleden een wel heel bijzondere sneak preview van deze lipstick, in de vorm van een gepersonaliseerde variant met haar naam erop (zie foto, rechts). Kleur Beige Floral. Uiteraard testte ze de lipstick voor je uit:

Plus: Het is een heerlijke romige lipstick, bijna een hybride lipgloss maar dan zonder de nadelen van lipgloss zoals plakkerigheid, en het blijft ook langer zitten. Het dunne stickie brengt makkelijk aan, ook op smalle lippen. Monique testte een zachte beige-coral tint, een hele mooie chique basiskleur.

Min: Eigenlijk geen.

Le Rouge-a-Porter is verkrijgbaar in 16 kleuren, van poederachtige beigetinten tot heldere voorjaarskleuren. Je shopt de lipstick hier.

 

Lees ook