Instant Beauty in een flesje... kan dat?

04:28 - 02:40
luistertijd 04:28 - leestijd 02:40

REN Keep Young And Beautiful Instant Firming Beauty Shot

Instant beauty in een flesje… dat klinkt natuurlijk fantastisch! Vol verwachting waag ik me dan ook aan deze producttest.

Hoe gebruik je het?

Breng twee of drie druppels van het REN Instant Firming Beauty Shot aan op een goed gereinigde huid, gevolgd door je gebruikelijke moisturizer (dag en nacht). Indien gewenst, kan je het product gedurende de dag nogmaals aanbrengen over je moisturizer of make-up. In het laatste geval is het raadzaam het product op je huid te deppen in plaats van te wrijven. Bekijk ook het volgende filmpje van REN.

https://youtu.be/SzXqkkO0BGA

Ingrediënten: wat zit er in en wat zit er vooral niet in?

De INCI-lijst van het Instant Firming Beauty Shot is relatief kort:

Aqua (water), Sodium Hyaluronate, Hydroxypropyl Methylcellulose, Phenoxyethanol, Pullalan, Carbomer, Sodium Hydroxymethylglycinate, Rosa Damascena Flower Oil, Sodium Hydroxide, Porphyridium Cruentum Extract, Rosa Damascena Flower Water, Citronellol, Geraniol.

Op plaats twee van deze lijst treffen we direct het belangrijkste werkzame ingrediënt van het Instant Firming Beauty Shot, te weten hyaluronzuur. In dit geval is het hyaluron verkregen door natuurlijke biofermentatie van gisten.

Het Instant Firming Beauty Shot bevat geen parfum, parabenen, siliconen of minerale olie. Wel zit er phenoxyethanol in, een vrij omstreden conserveringsmiddel, waarover je meer leest op BeautyJournaal.

Mijn eerste indruk

Het Instant Firming Beauty Shot zit in een glazen flesje met pipet. Bovenop het pipetje zit ook nog een doorzichtige plastic dop; dat lijkt me een beetje dubbelop. Je moet eerst de dop van de flacon halen en vervolgens het pipetje losdraaien (zie ook het filmpje, na 30 seconden). Wanneer je het flesje in je badkamerkastje bewaart, heeft de plastic dop in mijn optiek weinig toegevoegde waarde. Mocht je echter veel op reis zijn en de flacon in je toilettas op handtas willen meenemen, dan kan de dop wel handig zijn ter bescherming van het knijpgedeelte van het pipetje.

REN pipetjeHet serum is gel-achtig, een beetje glibberig zoals drilpudding . Maar met deze associatie doe ik het serum zeker tekort! Het is de bekende textuur die je vaak aantreft bij hyaluronserums. Het serum heeft een subtiele rozengeur, voelt zeer fris aan op mijn huid en trekt razendsnel in. Je zou het serum in de koelkast kunnen bewaren voor de nodige verkoeling en hydratatie na een dagje op het strand.

Hyaluron type 1 komt direct in actie!

Het Instant Firming Beauty Shot doet zijn naam absoluut eer aan, want het hyaluron type 1 komt direct in actie, hetgeen resulteert in een instant vollere en goed gehydrateerde huid. De droogtelijntjes en lachrimpeltjes rondom mijn ogen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Mijn huid ziet er gezond en fris uit en blijft er ook zo uitzien gedurende de dag. En wat ook fijn is: mijn huid voelt de hele dag heerlijk. Hierdoor is het voor mij niet eens nodig om het product overdag nogmaals aan te brengen.

Ik kan me wel voorstellen dat er momenten zijn waarop je overdag bij zou willen smeren, bijvoorbeeld op een gure winterdag of tijdens een lange (intercontinentale) vlucht, wanneer je huid wel een vochtboost kan gebruiken.

corineHyaluron type 2… waar ben je?

Het effect op de lange termijn – veroorzaakt door hyaluron type 2 – blijft bij mij helaas uit. Ik heb niet het idee dat mijn huid op de lange termijn (dus los van het hierboven genoemde directe resultaat) geleidelijk aan beter wordt of dat rimpeltjes permanent verdwijnen. Dagelijks opnieuw aanbrengen blijft noodzakelijk… maar is zeker geen straf.

 

Mijn eindoordeel

Daarover kan ik kort zijn: wat een fijn product! Vooral het instant effect op de korte termijn is fantastisch. Dit is inderdaad een shot beauty in een flesje. Ik heb wederom een nieuwe aanwinst in mijn vaste beauty regime.

Lees ook