Volgens This Works dé verzekeringspolis voor je huid

04:34 - 02:44
luistertijd 04:34 - leestijd 02:44

Modern Natural Beauty

Het merk This Works is nog relatief onbekend in Nederland. In Engeland daarentegen is het al jaren razend populair. Vooral de Deep Sleep Pillow Spray – met een paar spraytjes op je hoofdkussen slaap je als een roosje – heeft bijgedragen aan deze populariteit. The pay off van This Works is Modern Natural Beauty en daar geeft het merk invulling aan met 100% natuurlijke producten: “Skincare and beauty products don’t need artificial ingredients to be highly effective, and all natural ingredients – like plant oils, vitamins and natural sources of antioxidants – have the added bonus of aromatherapy benefits,” valt te lezen op de website van This Works.

Energy Bank

Deze ‘added bonus of aromatherapy’ speelt een belangrijke hoofdrol in de nieuwe productlijn van This Works, genaamd Energy Bank. De producten in deze lijn bevatten een aromatische mix van essentiële oliën die na een goede nachtrust of gedurende de dag je energieniveau oppeppen en “je van extra krachtstroom voorzien,” aldus This Works. Oja… en ze zijn ook nog eens goed voor de huid, laten we dat vooral niet vergeten.

De Energy Bank lijn bevat onder meer een getinte dagcrème, roll-on geur, shower gel, huidolie, getinte lippenbalsem en handcrème (v.l.n.r.).

Ik test ditmaal de Energy Bank Body Makeover, een voedende huidolie bestaande uit maar liefst 16 essentiële oliën.

Mijn eerste indruk: toch een beetje huiverig voor olie

Ik ben een groot fan van bodyproducten: zonder bodylotion ga ik de deur niet uit. Want waarom wel je gezicht insmeren met een goede crème en vervolgens de rest van je lichaam verwaarlozen? Toch ben ik altijd een beetje huiverig voor een huidolie… geeft zoiets niet af op je kleding of je meubels?

Gelukkig laat de Energy Bank Body Makeover zich makkelijk verdelen en trekt hij razendsnel in. Aan een paar pompjes heb je voldoende voor je hele lichaam. Overigens is het wel raadzaam om het product pompje voor pompje aan te brengen; je voorkomt daarmee dat je teveel olie pakt.

Het inmasseren van de olie heeft iets therapeutisch. Door de olie komt de beleving in de buurt van een do-it-yourself massage, hetgeen bij een ‘gewone’ bodylotion minder het geval is. En natuurlijk draagt de fijne geur van de olie bij aan deze beleving.

Wat ruik ik eigenlijk?

This Works heeft niets teveel gezegd met de claim dat de Energy Bank Body Makeover de zintuigen energie geeft. Wat een heerlijkheid! Het is een aangename mix van kruiden, luxe en een stralende zomerdag. Maar wat ruik is precies? De INCI-lijst biedt uitkomst:

Energy Bank INCI

Naast dat al deze oliën samen een weldaad zijn voor je neus, hebben ze ook een gunstig effect op de huid. Rozenbottel olie helpt striae en stretch marks verminderen, passiebloem olie verbetert de huidtint en jojoba olie revitaliseert en beschermt de (gevoelige) huid. Volgens This Works is dit product dan ook de ‘verzekeringspolis’ die je huid helpt bij alle ups en downs van het leven: van zwangerschap tot zonnebrand.

Een superzachte huid, wel 24 uur lang

Mocht je – zoals ik – geen last hebben van ‘ups en downs’ dan is de Energy Bank Body Makeover ook gewoon een hele fijne huidolie voor een superzachte en door-en-door gehydrateerde huid. Na het inmasseren van de olie is mijn huid zacht, soepel en glanzend. Alsof er een fluwelen laagje overheen ligt. Overigens is dat laagje niet vet en geeft het ook niet af aan je kleding. Mijn angst voor huidolie blijkt dus ongegrond, in ieder geval bij dit product.

Wat mij vooral heeft verrast, is hoe lang het effect van de huidolie aanhoudt. Zelfs na een nachtje slapen is mijn huid nog steeds zacht en gevoed. Daar haakt de gemiddelde bodylotion toch echt af.

Profielfoto CorineMijn eindoordeel: een prettige kennismaking

Het testen van de Energy Bank Body Makeover was voor mij een prettige kennismaking met This Works. Een kennismaking die naar meer smaakt. En gelukkig bevat de Energy Bank lijn meer leuke producten, die het uitproberen waard zijn.

Ik kan deze huidolie in ieder geval van harte aanbevelen, of je hem nu dagelijks gebruikt of alleen bij ups en downs.

Lees ook