Maak kennis met de nieuwe Smart family.

05:37 - 03:22
luistertijd 05:37 - leestijd 03:22


Vorig jaar bracht Clinique het Smart serum uit, waarvan Clinique heeft aangetoond dat het de tekenen van huidveroudering in 12 weken met 50 procent kan verminderen. Dat beviel de consumenten, maar ook Clinique zelf zo goed dat de Smart lijn nu met vier producten wordt uitgebreid. Laura was bij de perspresentatie en doet verslag.

Skincare voor multitaskende vrouwen

Brand Manager van de Benelux Charles Patiou vertelt over het ‘light bulb’-moment dat Clinique tot deze lijn heeft geïnspireerd. Ze waren tot de realisatie gekomen dat als een vrouw vier dingen tegelijk kan doen, dan zou haar huidverzorging dat ook moeten doen. “Simply amazing”: simpel en geweldig effectief. Multitasken dus.

‘Smart’ staat voor de werking van de bestanddelen: Soothers, Moisturizers, Anti-aging actives, Radiance boosters en Tighteners.

Dit zijn de vier nieuwe Clinique Smart producten

Smart Custom-Repair Eye:

Heldere, frisse ogen, verminderde fijne lijntjes en kraaienpootjes, dat belooft deze geavanceerde oogverzorging allemaal met tweemaal daags gebruik rond de ogen (mag ook op het ooglid!). Daarnaast is het heel geschikt voor de droge huid, omdat het een vochtboost geeft. Dit vermindert de schade op celniveau ook.

De Custom-Repair Eye…

kalmeert ontstekingen met behulp van werkende stoffen Cladosiphon Okamuranus (een extract van bruin zeewier uit Japan) en algenextract (een botanische stof die de huid langdurig kalmeert).

repareert schade van onder andere stress en UV dankzij een mix van gehydroliseerde rijst proteïne & druif zaad extract en Sodium RNA.

vult van binnenuit op met Acetyl Hexapeptide-8 en Palmitoyl Hexapeptide-12 (deze stimuleren de collageenaanmaak van de huid zodat rimpels en lijntjes afnemen) en het aminozuren rijke wei proteïne (strijdt tegen nieuwe tekenen van huidveroudering).

geeft een stralende en glowing huid dankzij het ophelderende en verfrissende pruimextract en de groep Morus Nigra wortel extract, Scutellaria Baicalensis wortel extract en druif zaad extract die de huid en oppepper geven en levendigheid geven voor een egalere en frissere gelaat.

hydrateert perfect dankzij de vochtvasthoudende eigenschappen van hyaluronzuur en een complex van superhydraterende werkstoffen komkommerextract, zonnebloemextract en gerstextract.

TIP: Als je huid na aanbrengen droog aan blijft voelen, breng dan niet nog een laag van de oogcrème aan. Dan gaat de crème rullen, tipt Clinique. Kies dan liever voor een ander product.

Smart SPF15 custom repair moisturizer:

Te veel blootstelling aan de zon zonder zonbescherming te smeren, kan het huidverouderingsproces versnellen. Daarom past een dagcrème met SPF15 zo goed in deze Smart-serie van Clinique. Elke dag ben je beschermt tegen schadelijke UV stralen, maar óók herstelt het product rimpeltjes en lijntjes, daling in elasticiteit, dofheid, ruwe textuur en de conditie van de natuurlijke bescherming van de huid.

De UV-bescherming bestaat uit Polyethylene, Avobenzone en Octisalate. Polyethylene legt een laagje op de huid dat UV stralen stopt en voorkomt irritatie van zonnefilters op de huid. Het synthetische lichtabsorberende zonnefilter Avobenzone biedt een bescherming tegen UVA-stralen, tegen rimpels en beschadiging in de diepere huidlagen. Octisalate zorgt ervoor dat UVB, de stralingssoort verantwoordelijk voor verbranding, geabsorbeerd wordt en dus zo gestopt.

De beautypers vroeg zich af: waarom gaat deze SPF maar tot 15? Het antwoord van Clinique: “Een SPF30 zou de textuur van de crème een stuk dikker maken en dat zou minder aangenaam zijn om uit te smeren. Deze beschermende dagcrème met SPF15 is een ideale bescherming voor forenzen: als je af en toe, maximaal een halfuurtje per keer, de deur uit gaat op een dag. Als je echt meer dan een aantal uren gaat zonnen, dan moet je een antizonnebrand aanbrengen.”

Smart Night Custom-Repair Moisturizer:

‘s Nachts moet je huid ook kunnen multitasken, aldus Clinique. Met de moisturizer voor de nacht is je huid in goede handen terwijl je slaapt. De nachtcrème verbetert de rimpels en lijntjes, het vochtgehalte, de teint en de verslapping van de huid. Zo word je dus met een frissere huid wakker.

De belangrijkste ingrediënten die dat mogelijk maken zijn: het aminosuiker glucosamine (deukt droogtelijntje uit en hydrateert), de hyaluronzuurfragmenten (houden vocht vast in hun ‘waterreservoir’), de natuurlijke polypeptide wei proteïne (remt aanmaak lijntjes en rimpels af) en cafeïne (kalmeert de huid).

De nachtformule is voor drie verschillende huidtypen beschikbaar: zeer droog tot droog, droog-gecombineerd en gecombineerd.

Smart Treatment Oil:

Oliën voor het gezicht zijn een trend in 2015, veel merken komen ermee. In de Smart-collectie kon het niet uitblijven. Deze Treatment Oil is een lichtgewicht en niet vette olie vol anti-aging ingrediënten. Het verzorgt de droge en beschadigde huid diep en voedt die tot in de diepe lagen van de huid. De werkende antioxidanten beschermen de huid tegen schadelijke vrije radicalen.

Zo gebruik je de olie: “Na het reinigen verwarm je 2 tot 3 druppeltjes in je handpalmen en druk je de olie zachtjes in de huid. Vermijd de oogzone. De lichtgewicht olie glijdt gemakkelijk over de huid, wordt snel opgenomen en laat geen vettige laag achter. Voor toegevoegde glans kunnen een paar druppeltjes olie in je handen met een dagcrème gemengd worden, ook voor een extra voedende boost.”

BESTE SHOPDEAL!

 

LEESTIP! Lees hier de review van onze Corine over het Smart serum, dat als eerste verscheen in deze collectie.

Lees ook