Vertroetelende body oils voor een beauty boost

04:26 - 02:39
luistertijd 04:26 - leestijd 02:39

Het laatste zomerzonnetje, laten we er nog volop van genieten! Dat doe je optimaal door je huid te verwennen met heerlijke nazomer care. Laura selecteerde vertroetelende body oils.

De invloed van uv-b straling

Behalve een lekker verwengevoel, doe je je huid ook écht een plezier met een goede body oil na de zomer. De huid wordt namelijk verdikt voor de UVB-straling van de zon.

Waarom kies je nu per se voor een olieproduct in plaats van een body lotion? Body oliën zijn vetter en kunnen daardoor beter door de hoornlaag dringen om de diepere lagen van de huid te voeden. Daarnaast wordt je teint doffer en dus droger rond deze tijd, dus heeft het extra verzorging nodig om er weer bovenop te komen.

TIP: Masseer de body oils stevig over het gehele lichaam in na het douchen. Vermijd contact met de ogen en was daarna je handen.

Lees ook eens over de beste after beach haarverzorging.

Hannah Body Oil

Geen poespas op deze Body Oil van Hannah. Hij is gewoon heel goed. En waarom? De intensief voedende olie met macadamiaolie als belangrijkste basis, gecombineerd met arganolie heeft een heerlijk ontspannen effect op de huid. En beschermt de huid ook preventief tegen veroudering en is bijzonder geschikt voor de zeer droge huidjes. De fluwelen textuur laat je huid de hele dag zijdezacht en gevoed aanvoelen.

Minpuntje: de fles lekt best wel. Rechtop houden dus om kliederboel te voorkomen. Het pompsysteem is dan wel weer heel gebruiksvriendelijk.

BESTE SHOPDEAL! 

Paula’s Choice Resist Body Oil Spray

Deze herstellende en voedende spray van Paula’s Choice komt met (bijna) alleen maar voordelen. De formule met antioxidanten en hoogwaardige plantaardige oliën zoals jojoba, saffloer, pruim, teunisbloem, borago en rozenbottel verbetert direct de droge, ruwe huid. Het is geschikt voor alle huidtypes, maar met name voor de zeer droge huid en zelfs geschikt voor eczeem huid. Beauty’s met een zeer droog gezicht zullen deze spray adoreren: hij is ook geschikt voor the face, zolang je niet direct erop spuit natuurlijk! De spray spuit ook ondersteboven. Handig, dan hoef je je niet in rare bochten te wringen als je benen behandelt.

Het enige nadeel wat ik opmerk is gelukkig maar een klein detail. De spray verstuift best wat en laat dan vettige vlekken achter. Oppassen dus in de buurt van stoffen, papier en meubels.

BESTE SHOPDEAL! 

 

Kruidvat Body Oil Caring Warm vanilla shea butter

Ook de budgetmerken doen mee met de beauty oil-beweging. Deze van Kruidvat doet echter niet onder voor de wat duurdere merken. Verwen jezelf met de diepe verzorging van deze body oil. Uitdroging van de huid wordt tegengehouden door de shea butter en amandelolie. Kruidvat claimt dat er geen vettig laagje overblijft, maar ik houd toch een beetje een plakkerige huid eraan over. Als dat een dealbreaker is voor jou, is Dove Derma Spa Goodness 3 Silky Body Oil een goed alternatief. Die voelt droger aan na applicatie. Dewarme vanillegeur die de Kruidvat Body Oil achter laat is dan wel weer heel lekker en mist bij alternatief Dove.

De verpakking is ietwat onhandig. De kleine opening is wel fijn in verband met dosering, maar aangezien je handen tot snel vet worden van body oliën is zo’n draaidop onhandiger dan een knijptube.

BESTE SHOPDEAL!

Dove Derma Spa Summer Revived

Liever toch een lotion? Neem dan Dove Derma Spa Summer Revived voor een nazomerse spa experience. Deze verzorgende bodylotion heeft zelfbruiners voor een natuurlijke glans, zodat je jouw summer teint nog even vast kan houden. Ondanks dat het geen body oil is, wordt je huid wel diep gevoed dankzij de Cell-Moisturisers van Dove.

Het product is geen standaard zelfbruiner, het komt niet getint uit de tube. Het geeft enkel die subtiele glow. Hij smeert lekker uit. Het is qua textuur zoals je van reguliere Dove body lotions ook gewend bent. Het trekt niet bijzonder snel in, dus even laten opdrogen voordat je in de kleren schiet. Verkrijgbaar in lichte tot medium huid en medium tot donkere huid.

BESTE SHOPDEAL

Lees ook