Een heerlijke allemansvriendin

05:02 - 03:01
luistertijd 05:02 - leestijd 03:01

Ti Amo Italia

Vlak voor de zomer heeft Collistar een reeks van vier nieuwe sorbet crèmes geïntroduceerd. Deze nieuwe crèmes bevatten ‘alle energie van sappige bosvruchten, hebben een lichte en romige textuur en zijn een schoonheidsbehandeling om het hele jaar door te gebruiken,’ aldus Collistar. De sorbet crèmes zijn gemaakt met 100% Italiaanse ingrediënten en maken daarmee deel uit van het Ti Amo Italia project van Collistar: het project dat de schatten van Italië onthult. En deze keer zijn de hoofdrolspelers vruchten uit de Italiaanse bossen, zoals aardbeien uit Basilicata, framboos uit Trentino, zwarte bes uit Toscana en bosbes uit Emilia Romagna. Dat klinkt natuurlijk heerlijk!

BeautyJournaal schreef al eerder over het uit Korea overgewaaide fenomeen sorbet crèmes. Je leest het artikel hier.

Voor ieder wat wils

Bij het ontwikkelen van dit product heeft Collistar aan een brede doelgroep gedacht. Dit heeft ertoe geleid dat de sorbet crèmes verkrijgbaar zijn in vier varianten, die zich elk richten op een specifieke huid(behoefte)

Collistar Sorbet Cream Sfeerbeeld

En dan is er plotseling, na het lezen van al deze heerlijkheden… keuzestress!! Voor mijn normale tot droge huid valt de Mattifying variant af, maar de resterende drie klinken mij nog steeds als muziek in de oren. Omdat het product tevens gebruikt kan worden als masker en ik het fijn vind om af en toe een kalmerend masker te gebruiken, kies ik uiteindelijk voor de Soothing Sorbet Cream.

Naast bosbes nog veel meer heerlijkheden

Een blik op de INCI-lijst van de Collistar Soothing Sorbet Cream leert dat dit product – naast bosbes – nog veel meer heerlijkheden voor de huid bevat. Hyaluronzuur en olijfwax hydrateren en voeden de huid, terwijl vitamine C + E huidveroudering te lijf gaan. Ook bevat de crème seringbloesem: de embryonale cellen hiervan versterken het huidweefsel en verminderen roodheid en irritatie.

Embryonale cellen uit seringbloesem?!

Ehhh, wacht even… nu begint het op een biologieles voor gevorderden te lijken. Dat seringen embryonale cellen bevatten is nieuw voor mij, het effect daarvan op de huid ook. Of is dit soms een mooi verkooppraatje van Collistar? Ik besluit even te Googlen op ‘seringbloesem en huid’…

Da’s grappig… de resultaten verwijzen hoofdzakelijk naar producten van Collistar. En sporadisch naar biologische zeepjes, waaraan seringen zijn toegevoegd voor de geur. Enige wetenschappelijke onderbouwing van het effect van seringenbloesem voor de huid tref ik niet aan. Dan maar uitproberen…

Collistar Model Sorbet CreamsJe huid drinkt dit als een sorbet

De crème heeft een gel-achtige textuur, smeert prettig uit en inderdaad… je huid drinkt het als een sorbet! De crème trekt razendsnel in en laat geen vettig laagje achter. Collistar heeft de bosbes ook daadwerkelijk een hoofdrol gegeven in dit product, want de crème heeft een heerlijke subtiele bosbesgeur; niet zoet, maar eerder weldadig en luxe. Absoluut een eerbetoon aan Italië. Na gebruik voelt mijn huid goed gehydrateerd en zacht aan.

Perfect voor in de (na)zomer

De Soothing Sorbet Cream is een perfect product voor in de (na)zomer. Door de lichte textuur laat de crème zich goed combineren met een zonbeschermingsproduct met SPF, zonder dat het meteen too much wordt. Door de verzachtende en kalmerende werking is het product ook heel geschikt om na een dagje zonnen als after sun te gebruiken. Voor extra verkoeling kan je de Soothing Sorbet Cream dan het beste in de koelkast bewaren.

Profielfoto CorineDit is typisch zo’n product waar je een beetje mee kunt spelen om jouw ideale toepassing te vinden; met of zonder serum, met of zonder SPF, in de ochtend of avond, als after sun of als masker. Of beide… want zelf vind ik het erg fijn om voor het slapen gaan een royale laag aan te brengen, even in te laten trekken en (indien nodig) het overtollige product te verwijderen met een tissue. Voor de koude, gure wintermaanden zal ik waarschijnlijk op zoek gaan naar een wat voller, rijker product. Dan geeft de Soothing Sorbet Cream net iets te weinig bescherming tegen weer en wind.

Eindoordeel

De Soothing Sorbet Cream van Collistar is een fijn no nonsens product. Typisch zo’n product waar je geen buil aan kunt vallen, om altijd bij je te hebben ‘voor het geval dat’ en waar je meerdere kanten mee op kunt. En door de heerlijk geurende bosbes zeg ik: Ti Amo Italia!

Lees ook