Mannen willen teintverfraaiers.....

04:54 - 02:56
luistertijd 04:54 - leestijd 02:56

Bekijk hier hoe zo’n webcam gesprek gaat:

Mens ego interview 2 from Monique Lindeboom on Vimeo.

Mannen met make-up, een taboe? Als het aan Martin Graaman van Men’s EGO, de producent van op maat gemaakte make-up ligt niet meer. De man anno 2015 wil er goed uitzien. Martin deed onderzoek naar make-upgebruik bij  mannen. Hij ondervroeg 375 Nederlandse mannen tussen de 18 en 55 jaar. En jawel: bijna 20 procent van hen gebruikte wel eens make-up. Twee jaar geleden was dat nog de helft. Zal mannenmake-up snel ‘ingeburgerd’ raken?

Wij snappen het. Een pukkeltje, wallen of een glimmende huid is not done als je een representatieve functie hebt. Het lijkt simpelweg af. Met een concealer of poeder werk je die gemakkelijk weg, zonder overduidelijke sporen van make-up gebruik. Dat willen mannen wél.

Webcamconsult

Als vrouw word je vaak vanaf jongs af aan ‘opgevoed’ met make-up door naasten en de media. Mannen niet, dus die kunnen wel wat praktisch advies gebruiken. Martin wil ze dat ook bieden. Met webcam advies en maatwerk make-up.

Een webcamconsult duurt ca 30 minuten. Hierin kunnen klanten de vakspecialisten bij Men’s EGO het hemd van het lijf vragen. Als dat niet voldoende is, zijn er ook persoonlijke consulten op locatie mogelijk.

In een webcamconsult krijg je advies over productkeuzes en het gebruik. Vooral het laatste is van belang: want volgens de mannen mag mannen make-up wél wat doen, maar niet gezien worden. Een consult is mogelijk via de computer, maar ook via een Apple- of Android-smartphone. Hiervoor moet de app Webcamconsult (gratis) gedownload worden via iTunes of Google Play.

Waarom is mannen make-up nog altijd taboe? 

Make-up voor mannen wordt vaak vergeleken met make-up voor vrouwen. En mannen willen liever niet gezien worden als vrouwelijk. Met de webcamconsults probeert Men’s EGO het voor mannen toegankelijker en makkelijker te maken om die schaamte los te laten.

Hoe werkt een consult?

Mannen kopen een voucher in de webwinkel van Men’s EGO. Hierna wordt er contact opgenomen met de klant om een afspraak in te plannen. Op het gewenste tijdstip gaat zowel de klant als de vakspecialist die het consult geeft achter te computer en bezoekt Webcamconsult in de browser of opent de speciale app.

Waarom willen mannen een webconsult in plaats van advies te vragen aan hun vriendin of in de drogist?

Mannen zien een groot verschil tussen make-up voor de man en make-up voor de vrouw. Voor de vrouw is de make-up echt zichtbaar en de mannen willen juist iets dat wel het verschil maakt maar niet opvalt. Een vriendin kan wel op weg helpen, maar een vakspecialist weet wat bij een man en zijn huid past.

Waar willen mannen een advies over?

Over het algemeen over de teint van de huid. Als ze een representatieve functie hebben, is het belangrijk om er goed uit te zien. Donkere kringen, oneffenheden en rode plekjes horen daar niet bij.

Hoe kun je eigenlijk via een computerscherm nauwkeurig advies geven over huidtint?

Het probleem wordt eerst geïnventariseerd. Een webcam is niet het meest ideale, maar daarna kan er altijd een vervolgafspraak gemaakt worden met een vakspecialist op locatie. Voor een uitgebreide huidanalyse en advies over producten. Bovendien zijn er veel testers die mannen kunnen kopen en thuis uitproberen, zodat ze later het product in de juiste huidskleur kunnen aanschaffen.

Wat voor soort mannen gebruiken wel eens make-up?

Volgens het onderzoek van Men’s EGO is de grootste groep tussen de 20 en 42 jaar. Er zijn ook mannen die make-up aanschaffen om zich knapper te maken voor het uitgaansleven, maar de meeste mannen gebruiken make-up omdat ze het belangrijk vinden representatief te zijn voor hun werk.

Welke producten zijn het meest populair?

De Neutralizers om de donkere kringen onder de ogen en de roodheid in de huid weg te halen.

Hoe staan vrouwen tegenover mannen met make-up?

Het mag, zo lang het maar subtiel is. Geebn mascara, lipstick en dergelijke. Maar een donkere kring camoufleren of een rood vlekje verbloemen is geen punt.

Hoe kunnen mannen die wel make-up willen dragen, maar die tegen het taboe opzien toch overgehaald worden?

Het is begrijpelijk, maar het is een stukje onwetendheid omdat het vaak vergeleken wordt met make-up voor vrouwen. Een afspraak met een vakspecialist van Men’s EGO is heel persoonlijk en heel discreet. Mannen die twijfelen over make-upgebruik, kunnen altijd voor een lage prijs een testertje bestellen om uit te proberen wat het voor hun kan doen en of het bevalt.

Lees ook